Τοξικότητα: Τρόποι αντιμετώπισής της

https://www.mitrotita.gr/pragmatikes-istories

Όλοι μας έχει συμβεί κάποια φορά στη ζωή μας να συναναστραφούμε για σύντομο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμαστε το τείχος που έχουν χτίσει γύρω τους. Άλλες φορές αυτό το τείχος μπορεί να μεταφράζεται ως χαμηλό επίπεδο κοινωνικότητας, άλλες όμως φορές μπορεί να μεταφράζεται ως αγένεια, προσπάθεια υποβιβασμού των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους ή ακόμη και ως έντονη μορφή ζήλειας και απέχθειας.

Πολλοί ισχυρίζονται, και κατά τη γνώμη μου αληθεύει, ότι η συμπεριφορά με την οποία αντιμετωπίζουμε το κοινωνικό σύνολο είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Επομένως, σύμφωνα με την άποψη αυτή, όταν ένας άνθρωπος αισθάνεται και αντιμετωπίζει άσχημα και κακόβουλα κάποιον συνάνθρωπό του, πιθανότατα ο ίδιος να αντιμετωπίζει αρκετές ψυχικές ή ψυχολογικές δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα, όταν γινόμαστε θύματα και δέκτες αρνητικών σχολίων ή αρνητικών συναισθημάτων από άλλους ενδέχεται εμείς οι ίδιοι να μην έχουμε σφάλει απαραίτητα σε κάτι, αλλά οι ίδιοι οι θύτες μας να μην είναι σε θέση να διαχειριστούν ορισμένες καταστάσεις.

Πώς όμως καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε κατά τη συναναστροφή μας με αυτούς τους ανθρώπους; Μπορούμε να μην επηρεαζόμαστε από την τόση τοξικότητα που εκπέμπουν; Το χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων είναι η διαρκής απορρόφηση ενέργειας. Το καλύτερο, λοιπόν, που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι η απομάκρυνση από αυτούς προκειμένου να διασφαλίσουμε την ψυχική μας υγεία. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να παραμείνουμε ψυχικά, αλλά και σωματικά, αλώβητοι από αυτές τις περίεργες συμπεριφορές. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Τι γίνεται στην περίπτωση που αυτό το άτομο πρέπει να το συναντάς καθημερινά αφού βρίσκεται στο εργασιακό σου περιβάλλον; Δυστυχώς, αυτή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση. Εκεί θα πρέπει να φανείς όσο γίνεται πιο δυνατός και να αδιαφορήσεις για αυτό το πρόσωπο που προσπαθεί να εισβάλλει τοξικά στο δικό σου γίγνεσθαι.

Διαβάστε επίσης  Λανθασμένη επαγγελματική επιλογή: Ποιες είναι οι συνέπειες

Οι τοξικοί άνθρωποι, λοιπόν, ενδέχεται να υπάρχουν παντού γύρω μας. Η αναγνώρισή τους είναι πάρα πολύ εύκολη καθώς η αρνητική τους αύρα και ενέργεια γίνεται αμέσως αντιληπτή. Το δράμα και συνεχής τους αρνητική αντίληψη των πραγμάτων θα σε κουράσει και θα προσπαθήσει να στρέψει και τη δική σου ψυχολογία προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό, συνεπώς, που θα οφείλεις να κάνεις για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, είναι να θέσεις τα δικά σου όρια και ακόμα να περιορίσεις αρκετά το χρόνο επικοινωνίας μαζί τους έτσι ώστε να η καθημερινότητά σου να μην βαλτώσει εξαιτίας τους.

Advertisements
Ad 14

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να προσπαθούμε όσο γίνεται να περιορίζουμε την ύπαρξη τοξικών ανθρώπων στη ζωή μας αλλά και όταν δεν μπορούμε να το κάνουμε, να βρίσκουμε το σωστό τρόπο για να διαφυλάξουμε τη δική μας ψυχική υγεία!

Μαθηματικός, με ειδίκευση στη βιοστατιστική, αγαπώ τη δουλειά μου ως εκπαιδευτικός αφού μέσα από τα παιδιά και τους μαθητές μου μαθαίνω κι εγώ πολλά πράγματα για τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ψυχολογία!! Επιχειρώ, λοιπόν, στον ελεύθερό μου χρόνο να μοιραστώ μερικά από αυτά που αντλώ μαζί σας. <3 Λατρεύω την ηρεμία της φύσης και αγαπώ καθετί μικρό που ευχαριστεί την ψυχή μου. Το γράψιμο βρήκα ότι με αποφορτίζει και εκφράζει την προσωπική ματιά μου σε πολλά ζητήματα που μένουν σιωπηλά.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά