Onlyfans λόγω ανέχειας;

onlyfans
Πηγή εικόνας: iproup.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onlyfans… Σίγουρα δεν ακούς πρώτη φορά γι’ αυτή την εφαρμογή, καθώς έχει γίνει περιζήτητη από την εμφάνιση της πανδημίας. Το onlyfans πήρε φωτιά με την εγγραφή εκατομμυρίων χρηστών και συνδρομητών από την έναρξη του εγκλεισμού μας το 2020, χαρίζοντας πολλά και εύκολα χρήματα στους δημιουργούς περιεχομένου του.

Γρήγορα χρήματα και “ελαφρύ” πορνό στο onlyfans

Το onlyfans είναι μία συνδρομητική πλατφόρμα, που επιτρέπει τη δημοσίευση προκλητικού-σεξουαλικού περιεχομένου επ’ αμοιβή. Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να πληρωθούν είτε μηνιαίως είτε με τη λειτουργία pay-per-view (πληρωμή με κάθε προβολή). Ανήκει στην οικογένεια των social media, αλλά είναι διαφορετικό και επιτρέπει μία άλλου είδους “διάδραση” με την προώθηση της “έμμεσης πορνογραφίας”.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το onlyfans έγινε ιδιαίτερα γνωστό την εποχή της καραντίνας και αυξήθηκαν οι χρήστες (συνδρομητές και δημιουργοί). Στην καραντίνα οι σεξεργάτες χρησιμοποίησαν το onlyfans ως κύρια πηγή εσόδων, διότι έμειναν μετέωρες με τις εξελίξεις της πανδημίας. Σαφώς δεν ήταν οι μόνες που εκτέθηκαν στις επιπτώσεις του εγκλεισμού και δεν είχαν μέσο βιοπορισμού, με αποτέλεσμα το onlyfans να λειτουργήσει σωτήρια για πολύ κόσμο παγκοσμίως.

Άρα, σε μία περίοδο έντονης ανεργίας και μονοτονίας εξαιτίας του περιορισμού, το onlyfans έπαιξε σημαντικό ρόλο για πολύ κόσμο. Για τους πιο διάσημους χρήστες του απέφερε και αποφέρει εξαιρετικά υψηλά ποσά. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Cardi B, Blac Chyna, Bella Thorne και άλλοι, που συγκεντρώνουν εκατομμύρια. Αυτό όμως, αφορά μόνο το 1% των δημιουργών περιεχομένου (που ήταν ήδη γνωστοί).

Advertisements
Ad 14

Μία σημαντική πλειοψηφία των υπόλοιπων δημιουργών μετά βίας κερδίζει 180 δολάρια μηνιαίως και δεν κατορθώνει να αγγίξει την πολυτελή ζωή, που ονειρεύεται ή έστω αυτή που προβάλλεται. Βέβαια, οι επιτυχημένοι δημιουργοί περιεχομένου υποστηρίζουν ότι με καθημερινή ενασχόληση, δημοσίευση υλικού και προώθηση στα social media ο τραπεζικός σας λογαριασμός θα εκτιναχθεί μέσα σε λίγους μήνες.

Διαβάστε επίσης  Winnie the Pooh: Η ιστορία πίσω από το διάσημο αρκουδάκι των παιδικών μας χρόνων
onlyfans
Πηγή εικόνας: Maleviziotis.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γενικότερα, το onlyfans εγγυάται τα γρήγορα και εύκολα χρήματα αλλά για να φτάσεις σε αυτό το σημείο πρέπει να περάσεις από καθημερινή πολύωρη ασχολία. Έτσι, οι χρήστες βγάζουν ένα αξιοπρεπές ποσό… Φυσικά δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι για όλα και δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την έκθεση του εαυτού μας με τέτοιον τρόπο. Πάντως, ακόμη κι αν η πανδημία φαντάζει παρελθόν, όσοι ξεκίνησαν το onlyfans τότε για να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε το lockdown πλέον δεν δείχνουν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα γιατί είναι ικανοποιημένοι και το συνδυάζουν με τη ζωή τους και τις εργασίες τους.

Πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι δημιουργοί σεξουαλικού κυρίως περιεχομένου είναι σε μεγάλο βαθμό κοπέλες μεσοαστικής τάξης, οι οποίες χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να βγάλουν μερικά παραπάνω χρήματα, χωρίς αυτό να τις θίγει, γιατί το onlyfans εμφανίστηκε παράλληλα με το κίνημα “Sex Work is Real Work”. Συγκεκριμένα, υποστηρίχθηκε ότι η  σεξουαλική εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος από τις ίδιες δεν πρέπει να αποτελεί κοινωνικό στίγμα, αν και οι απόψεις ποικίλλουν και δεν υπάρχει ομοφωνία.

Περιπτώσεις χρήσης του onlyfans για επιβίωση

Ξεκινάμε με την περίπτωση της 34χρονης Ρέιτσελ Χακλ, η οποία χρησιμοποίησε το onlyfans για να καταφέρει να χρηματοδοτήσει την ιατρική θεραπεία του προβλήματός της. Η ίδια υπέφερε από ένα αυτοάνοσο νόσημα, ήταν αδύναμη και έχασε την εργασία της. Έπειτα, στην διάρκεια της καραντίνας έμαθε για την πλατφόρμα και κερδίζει ένα αξιοπρεπές ποσό, που την έχει σώσει.

Επίσης, η περίπτωση της 20χρονης φοιτήτριας Ρόουζ Τζονς έγινε γνωστή, καθώς η ίδια παράλληλα με τις σπουδές της στην καραντίνα ξεκίνησε το onlyfans για να κερδίζει επιπλέον χρήματα. Υποστήριξε ότι, η δημοσιοποίηση στο λογαριασμό της ορισμένων φωτογραφιών δεν είναι εικονική πορνεία, άποψη που γίνεται ευρέως γνωστή από αρκετούς δημιουργούς του onlyfans.

“Πίξελ πουλάω όχι το σώμα μου”, είναι η θέση μίας Ελληνίδας δημιουργού υλικού στην πλατφόρμα. Πράγματι, πολλοί χρήστες δεν το θεωρούν σεξεργασία, διότι παρουσιάζονται όπως θέλουν και πουλάν μόνο ό,τι θέλουν! Οι δημιουργοί μπορούν επίσης, να συνομιλούν πιο προσωπικά με τους συνδρομητές για να ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα αιτήματά τους με μία παραπάνω χρέωση, εάν επιθυμούν. Η ελάχιστη χρέωση είναι τα 5 και η μέγιστη τα 50 δολάρια μηνιαίας συνδρομής, οπότε όσο αυξάνεται το συνδρομητικό κοινό τόσο αυξάνονται τα κέρδη.

Διαβάστε επίσης  Έρασμος: Ο αναγεννησιακός ανθρωπιστής
onlyfans
Πηγή εικόνας: protothema.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η άλλη όψη του onlyfans

Σίγουρα, πολλοί/πολλές κατέφυγαν στη λύση της πλατφόρμας για να κερδίσουν ένα εισόδημα, που είχαν ανάγκη, σκεπτόμενοι να διατηρήσουν 100% ιδιωτικότητα και μυστικότητα αυτής της κίνησής τους. Μπορεί η πλατφόρμα να εγγυάται την ιδιωτικότητα του περιεχομένου σας, οι συνδρομητές όμως, όχι. Screenshot, ηχογραφήσεις και κοινοποίηση υλικού χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού έχουν συμβεί, με συνέπεια οι δημιουργοί να αντιμετωπίζουν αυτό που φοβόντουσαν περισσότερο.

Η διαρροή περιεχομένου έχει οδηγήσει σε εκφοβισμούς και απώλεια αγαπημένων προσώπων, γι’ αυτό πλέον οι χρήστες κινούνται πιο έξυπνα. Χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, δεν δείχνουν το πρόσωπό τους ή φοράνε μάσκα, καθώς φοβούνται ότι η διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων θα σταθεί εμπόδιο στις προσωπικές τους σχέσεις και στην επαγγελματική τους καριέρα.

Το onlyfans δεν είναι μόνο ζωντανό πορνό-φωτογραφίες-βίντεο, αλλά είναι πολλά παραπάνω, διότι συμμετέχουν και ανήλικοι! Ναι, καλά άκουσες δεν είναι λίγοι οι ανήλικοι, που εμπορευματοποιούνται φωτογραφίες τους για να βγάλουν χρήματα. Ακόμη κι αν ο Tim Stokley (λάνσαρε το onlyfans το 2016) είχε θέσει ως απαράβατο όρο την δυνατότητα συμμετοχής ατόμων 18+ ετών, πολλοί ανήλικοι παραποιούν τα στοιχεία τους, χρησιμοποιούν ταυτότητες μεγαλύτερων και δημιουργούν το προφίλ τους.

Εκτός των άλλων, το 2021 υπήρξε πίεση από τις τράπεζες στον Stokley για διακοπή της σεξουαλικής προσέγγισης της πλατφόρμας, κάτι που αποφασίστηκε, αλλά δεν ίσχυσε ποτέ. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες όλων των χρηστών και η σεξουαλική πτυχή της πλατφόρμας δεν σταμάτησε. Χαρακτηριστικό είναι, ότι μέρα με τη μέρα οι συνδρομητές της πλατφόρμας αυξάνονται αρκετά, όπως είχε δηλώσει ο Stokley.

onlyfans
Πηγή εικόνας: alphafreepress.gr

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης  Τα καπηλειά στην αρχαία Ελλάδα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι, η ανέχεια σε πολλές περιπτώσεις οδήγησε νεαρά-και όχι μόνο- άτομα να δημοσιεύσουν στο onlyfans ένα πιο προκλητικό υλικό σε σχέση με τα άλλα social media (instagram,tiktok) για να κερδίσουν χρήματα. Πολλοί χρήστες είναι ικανοποιημένοι έχοντας αυξήσει τα κέρδη τους και βγάζουν ένα αξιοπρεπές ποσό σήμερα, ενώ άλλοι μετανιώνουν για κάποια post τους, διότι για extra χρήματα προέβησαν σε εξευτελιστικές πράξεις, όπως υποστηρίζουν.

Η πλατφόρμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί σε περίπτωση διαρροής φωτογραφιών ή βίντεο στο internet η ολοκληρωτική διαγραφή τους από τον παγκόσμιο ιστό είναι αδύνατη. Υπήρξαν προσπάθειες να αλλάξει η προκλητική χροιά της πλατφόρμας και η καινούρια CEO Αμπραπάλι Γκαν προώθησε τη δημιουργική πλευρά της μέσω συνεργασιών με μουσικούς, μοντέλα και σχεδιαστές. Ίσως, βέβαια όλες αυτές οι προσπάθειες λειτουργούν ως προκάλυμμα στην ενήλικη πλευρά του onlyfans.

Onlyfans λόγω ανέχειας; Για πολλά άτομα ναι… Όμως, κάποιοι το εξελίσσουν επαγγελματικά αν και η έλλειψη χρημάτων ήταν για τους περισσότερους η αφετηρία για την πλατφόρμα. Όπως και να έχει, αν σε ενδιαφέρει η πλατφόρμα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός/η, γιατί οι κίνδυνοι καραδοκούν και οι fans δεν είναι πάντα εχέμυθοι!

 

 

Βιβλιογραφία:

  • OnlyFans: Αυτή είναι η πιο hot πλατφόρμα για να βρείτε σύντροφο και χρήματα(2023). Ανακτήθηκε από: https://www.in.gr/2023/01/16/economy/oikonomikes-eidiseis/onlyfans-ayti-einai-pio-hot-platforma-gia-na-vreite-syntrofo-kai-xrimata/ (τελευταία πρόσβαση 29/04/2023)

  • Χριστοφόρου Κ. (2023).Η έκρηξη του OnlyFans: Πώς γιγαντώθηκε η συνδρομητική πλατφόρμα. Ανακτήθηκε από: https://www.athensvoice.gr/life/sex/770237/i-ekrixi-tou-onlyfans-pos-gigadothike-i-sundromitiki-platforma/ (τελευταία πρόσβαση 29/04/2023)
  • Κουλούρα Ν. (2021)OnlyFans: Η πλατφόρμα «γυρίζει σελίδα» και απαγορεύει το σεξουαλικό περιεχόμενο. Ανακτήθηκε από: https://www.protothema.gr/world/article/1153565/onlyfans-i-platforma-gurizei-selida-kai-apagoreuei-to-sexoualiko-periehomeno/ (τελευταία πρόσβαση 29/04/2023)
  • Τι είναι onlyfans;. Ανακτήθηκε από: https://ti-einai.gr/onlyfans/ (τελευταία πρόσβαση 29/04/2023)
  • Κούρσαλης Α. (2020) OnlyFans: Κάτι ανάμεσα σε πορνό και κλειδαρότρυπα. Ανακτήθηκε από: https://esquire.com.gr/lifestyle/texnologia/11990/onlyfans-kati-anamesa-se-porno-kai-kleidarotrupa (τελευταία πρόσβαση 29/04/2023)
  • Κοντέσης Σ. (2021)OnlyFans: Η γυναίκα που… πήρε τη ζωή της πίσω, δημοσιεύοντας γυμνές φωτογραφίες. Ανακτήθηκε από: https://www.protothema.gr/life-style/article/1165749/onlyfans-i-gunaika-pou-pire-ti-zoi-tis-piso-dimosieuodas-gumnes-fotografies/ (τελευταία πρόσβαση 29/04/2023)
  • Αγγελίνη Μ. (2020)Βρετανία: Τα κορίτσια της μεσαίας τάξης πωλούν online το κορμί τους για να βγάλουν λεφτάΆρθρο στο διαδίκτυο. Ανακτήθηκε από: https://www.protothema.gr/world/article/1030770/vretania-ta-koritsia-tis-mesaias-taxis-poloun-online-to-kormi-tous-gia-na-vgaloun-lefta/ (τελευταία πρόσβαση 29/04/2023)

Νυν φοιτήτρια του πολιτικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρθρογράφος με θεματολογία που εστιάζει σε σχολιασμό κυρίως κοινωνικών φαινομένων και θέματα πολιτισμού, που αφορούν στην ελληνική κουλτούρα, την ιστορία και την ποίηση. Η αρθρογραφία είναι σημαντική προτεραιότητά μου και το εύρος της θεματολογίας μου επεκτείνεται όλο και περισσότερο. Αρχισυντάκτρια στη στήλη των Αψυχολόγητων του MAXMAG.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι