Black Dahlia Murder: 70 χρόνια από την σκοτεινότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση του Los Angeles

Black Dahlia Murder: η αποτρόπαιη ανεξιχνίαστη υπόθεση του Los Angeles

Η αποτρόπαιη δολοφονία της Elizabeth Short είναι μια υπόθεση με την οποία ο Ηρακλής Πουαρώ και η μις Μάρπλ θα μπορούσαν να καταπιαστούν με προσήλωση. Η Μαύρη Ντάλια, όπως ονομάστηκε, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, αν μπορεί να το πει κανείς αυτό για δολοφονίες, ανεξιχνίαστες υποθέσεις και η πρώτη δολοφονία που μπήκε για πάντα στο αρχείο των αμερικανικών αρχών.

Η Elizabeth Short ήταν μια νεαρή κοπέλα από τη Βοστώνη, η οποία, δείχνοντας μια αγάπη για την βιομηχανία του σινεμά, βρέθηκε το 1943 στα 19 της στο Los Angeles, μάλλον προσπαθώντας να βρει τις κλήσεις και τα ενδιαφέροντά της κάπου στραμμένα προς το επάγγελμα του ηθοποιού. Όπως και φάνηκε τελικά, το Los Angeles αποτέλεσε την πόλη που θα καθόριζε την ίδια της την ζωή, καθώς εκεί και βρέθηκε δολοφονημένη άγρια 3 χρόνια μετά.

Η Elizabeth αγαπά την ζωή στην Καλιφόρνια του αμερικάνικου ονείρου με τα jazz clubs και τους φωτεινούς δρόμους, είναι νέα, ιδιαίτερα όμορφη και βγαίνει με πολλούς. Δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάτι θα χαλάσει το μέλλον που φαίνεται να ανοίγεται μπροστά της υποσχόμενο. Και όμως, αυτή η κοπέλα θα μείνει στην ιστορία μόνο για κάτι που κανείς δε θα ‘θελε να τον θυμούνται. Την τραγική δολοφονία της, μια από τις φρικιαστικότερες δολοφονίες στην ιστορία.

Το πρωί της 15 Ιανουαρίου του ’47, μια περαστική που περπατά μαζί με την μικρή κόρη της, θα βρει την Elizabeth Short μέσα σ’ ένα οικόπεδο στη διασταύρωση δύο οδών, κομμένη κυριολεκτικά στη μέση, εντελώς αποστραγγισμένη από αίμα, διαμελισμένη, με πολλά κοψίματα και πολλά κομμάτια δέρματος και μαλλιών εξ ολοκλήρου γδαρμένα από πάνω της και τοποθετημένα μέσα σε άλλα μέρη του σώματός της. Η μήτρα της έχει αφαιρεθεί και το έντερό της είναι επιμελώς τοποθετημένο κάτω από τους γλουτούς της. Το σώμα της είναι τοποθετημένο σε “πόζα” με τα χέρια υψωμένα πάνω από το κεφάλι και τα πόδια της τεντωμένα και ανοιχτά. Χαρακτηριστικό πάνω της είναι το “χαμόγελο της Γλασκώβης” που έχει χαράξει ο δράστης από τις άκρες των χειλιών της μέχρι τα αυτιά.

Διαβάστε επίσης  Οι εκφάνσεις της ισότητας

Τόσο φρικιαστικό και αδύνατο για την ανθρώπινη φαντασία ήταν το θέαμα που αντίκρυσε η γυναίκα που την βρήκε, ώστε αρχικά νόμισε πως ήταν κάποια σπασμένη και παρατημένη κούκλα μανεκέν. Μόλις συνειδητοποίησε περί τίνος επρόκειτο κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία βρήκε μέσα στο οικόπεδο μια σακούλα τσιμέντου με αίμα και νερό. Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από την αιμορραγία σοβαρών τραυμάτων μέσα στο κρανίο και το σοκ από τα χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο και πως πριν τον θάνατό του, το τραγικό θύμα εξαναγκάστηκε να φάει περιττώματα. Προκειμένου να εξασφαλίσει όσες δυνατές πληροφορίες, η Los Angeles Examiner τηλεφώνησε στην μητέρα της, λέγοντάς της πως η κόρη της είχε κερδίσει σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς. Δεν της αποκάλυψαν την αποτρόπαιη πράξη παρά μόνο όταν τους είχε ήδη δώσει αρκετά στοιχεία.

Black Dahlia Murder

Λίγες μέρες μετά, κάποιος τηλεφωνεί στην Los Angeles Examiner υποστηρίζοντας πως είναι ο δολοφόνος και πως θα τους στείλει προσωπικά της αντικείμενα, μιας και όπως ο ίδιος είπε ανησυχούσε που ο θόρυβος γύρω από την υπόθεση είχε αρχίσει να εξασθενεί. Κατόπιν, πολλοί άρχισαν να στέλνουν γράμματα στην εφημερίδα υπογράφοντας ως ο εκδικητής της Μαύρης Ντάλιας. Δέκα μέρες μετά την δολοφονία ανιχνεύονται η τσάντα και το ένα παπούτσι της κοπέλας σε ένα σωρό με σκουπίδια. Ακολούθησαν ατέλειωτες έρευνες και ανακρίσεις οι οποίες δεν έφεραν στο φως απολύτως τίποτα, κι έτσι η φρικιαστική αυτή δολοφονία είναι μέχρι και σήμερα μια από τις “δημοφιλέστερες” μυστηριώδεις δολοφονίες. Στα χρόνια που ακολούθησαν, σχεδόν 60 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες έχουν ομολογήσει ότι ήταν οι δολοφόνοι της Elizabeth Short, και ακόμα περισσότεροι άνθρωποι έχουν προσκομίσει στοιχεία καθιστώντας τον όγκο πληροφορίας γύρω από την υπόθεση ανεξέλεγκτο.

Διαβάστε επίσης  Η Ολλανδική Χρυσή Εποχή στην Ευρωπαϊκή τέχνη

25 άνθρωποι θεωρήθηκαν ως βασικοί ύποπτοι για την άγρια δολοφονία της Μάυρης Ντάλιας (όπως την ονόμασαν τότε οι εφημερίδες), για τους οποίους όμως δεν μπόρεσε να στοιχειοθετηθεί κάποια βάσιμη κατηγορία. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Steve Hodel, γιος ενός εκ των βασικών υπόπτων, του George Hill Hodel, Jr. μετά τον θάνατο του πατέρα του ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα και υποστήριξε ότι ο πατέρας του είχε δολοφονήσει την Μαύρη Ντάλια και άλλους ανθρώπους (o Steve Hodel υποστήριξε πως ο πατέρας του θα μπορούσε να είναι και ο περίφημος Zodiac Killer όπως και ο δράστης των Lipstick Murders). Σε αντίθεση με άλλους που υποστήριξαν ότι εντόπισαν τον δολοφόνο ακόμη και σε συγγενικά τους πρόσωπα, ο Steve Hodel έφερε στο φως της έρευνάς του πολλά ακριβή και με συνοχή στοιχεία.

70 χρόνια μετά, η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή και όπως φαίνεται πλέον έτσι θα μείνει για πάντα, μένοντας στην ιστορία ως μια από τις γνωστότερες άλυτες φρικιαστικές ιστορίες. Είναι δύσκολο ακόμα και να διαβάζεις τέτοια πράγματα που ξεπερνούν κάθε αχαλίνωτη ανθρώπινη αθλιότητα και υποσημειώνουν πράγματα και σκέψεις που κανείς δεν θέλει ούτε να φαντάζεται. Και όπως είναι σύνηθες, μια τέτοια υπόθεση την ακολούθησε πλήθος έργων που ασχολήθηκαν μαζί της, από βιβλία αστυνομικών ερευνών μέχρι και ταινίες, με πιο πρόσφατη την “Μαύρη Ντάλια” του 2006 του Brian De Palma. Και μετά από τόση ενασχόληση, αλήθεια, δεν νομίζω ότι αντέχω ή θέλω να την δω.

She has a dream to travel all across the USA but at nights she travels the galaxy | Δυσκολεύομαι μονίμως να αυτοπροσδιοριστώ και γι' αυτό λέω ότι σε έναν ουτοπικό κόσμο θα ήμουν σκηνοθέτης. Αλλά ο κόσμος δεν είναι ουτοπικός κι εγώ δεν είμαι σκηνοθέτης. Φύσει βουκολική και ανικανοποίητη, αγάπησα κάποτε τον δρόμο κι από τότε ασφυκτιώ στην αδράνεια. Είμαι κατά κυριολεξία ερωτευμένη με την μουσική και πεθαίνω να δω μια νύχτα τ' αστέρια του Νότου. ~ A summer soul, a child pledged to summer needs only gasoline ~

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος