Τομέας 51: Τι κρύβεται στην έρημο Νεβάδα;

28 Σεπτεμβρίου 2017

Μόλις ακούς γι’αυτή την περιοχή, σου έρχονται στο μυαλό οι θεωρίες συνωμοσίας και φυσικά οι εξωγήινοι.

Την έρημο της Νεβάδα τη γνωρίσαμε μέσα από ταινίες, όπως το “Hangover” ή την σειρά “CIS Las Vegas”, όμως εκεί βρίσκεται η περιβόητη περιοχή “Τομέας 51“, η οποία υπάγεται στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς της Καλιφόρνιας. Παλαιότερα ονομαζόταν Nellis Air Force.

Παρά το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις στην περιοχή διοικούνται από την 99η αεροπορικής βάσης στο Nellis Air Force Base , η εγκατάσταση φαίνεται να λειτουργεί ως συμπλήρωμα της Air Command Flight Test Center (AFFTC) στη βάση Πολεμικής Αεροπορίας Edwards στην έρημο Mojave, περίπου 186 μίλια (300 χλμ) νοτιοδυτικά του, και ως εκ τούτου η βάση είναι γνωστή ως Air Force Flight Test Center.

Αν και το όνομα Περιοχή 51 χρησιμοποιείται σε επίσημη Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) άλλα ονόματα που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση Dreamland , Paradise Ranch , Home Base , Watertown Strip , Groom Lake , και πιο πρόσφατα Homey airport, ενώ η εναέριος κυκλοφορία γύρω από τον τομέα είναι περιορισμένη και φυσικά ελεγχόμενη.

Ο ρόλος των ΗΠΑ

Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση, την ύπαρξη των οποίων η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνώριζε καν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 1995, τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε, έχει καταστήσει το θέμα των συχνών θεωρίες συνωμοσίας.

Εικάζεται ότι CIA και FBI χρησιμοποίησαν την περιοχή για άκρως απόρρητες στρατιωτικές και επιχειρήσεις, άλλοι υποστηρίζουν πως γίνονταν επικίνδυνα πειράματα, αλλά και οι εμφανίσεις στην περιοχή αγνώστων προελεύσεως ιπτάμενων αντικείμενων, δίσκων και φωτεινών σφαιρών έχει τροφοδοτήσει δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας.

Από της επίσημες πληροφορίες αναφέρεται, ότι στον Τομέα 51 κατασκευάστηκαν τα : Lockheed U-2 – X-15 και το ξακουστό Lockheed Α-12και SR-71 Blackbird, ενώ υπάρχει και ο αντικαταστάτης των διαστημικών λεωφορείων με τα επιχειρησιακά αλλά μακριά από τα μάτια του κόσμου προγράμματα Falcon & HTX-3X Project και τα X-30 NASP με την εποπτεία της σημαντικής και ξακουστής DARPA (ανάπτυξη προηγούμενων τεχνολογιών).

Διαβάστε επίσης  Παγκόσμιος Ιστός: Η ρηξικέλευθη εφεύρεση του Tim Berners Lee

Αλλά προγράμματα που άνηκαν στην έρευνα εξωατμοσφαιρικών επιχειρησιακών αεροσκαφών ήταν το  “Blackstar“,  ένα από τα πρώτα μυστικά τροχιακά διαστημικά λεωφορεία. Η πιθανή ύπαρξη του προγράμματος Blackstar αναφέρθηκε τον Μάρτιο του 2006 από το περιοδικό Aviation Week & Space Technology που ανέφερε ότι το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τις αρχές του 1990, και ότι η ώθηση για το πρόγραμμα “Blackstar” ήταν να επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσει την κυριαρχία στο διάστημα. Το άρθρο ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ αγνοούσαν την ύπαρξη του Blackstar, ενώ ένα τέτοιο διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να έχει, επίσης, και πρόσθετες στρατιωτικές δυνατότητες.

Θεωρίες συνωμοσίας

Area51 Aerial photograph.jpg

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ακόμη περισσότερες, πέρα από την ανάμιξη των ΗΠΑ στον Τομέα 51 και μερικές από αυτές είναι οι εξής:

UFO

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα αναφερθεί κάτι τέτοιο και ίσως κάποια στιγμή να το έχουμε πιστέψει κι εμείς οι ίδιοι, ότι στην περιοχή αυτή υπήρξαν εξωγήινοι, τους οποίους μελετούν οι επιστήμονες.

Όπως ισχυρίζονται πολλοί συνωμοσιολόγοι, στον Τομέα 51 βρίσκεται αποθηκευμένο ένα διαστημόπλοιο που συνετρίβη στον πλανήτη μας το 1947, μαζί με τις σορούς των εξωγήινων επιβατών του. Το διαστημικό όχημα μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις από το Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού και από τότε παραμένει εκεί. Ο στρατός, βέβαια, έχει καταρρίψει τη θεωρία αυτή λέγοντας ότι το όχημα που συνετρίβη ήταν ένα αερόστατο παρακολούθησης που απλώς προσγειώθηκε σε ένα ράντσο.

Άλλες μαρτυρίες, κάνουν λόγο για πτήσεις UFO που πετούν πάνω από τη μυστική βάση, ενώ έχουν ληφθεί και φωτογραφίες ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης ταυτότητας, χωρίς ωστόσο να διακρίνεται ξεκάθαρα τι απεικονίζουν.

Διαβάστε επίσης  Θεωρίες συνωμοσίας: η περιρρέουσα ψυχολογία

Χρονομηχανή

Σύμφωνα με άλλες θεωρίες στα εργαστήρια του Τομέα 51 πραγματοποιούνται προηγμένα πειράματα που έχουν ήδη καταστήσει δυνατά τα ταξίδια στον χρόνο και την τηλεμεταφορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κι αυτή η θεωρία φαίνεται πως συνδέεται με τους εξωγήινους, οι οποίοι μας επισκέπτονται από το μέλλον για να μοιραστούν μαζί μας τα μυστικά του σύμπαντος.

Majestic 12

Αυτή η θεωρία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι βγαλμένη από σενάριο ταινίας, καθώς σύμφωνα με τη θεωρία των συνωμοσιολόγων που θέλει τον Τομέα 51 να είναι  η έδρα μιας μυστηριώδους παγκόσμιας κυβέρνησης, με το κωδικό όνομα Majestic 12 ή ΜJ-12.

Φέρεται να δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Τρούμαν το 1947 με πρώτο της μέλημα την ανάκτηση και την εξέταση ενός – ακόμα – διαστημόπλοιου που συνετρίβη στη Γη.
Αυτή η θεωρία βασίστηκε σε δήθεν απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν το 1984 μετά από υποτιθέμενη διαρροή πληροφοριών. Ύστερα από έρευνα, το FBI επιβεβαίωσε ότι τα έγγραφα είναι  ψεύτικα.

Μέχρι και σήμερα, αρκετοί πιστεύουν ότι υπάρχουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, καθώς θεωρούν πως κρύβονται μεγάλα πυρηνικά όπλα, όπλα μαζικής καταστροφής και για επιστήμονες που εργάζονται ακατάπαυστα για να ανακαλύψουν τρόπους να ελέγξουν τον καιρό και να αναπτύξουν ιούς ικανούς να αφανίσουν ολόκληρα έθνη σε λίγες μέρες.

Ότι και να συμβαίνει όμως, το μυστήριο πάντα θα πλανάται πάνω από την περιοχή “Area 51”.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ του National Geographic: Area 51 The CIA’s Secret Files.

https://www.youtube.com/watch?v=F-kQ9jeSxnE

info: wikipedia.com, area51.org, science.howstuffworks.com

 

Καθαρόαιμη Υδροχόος,γεννημένη το 1991, γεμάτη τρέλα, δίψα για εξέλιξη, ενώ λατρεύω τους σκύλους και τα ταξίδια. Αν και πολυάσχολη, καθώς από την τοπογραφία πέρασα στη δημοσιογραφία και από εκεί στα ραδιόφωνα δεν έπαψα ποτέ να αγαπώ την αρθρογραφία....και αυτό συνεχίζω να κάνω....να ταξιδεύετε μέσα από τα άρθρα και τις σκέψεις μου. Have fun!!!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από