Πλαστική επέμβαση: Απόρροια ενός συναισθηματικού κενού

https://www.healthyliving.gr/2019/01/20/plastikes-epemvaseis-botox-vampire-lift/

Όλο και περισσότερες γυναίκες στις μέρες μας, επώνυμες και μη, μετά την τέταρτη συνήθως δεκαετία της ζωής τους, επιλέγουν να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό ιατρό για να αλλάξουν ή να ομορφύνουν όπως ισχυρίζονται οι ίδιες κάποιο σημείο του σώματός τους. Πιστεύουν, λοιπόν, πως χρήζει ανάγκη να μεταβάλλουν κάποιο από τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ή του σώματός τους για να νιώθουν περισσότερο ελκυστικές για τις ίδιες αλλά και για τον περίγυρό τους. Ωστόσο, είναι η πλαστική επέμβαση μια ανάγκη που πηγάζει από την ανάγκη αισθητικής ικανοποίησης ή μήπως πηγάζει από ένα βαθύτερο ψυχολογικό κενό που μπορεί να αισθάνεται κανείς;

Αρκετές φορές, λοιπόν, ακόμη και στον δικό μας κοινωνικό περίγυρο έχουμε συναντήσει άτομα τα οποία εξαιτίας της έλλειψης αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας οδηγούνται σε αποφάσεις και δραστηριότητες οι οποίες μπορεί να αποβούν μέχρι και μοιραίες για εκείνα. Μια τέτοια απόφαση, επομένως, μπορεί να είναι και η πλαστική επέμβαση που αφορά περισσότερο το ωραίο φύλο. Πολλές είναι οι γυναίκες εκείνες, που καθώς τα χρόνια περνάνε, δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να συμβιβαστούν με τη φυσιολογική φθορά του οργανισμού τους και την ωρίμανση. Αδυνατούν να δεχτούν ότι το όμορφο εκείνο είδωλο που αντίκριζαν στον καθρέφτη τους μέχρι πρότινος αρχίζει σιγά σιγά και γερνάει, ότι έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες ή ακόμη ότι το σφριγηλό τους κορμί εμφανίζει σταδιακά τα γνωστά σημάδια του χρόνου και της φθοράς.

Ως πρώτη τους αντίδραση καταγράφεται η στεναχώρια, η μη αποδοχή της κατάστασης αυτής, ενώ στη συνέχεια επιλέγουν να απευθυνθούν κατευθείαν στον αντίστοιχο ειδικό. Θέλουν αμέσως να διορθώσουν το λάθος στο πρόσωπο ή στο σώμα τους αφού δεν αντέχουν το σχολιασμό από τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή ακόμη και από τον περίγυρό τους για την καινούργια ίσως ρυτίδα που εμφανίστηκε. Δεν έχουν μάθει μέχρι τώρα να «τσαλακώνονται», θέλουν να είναι αψεγάδιαστες καθώς αυτό προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια μια ολόκληρη ζωή να διατηρήσουν. Τι κι αν ο άντρας τους έχει κουραστεί να έρχεται σε δεύτερη μοίρα από την ομορφιά τους; Τι κι αν τα παιδιά τους νιώθουν την αδιαφορία της μαμάς τους γιατί το μόνο πράγμα που την ενδιέφερε πάντα ήταν η αγορά ακριβών ρούχων και καλλυντικών;   Γυναίκες, συνεπώς, συναισθηματικά κενές που το μόνο πράγμα στο οποίο επένδυσαν στη ζωή τους είναι η διατήρηση της εξωτερικής τους εμφάνισης με οποιοδήποτε κόστος, υλικό και συναισθηματικό!

Διαβάστε επίσης  Αυτισμός και Παιχνίδι

Συμπερασματικά, λοιπόν, καταλήγουμε στο ότι η συνεχόμενη ενασχόληση ενός ανθρώπου με έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής του αποκαλύπτει ότι ενδεχομένως είναι κενός και άδειος σε άλλους τομείς της ζωής του! Αδράξτε, επομένως, τις ευκαιρίες και τα όμορφα πράγματα που μπορεί να μας προσφέρει η ζωή και μην καταπονείτε τον εαυτό σας με τα ανούσια!

Advertisements
Ad 14

Μαθηματικός, με ειδίκευση στη βιοστατιστική, αγαπώ τη δουλειά μου ως εκπαιδευτικός αφού μέσα από τα παιδιά και τους μαθητές μου μαθαίνω κι εγώ πολλά πράγματα για τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ψυχολογία!! Επιχειρώ, λοιπόν, στον ελεύθερό μου χρόνο να μοιραστώ μερικά από αυτά που αντλώ μαζί σας. <3 Λατρεύω την ηρεμία της φύσης και αγαπώ καθετί μικρό που ευχαριστεί την ψυχή μου. Το γράψιμο βρήκα ότι με αποφορτίζει και εκφράζει την προσωπική ματιά μου σε πολλά ζητήματα που μένουν σιωπηλά.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και