Εξομολογήσεις: Τρία δραματοποιημένα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Τ

Εξομολογήσεις

Εξομολογήσεις

Τρία δραματοποιημένα διηγήματα

του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή

23 Απριλίου – 15 Μαΐου 2018 στο Θέατρο Τ

 Μετά τη θερμή υποδοχή που γνώρισε στον πολυχώρο «Ενώ», ο «Θίασος» επιστρέφει με τις «Εξομολογήσεις», τρία δραματοποιημένα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη («Της Κοκκώνας το σπίτι», «Ο Αλιβάνιστος», «Ο Αμερικάνος») σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, από τις 23 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Θέατρο Τ.

Οι ήρωες του Παπαδιαμάντη, μη μπορώντας να απαρνηθούν τα συναισθήματά τους, καταθέτουν την αλήθεια που κρύβουν μέσα τους μέσα από αθώες εξομολογήσεις.  Στην παράσταση, ο λόγος και το ύφος του Παπαδιαμάντη αποδίδονται μέσω της τεχνικής του βιωματικού θεάτρου, της μεταμόρφωσης, της παντομίμας, της αφήγησης του λόγου και της εικονοποίησής του. Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί ζωντανεύουν τις εικόνες του λόγου του Παπαδιαμάντη με σεβασμό στη λογοτεχνική του αξία. Παράλληλα, η μουσικός Έλσα Μουρατίδου συνοδεύει επί σκηνής με ηχητικά περιβάλλοντα τις κινήσεις των ηθοποιών και ντύνει μουσικά την παράσταση με λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους που αποδίδονται με έναν ιδιαίτερο, δυναμικό και αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Εορταστικός και πανηγυριστής, θρησκευόμενος και ταυτόχρονα βαθύτατα λαϊκός, ο Παπαδιαμάντης αναζητά παντού τον άνθρωπο: στις παραλίες και τα σοκάκια της Σκιάθου, στη μανία της θάλασσας, στα γραφικά ξωκλήσια. Μέσα από το χιούμορ, τη νοσταλγία και τον έρωτα, ο λόγος του κοσμοκαλόγερου γίνεται θέατρο και ρίχνει φως στα «ασήμαντα» περιστατικά της ζωής, σε έναν μοναδικό διάλογο με τον χρόνο και τη μνήμη. Κρατήσαμε ακέραιη την ιδιαιτερότητα της γλώσσας του με τον χαρακτηριστικό της πλούτο, για να κάνουμε τους θεατές κοινωνούς της θεατρικότητας του λόγου του. Ακουμπήσαμε στα διαχρονικά στοιχεία του έργου του, την αίσθηση της τελετουργίας και τη λαϊκότητα της καθημερινής ζωής, για να φωτιστούν ανάγλυφα στη σκηνή οι απλοί και καθημερινοί ήρωές του. Γεννήματα μιας Ελλάδας έναν αιώνα πριν, και ταυτόχρονα σημερινοί και επίκαιροι, εμείς οι ίδιοι. Εξάλλου, αυτή είναι η μεγαλύτερη αρετή του Παπαδιαμάντη: η διαχρονικότητά του. «Τα πράγματα μπορεί να εξακολουθούν να παλιώνουν», έγραψε γι’αυτόν ο Ελύτης, «αλλά στο έργο του παραμένει πάντα καινούριος ο Θεός και, φυσικά, οι λέξεις που τον εκφράζουν.»

Advertising

Advertisements
Ad 14

Εξομολογήσεις

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Δημήτρης Σακατζής

Μουσική Επιμέλεια – Τραγούδι: Έλσα Μουρατίδου

Advertising

Δημιουργικό και σχεδιασμός αφίσας: Γ. Αρμουτζίδης, Λ. Κυπριανίδου

Φωτογραφίες: Τατιάνα Νικολαΐδου, NecmiA. Sahtariadis

Trailer: IronmanProductions

 

Advertising

ΠΑΙΖΟΥΝ

Αλέξανδρος Καλτζίδης

Δημήτρης Κουστολίδης

Έλσα Μουρατίδου

Advertising

Περικλής Σταύρου

Κώστας Χατζηγεωργίου

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Advertising

Πρεμιέρα: Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στις 21:30

Παραστάσεις: 23 Απριλίου – 15 Μαΐου 2018, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Διάρκεια παράστασης:85 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:12€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ)

Advertising

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

 

Περισσότερες πληροφορίες:www.theatrot.gr καιwww.facebook.com/theatrot/

 

 

 

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Περισσότερα από τη στήλη: Προσεχώς

Προσεχώς

«Η Μάσα και ο Αρκούδος» την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στο Christmas Theater

Μια μεγάλη θεατρική παραγωγή έρχεται ξανά στην Αθήνα! Η Μάσα και ο Αρκούδος Τετάρτη 5…

Προσεχώς

Ο Δημήτρης Δημόπουλος «περιοδεύει» στην Αθήνα με την Καφρόκρεμα

Τελευταίος Κύκλος Παραστάσεων Εορταστική Προσφορά 6€ για όλες τις παραστάσεις Ύστερα από μια υποχρεωτική παύση…

Προσεχώς

«Αφανισμός» του Τόμας Μπέρνχαρντ από τις 14 Ιανουαρίου 2022 στο Θέατρο Σφενδόνη

ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ Του Τόμας Μπέρνχαρντ Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου. Από τις 14 Ιανουαρίου 2022 στο Θέατρο Σφενδόνη…

Προσεχώς

«Οι Μικρές Αλεπούδες» 3ος χρόνος στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο Θίασος Συν-θήκη συνεχίζει από 15 Δεκεμβρίου, στο Studio Μαυρομιχάλη, τον τρίτο κύκλο των παραστάσεων…

Προσεχώς

«Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ από 18/11 ατο Θέατρο Τόπος Αλλού

ΟRLANDO η αυτός που έγινε αυτή και αγάπησε εκείνον και εκείνηΜια παράσταση που φέρνει στη…

Προσεχώς

«Υποχώρηση από τη Μόσχα» του Γουίλλιαμ Νίκολσον από 5 Νοεμβρίου στο θέατρο Αργώ

Υποχώρηση από τη Μόσχα του Γουίλλιαμ Νίκολσον Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου 2021 Advertising Advertisements   Πόσο…

Προσεχώς

«Μάκμπεθ – ο κύκλος του στΑΙΜΑτος» από 10/11 στο Από Μηχανής Θέατρο

  «Μάκμπεθ – ο κύκλος του στΑΙΜΑτος» ΕΝΑΡΞΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   Το «Από Μηχανής»…