Επαγγελματική επιλογή: Εύκολη ή δύσκολη διαδικασία

Επαγγελματική επιλογή
https://www.offlinepost.gr/2021/07/28/pos-xero-poio-epaggelma-thelo-na-akolouthiso/

Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες ημέρες τις οποίες διανύουμε, να έχει βρει κανείς το επάγγελμα το οποίο του ταιριάζει και ταυτόχρονα αγαπά. Η επαγγελματική πρόοδος και καταξίωση είναι σημαντικός στόχος και ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Άλλοτε σωστές και άλλοτε λανθασμένες επαγγελματικές επιλογές ενδέχεται να οδηγήσουν σε ευτυχισμένες ή δυσάρεστες και μίζερες καταστάσεις στη ζωή του καθενός μας.

Όπως όλοι έχουμε βιώσει από τις προσωπικές μας εμπειρίες, η επιλογή επαγγέλματος είναι μια δύσκολη και επίπονη για τους περισσότερους ανθρώπους διαδικασία. Πόσο ώριμος θεωρείται ένας άνθρωπος στα 18 του έτη προκειμένου να μπορεί να επιλέξει ορθά το επάγγελμα και τη δουλειά που του ταιριάζει και που θα καλείται να κάνει για το υπόλοιπο της ζωής του; Ελάχιστες, δυστυχώς, είναι οι περιπτώσεις των ανθρώπων που είναι συνειδητοποιημένοι στο τι είναι ακριβώς εκείνο που τους αρέσει. Οι υπόλοιποι είναι βουτηγμένοι στο άγχος και στην αγωνία για το αν θα σταθούν σοφοί και τυχεροί να κάνουν τη σωστή επιλογή γι’ αυτούς και για το μέλλον τους.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχει και εκείνη η μερίδα ανθρώπων που έκαναν τη λάθος επιλογή επαγγελματικής πορείας. Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι ο επαγγελματικός τομέας συνδέεται άρρηκτα και με τους υπόλοιπους τομείς της ζωής του καθενός, τον προσωπικό, την υγεία, τον ψυχολογικό τομέα, τον οικονομικό…Επομένως, πιθανή αποτυχία στον τομέα της εργασίας, αναγκαστικά θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στους υπόλοιπους τομείς. Άπειρες οι περιπτώσεις εκείνες που σε καταστάσεις επαγγελματικής τους κατάρρευσης και αποτυχίας, οι άνθρωποι οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό, σε ψυχολογικά προβλήματα πάσης φύσεως, από ελάχιστα και αντιμετωπίσιμα έως και τεράστια χωρίς δυνατότητα ίασης, καθώς και σε χωρισμούς μένοντας έτσι συντροφιά με τη μοναξιά τους.

Διαβάστε επίσης  Video Games - Μειονεκτήματα & πλεονεκτήματα (Μέρος Α’)

Αντίθετα, σωστή επιλογή σημαίνει σωστή διαχείριση και όλων των υπόλοιπων τομέων της ζωής αφού το άτομο έχει την αίσθηση ευτυχίας και πληρότητας λόγω της ασφάλειας, της ολοκλήρωσης και της αγάπης που λαμβάνει και δίνει στη δουλεία του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ατενίζει το μέλλον και τις στιγμές της ζωής του με αισιοδοξία και θετικότητα.

Συνεπώς, οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αλλά και η πολιτεία μέσω ορισμένων δομών της, οφείλουμε να ωθήσουμε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τα ταλέντα και τις προσδοκίες τους με οποιοδήποτε τρόπο έτσι ώστε να κάνουν τη σωστή επαγγελματική τους επιλογή. Ας αφήσει, λοιπόν, ο καθένας από την πλευρά του και τη δική του οπτική τον κάθε άνθρωπο να επιλέξει όσο το δυνατόν καλύτερα το επάγγελμα που του ταιριάζει ούτως ώστε να καταφέρει να εξελιχθεί σε αυτό όσο καλύτερα γίνεται και να ευτυχίσει μακροπρόθεσμα!

 

Στον μαθηματικό της καρδιάς μου…

Μαθηματικός, με ειδίκευση στη βιοστατιστική, αγαπώ τη δουλειά μου ως εκπαιδευτικός αφού μέσα από τα παιδιά και τους μαθητές μου μαθαίνω κι εγώ πολλά πράγματα για τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ψυχολογία!! Επιχειρώ, λοιπόν, στον ελεύθερό μου χρόνο να μοιραστώ μερικά από αυτά που αντλώ μαζί σας. <3 Λατρεύω την ηρεμία της φύσης και αγαπώ καθετί μικρό που ευχαριστεί την ψυχή μου. Το γράψιμο βρήκα ότι με αποφορτίζει και εκφράζει την προσωπική ματιά μου σε πολλά ζητήματα που μένουν σιωπηλά.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα