9 + 1 λόγοι να πας στο Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ

 

σπούτνικ

Το δεύτερο φεστιβάλ Σπούτνικ είναι γεγονός!

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, όπου μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη νεανική δημιουργία, την αλληλεγγύη, τη συλλογική ζωή και στέκεται απέναντι στα πρότυπα τυποποιημένης διασκέδασης. Το φεστιβάλ του 2016 είχε ως τίτλο «Ταξίδι #1: Επιστροφή στο μέλλον», ενώ η φετινή φεστιβαλική πτήση έχει τον τίτλο «#2: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο».

Γιατί να πας όμως; Οι παρακάτω λόγοι μπορούν να σου δώσουν την απάντηση.

  1. Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Οκτώβρη (6, 7 & 8), που οι φοιτητές έχουν τελειώσει την εξεταστική τους, τα μαθήματα μόλις άρχισαν και οι μαθητές δεν έχουν ακόμη ατέλειωτο διάβασμα, καθώς η σχολική χρονιά ξεκίνησε πριν λίγο καιρό.
  2. Θα γίνει στο Άλσος Στρατού Γουδή το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο (σταθμός μετρό Κατεχάκη) και βρίσκεται μέσα στη φύση, κάτι το οποίο σε απομακρύνει έστω και για λίγο από τη βοή της πόλης.
  3. Το εισιτήριο είναι μόλις 5 ευρώ! Μπορείς να δεις υπέροχες εκθέσεις νέων καλλιτεχνών, αλλά και να ακούσεις live σπουδαίες ερμηνείες.
  4. Η μουσική που θα ακούσεις δεν θα ανταποκρίνεται μόνο σε ένα γούστο. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δύο μουσικές σκηνές, η Sputnik stage και η Laika stage, όπως ο δορυφόρος Σπούτνικ 2 είχε μέσα την σκυλίτσα Λάικα, τον πρώτο ζωντανό οργανισμό που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.
  5. Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ μπορείς να απολαύσεις τους Ex-Girlfriend’s Perfume, τους Gadjo Dilo, τον Δημήτρης Ζερβουδάκης και μαζί του την Ευτυχία Μητρίτσα στη Sputnik stage, ενώ στη Laika stage θα βρίσκεται η μεγάλη ρεμπέτισσα του ελληνικού τραγουδιού Μαριώ και ύστερα, στην ίδια σκηνή, θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι με τον Γιώργη Μανωλάκη.
  6. Τη δεύτερη ημέρα την σκηνή Sputnik θα ανοίξουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιώργος Μαργαρίτης. Παράλληλα, στην Laika stage θα βρίσκεται ο Δημήτρης Μυστακίδης για ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη, ενώ αργότερα θα κάνει την εμφάνισή της η Ικαριώτικη Big Band. Όμως την ημέρα αυτή θα υπάρχει μία ακόμα σκηνή με συγκροτήματα νέων και πιο συγκεκριμένα τους Sunday Afternoon, τους By Suspence και τον Παραθέτη.
  7. Την τρίτη, και τελευταία, ημέρα του φεστιβάλ στην σκηνή Sputnik θα βρίσκονται οι Sputnik Rock Band, ο Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band. Στη σκηνή Laika θα είναι αρχικά οι Χειμερινοί Κολυμβητές και στη συνέχεια οι Πάνε Τρένα για ένα μοναδικό ρεμπέτικο γλέντι.
  8. Στο φεστιβάλ δεν θα υπάρχουν μόνο εκθέσεις και συναυλίες αλλά θα πραγματοποιηθούν workshops πάνω σε φλέγοντα θέματα, όπως είναι οι έμφυλες διακρίσεις, προκειμένου να γίνουν εποικοδομητικές συζητήσεις.
  9. Σημαντικό είναι κατάλληλο και για τα μικρά παιδιά καθώς δεν πρόκειται να βαρεθούν, καθώς θα λειτουργεί παιδότοπος και θα υπάρχουν και αθλητικά δρώμενα.
  10. Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο με εξαιρετικά βιβλία σε πολύ καλές τιμές!
Διαβάστε επίσης  Overhate – “New Beginnings Are Met”

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πρόγραμμα του ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival ανανεώνεται καθημερινά! Εκτός από το μονοήμερο εισιτήριο (5 ευρώ) υπάρχει και τριήμερο εισιτήριο, που κοστίζει 12 ευρώ. Σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ θα υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00, γι’αυτό δέστε τις ζώνες σας, το δεύτερο ταξίδι ξεκίνησε!

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μεγαλωμένη στην Πάτρα. Ο αθλητισμός, η ζωγραφική, η μουσική κι η αγάπη για τα ταξίδια (κάθε είδους) καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο μου. Προτιμώ να περιβάλλομαι από ανθρώπους με προσωπικότητα, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα! Χαρακτηριστική μου φράση "Homo homini lupus".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και