Εν συνείδηση: Ο οδηγός για μια καλύτερη ζωή

συνείδηση
πηγή εικόνας: google.com

 

Mindfulness

Η εν συνείδηση είναι μια πηγή ενέργειας που επαναφέρει το μυαλό και το σώμα στο τώρα. Μας βοηθάει να έρθουμε σε βαθύτερη επαφή με την στάση ζωής που έχουμε δημιουργήσει και τα πράγματα τα οποία πρόκειται να ζήσουμε. Η εν συνείδηση μας επιτρέπει να έχουμε επίγνωση των πραγμάτων και των καταστάσεων που βιώνουμε στα συναισθήματα μας, και στην γενικότερη αντίληψη προς τον κόσμο. Μέσα στην καθημερινότητα μας συχνά αναζητάμε διάφορους τρόπους για να αποφορτίσουμε τον εαυτό μας. Έχοντας εν συνείδηση και επίγνωση των πραγμάτων ο δρόμος προς την ευτυχία είναι πιο κοντά σε εμάς. Με το στρέφουμε την προσοχή μας στο “τώρα” και να αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα όσα νιώθουμε και θέλουμε η πράξει αυτή σίγουρα δίνει μια νότα ανακούφισες στον εσωτερικό μας κόσμο.

Δοκιμή εν συνείδησης στην καθημερινότητα

Καθημερινά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με εξωτερικά ερεθίσματα που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας. Υπάρχουν πολύ τρόποι ώστε ο καθένας μας να βρει και από έναν να τον προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του και να βοηθηθεί. Δημιούργησε μέσα στην μέρα σου μια σταθερή ώρα που θα εστιάζεις σε εσένα. Με τον τρόπο αυτό  θα παρατηρήσεις πως επιδρά ο κόσμος απέναντι σου, τι σκέψεις κάνεις αλλά και την επίδρασή τους στο σώμα σου και μετέπειτα στις πράξεις σου.

Αρνητικές σκέψεις

Μέσα στην μέρα ο εγκέφαλός κατακλύζεται από θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Τα θετικά τα βιώνουμε και τα αποδεχόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ τα αρνητικά έχουμε μια τάση να τα κουκουλώνουμε. Αντί να τρέχουμε να ξεφύγουμε από αυτές μείνε και παρατήρησέ τες. Θα σε βοηθήσει πολύ η αναγνώριση βαθύτατων συναισθημάτων και το πώς συνδέονται με όλο σου το είναι.

Διαβάστε επίσης  Συναισθησία: Μια πολύχρωμη πραγματικότητα

Παρελθόν και Μέλλον

Το μυαλό μας συχνά θέλοντας και μη κάνει αναδρομή στο παρελθόν είτε σε ευχάριστες στιγμές είτε σε δυσάρεστες, και σκέψεις για το μέλλον οι οποίες μπορεί να είναι και καταστροφικές. Κανένα από τα δυο όταν τα φέρνουμε στο νου μας δεν μας ωφελεί κάπου. Σε αντίθεση απορροφάτε η ενεργεία μας από το παρόν επηρεάζοντας αρνητικά την διάθεση μας, χάνοντας το κίνητρο και την επιθυμία μας για το “τώρα ” .

Advertisements
Ad 14

Εν συνείδηση η ενέργεια τις ευτυχίας

Η εν συνείδηση είναι η πηγή ενέργειας που μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε την ήδη υπάρχουσα ευτυχία στην ζωή μας. Η ευτυχία και η χαρά τις ζωής είναι παρούσες σε κάθε κομμάτι τις καθημερινότητας μας. Χρειάζεται καθημερινή τακτική δουλειά τόσο με τον εσωτερικό μας κόσμο όσο και με τον εξωτερικό. Να ακούς τι σου λέει η εσωτερική φωνή που υπάρχει μέσα σου, αυτή είναι η σκέψη και η φλυαρία του νου. Βάλε σε σίγαση αυτές τις αισθήσεις και η πνευματική χαλάρωση και διαύγεια θα έρθουν σε δευτερόλεπτα. Δώσε χώρο και χρόνο σε εσένα και τις αισθήσεις ώστε να καταλάβεις όλα όσα σε προβληματίζουν κατά καιρούς. Να απολαμβάνεις το “εδώ” και το “τώρα” .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και