Σχέσεις και έρωτας: Όταν ο άντρας και η γυναίκα γνωρίζονται

Ερωτας και Σχεσεις
πηγή εικόνας: www.female-g.com

 

Η συνάντηση δυο προσωπικοτήτων μοιάζει με την επαφή δυο χημικών ουσιών: και τα δυο στοιχεία μεταμορφώνονται ακόμα και από την πιο μικρή αντίδραση (Καρλ Γιουνγκ).

Η ανάγκη να σχετίζομαι

Ο έρωτας ως γνωστόν είναι μια χημική διεργασία του εγκεφάλου. Έχει παρατηρηθεί πως σημεία του εγκεφάλου  ενός ανθρώπου που είναι ερωτευμένος σχετίζονται με το σύστημα της ντοπαμίνης. Σε αυτή τη κατάσταση έχω ενέργεια, πιο θετικά κίνητρα, αυξάνεται η εγρήγορση, η δημιουργικότητα και έχω έντονη επιθυμία να βρεθώ με το αντικείμενο του πόθου μου.

Σε όλη μου τη ζωή ψάχνω να βρω τη τέλεια σχέση, τον έρωτα που θα μου πάρει τα μυαλά. Ψάχνω το άλλο μου μισό ή το άλλο μου ολόκληρο. Ονειρεύομαι πως εκεί έξω είναι αυτή η μια ή αυτός ο ένας που με περιμένει και ναι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τον βρω.

Ο έρωτας σου, έριξε προβολείς στα πιο σκοτεινά μου κύτταρα.

Πάνε χρόνια που τα φοβήθηκα και τα έθαψα στα πιο βαλτώδη νερά του υποσυνείδητου.

Τα καλωσόρισες με ένα στοργικό φιλί.

Σε μιμήθηκα... λυτρώθηκα.

Ειρήνη Παναγιωτίδου.

Έχω την ανάγκη να συνδέομαι με τους άλλους, συνεπώς δεν μπορώ να υπάρξω χωρίς σχέσεις. Θέλω τη σχέση που θα έχει διάρκεια στο χρόνο, ένα σύντροφο που θα είναι πιστός, δεν θα  δημιουργεί προβλήματα, θα είναι βολικός και θα κάνω τη ζωή μου μαζί του χωρίς να προσπαθώ ιδιαίτερα .Θέλω να είναι εκεί πάντα για εμένα όπως και όποτε το θελήσω και να έχει υπομονή. Δεν θέλω όμως να με ζορίζει, δεν θέλω να με ξεβολεύει και αν κάποια στιγμή βαρεθώ, θέλω να με συγχωρέσει που ίσως στρέψω τη προσοχή μου και κάπου αλλού.

Διαβάστε επίσης  Θεραπεία Σχημάτων: μια συνδυαστική προσέγγιση

Από τον έρωτα στη σχέση

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Έχω σχέση μα γιατί βαρέθηκα; Nιώθω να μη με καταλαβαίνεις, δεν με προσέχεις ,δεν βρισκόμαστε ερωτικά όπως πριν και το σεξ έχει γίνει ρουτίνα. Παρόλα αυτά δεν χωρίζω γιατί τι θα πει ο κόσμος, οι γονείς μου, πως θα ανταπεξέλθω οικονομικά και τώρα συνήθισα. Μήπως ρισκάρω; Έτσι συνεχίζω να ζω την βολική ζωή μου, στο όνομα του έρωτα και της αγάπης, μέσα σε μια σχέση που αργοπεθαίνει. Επιπλέον δεν φεύγω για να μη σε πληγώσω, όμως περισσότερο φοβάμαι μη πληγωθώ εγώ γιατί δεν έχω το θάρρος να το κάνω. Παντρεύομαι, κάνω οικογένεια και δεν μπορώ να δεχτώ σε καμία περίπτωση ότι ίσως τελειώσει γιατί η σχέση είναι ενός ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται καθημερινή φροντίδα.

Εγώ, εσύ και η σχέση

Είμαστε εγώ, εσύ και η σχέση. Εγώ φροντίζω εμένα, εσύ εσένα και οι δυο μαζί το δημιούργημα μας που είναι η σχέση. Καθημερνά το σώμα μας αναγεννά κύτταρα για την επιβίωση του, η φύση κάθε χρόνο κάνει το κύκλο της μέσα από τις εποχές, τα πάντα έχουν κίνηση ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάτι τελειώνει και να το αφήσω να φύγει. Ζω μισός παρόλο που θέλω να είμαι ολόκληρος, συνεπώς χτίζω τη δυστυχία μου πάνω σε αυτό που έμαθα για ευτυχία.

Η γέννηση μια συμμαχίας

Δεν υπάρχει συνταγή για μια επιτυχημένη σχέση. Είναι πολύ όμορφες οι επιτυχημένες σχέσεις όμως δεν βασίζονται στη τύχη. Η εξιδανίκευση μιας σχέσης είναι παγίδα. Μπορούμε να ζήσουμε μια άμορφη γεμάτη εντάσεις σχέση αλλά χρειάζεται να το προσπαθήσουμε. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς,  αφοσίωσης και πειθαρχίας, πρώτα με τον εαυτό μας. Η σχέση είναι εδώ για να μας βοηθήσει στη πνευματική μας ωριμότητα. Χρειάζεται ως οξυγόνο την ελευθερία ,τη κατανόηση και την αποδοχή. Όταν ο άντρας και η γυναίκα γνωρίζονται δημιουργείται μια συμμαχία. Κάνω πράγματα ΜΕ το σύμμαχο μου και όχι ανάλογα με τις καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης  Το σύνδρομο του βραστού βατράχου

Επομένως:

  • Δεν συμβιβάζομαι, δημιουργώ .
  • Δεν παραιτούμαι, διεκδικώ.
  • Δεν περιμένω, ενεργώ.

Πρώτα είμαι, μετά μοιράζομαι και στο τέλος έχω.

Η επικοινωνία το κλειδί για μια όμορφη σχέση

Η συντροφική σχέση πρέπει να έχει ροή και το σημαντικότερο, χρειάζεται επικοινωνία. Επικοινωνώ στον άλλο αυτά που αισθάνομαι και είναι σημαντικά για εμένα. Γνωρίζω εμένα μέσα από εσένα και δεν φοβάμαι ότι θα με απορρίψεις γιατί είμαι εγώ και δεν προσποιούμε, είμαι παρόν. Είμαστε πολυγαμικά όντα. Η απόφαση κάποιου να μπει σε μια σχέση πρέπει να δηλώνει, τη συνειδητή εκείνη απόφαση ότι θα αφοσιωθεί σε μια κατάσταση προσωπικής εξέλιξης μέσα από έναν άλλο. Αυτό λοιπόν προϋποθέτει ,πρώτα  εργασία με τον εαυτό μας και υπευθυνότητα. Η σχέση πρέπει να είναι δική μας επιλογή και όχι της κοινωνίας. Αν κάναμε στο τέλος του έρωτα ότι κάναμε και στην αρχή του το πιο πιθανό είναι να μην είχε τέλος…

και όπως λέει ένας Πέρσης ποιητής:

«Αν η ψυχή σου δεν είναι έτοιμη να παραδοθεί σε μια άλλη ψυχή, μην πεις σε κανέναν ότι είσαι ερωτευμένος» (Shams Tabrizi, 1185–1248.)

Από μικρή αγαπούσα το διάβασμα, τα βιβλία και τη γνώση που μου προσέφεραν. Ιδιαίτερα μου άρεσε να γράφω τις σκέψεις μου, να προβληματίζομαι και να τις αναλύω. Το ότι γινόμουν καλύτερη ήταν και είναι το κίνητρο να συνεχίζω με αγάπη αυτή την εργασία με τον εαυτό μου. Η προσωπική μου εμπειρία στο κομμάτι της αυτό-βελτίωσης με έκανε να αγαπήσω τη ψυχολογία και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία και μπορώ όλα αυτά που "είμαι" να τα μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του