«Βραδιά του Ερευνητή»: Η γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα

16 Σεπτεμβρίου 2017

Βραδιά του Ερευνητή  –  μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα  – σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη και σε 9 πόλεις στην Ελλάδα!

H Βραδιά του Ερευνητή,  η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταφέρεται τη χρονιά αυτή στον σύγχρονο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254!

Με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία τη Έρευνας» ερευνητές από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικοί φορείς της χώρας μέσα από ποικίλες πειραματικές επιδείξεις και διαδραστικά παιχνίδια ανοίγουν την γνώση και την επιστήμη σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν σύγχρονα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα Ελλήνων ερευνητών.

Κεντρικός ομιλητής ο ακαδημαϊκός, καθ. Χρήστος Ζερεφός με θέμα:  «Όταν πάψουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι ακραία»!

**********

Πριν από την κεντρική εκδήλωση (29/9) έξι ερευνητικά κέντρα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους (από τις 22- 28 Σεπτεμβρίου)

Advertisements
Ad 14

για να υποδεχτούν τη Βραδιά του Ερευνητή

Οι ερευνητές έξι μεγάλων ερευνητικών κέντρων έχουν σχεδιάσει πρωτότυπες επιστημονικές δράσεις για να τις παρουσιάσουν στους μικρούς τους φίλους και στο ευρύ κοινό!

Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας αλλά και ξεχωριστά εργαστήρια και δράσεις από τους ιστορικούς και αρχαιολόγους σίγουρα θα σας μαγέψουν:

 • «Ρίξ τε Νόμισμα» Ελάτε να φτιάξουμε μαζί ένα αντίγραφο αρχαίου νομίσματος!

 • «Χ[ρ]ώματα», θα μυηθείτε στην κατασκευή και διακόσμιση πήλινων αγγείων και φεύγοντας θα τα πάρετε μαζί σας!

 • «Πώς έγραφαν και ζωγράφιζαν στην αρχαία Ελλάδα;»
 • Θα παρακολουθήσετε ζωντανά την κατασκευή μιας ανάγλυφης και ενεπίγραφης μαρμάρινης στήλης, όπως έκαναν στην αρχαιότητα,

 • Θα ακούσετε για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων τον πρώτο Η/Υ της αρχαιότητας και για άλλα πολλά που θα σας κάνουν σοφότερους…

Διαβάστε επίσης  Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο έμβιο οργανισμό που δε χρειάζεται οξυγόνο για να επιβιώσει

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το «ΑΘΗΝΑ» σας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στο Λαύριο!

 • Ποιες οι επιπτώσεις διαρροής πετρελαίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα και ποιοι οι τρόποι περιορισμού και καθαρισμού των μολυσμένων ακτών και της θάλασσας. ‘Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο πείραμα για μικρούς και μεγάλους!!

 • Πώς γίνεται κανείς Ντέντεκτιβ πλαστικών σε παραλίες και ακτές και πώς επηρεάζουν τα πλαστικά απορρίμματα τη θαλάσσια ζωή

 • Υπάρχουν υποθαλάσσια ηφαίστεια και πώς λειτουργούν;

 • Τι είναι η λιμενική βιομηχανία και πόσο εξαρτώμεθα από τη θάλασσα;

 • Πόσο σημαντικός θα ήσουν αν ήσουν ιστοσελίδα της Google? (EK ΑΘΗΝΑ)

 • WhoLoDancΕ: χορεύοντας με τα βήματα της τεχνολογίας. Πώς μια κινούμενη φιγούρα μπορεί να επηρεάσει την κίνησή σου; (EK ΑΘΗΝΑ)

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών θα σας χαρίσει μαγευτικές Αστροπαρατηρήσεις με τηλεσκόπια στην Πνύκα, στην Πεντέλη και στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Π. Φάληρο. Μην χάσετε αυτό το μοναδικό ουράνιο θέαμα!

Ο Δημόκριτος θα σας μάθει την Επιστήμη …παίζοντας μέσα από σειρά πολλών και έξυπνων παιγνιδιών.

Τέλος, η Ημερίδα στο Παστέρ απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές και ευρύ κοινό. Από το πρωί νέοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Στις 1800΄ θα υπάρξουν δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες (καθ. Φωτεινή Στυλιανοπούλου και Αλέξανδρος Καρατζόγλου/ Όμηρος Παπασπηλιόπουλος, Έλληνες ερευνητές από τη Βαρκελώνη) και η βραδιά θα κλείσει με πάρτυ και ζυθοποσία, στον όμορφο κήπο του.

Και μην ξεχάστε την κεντρική εκδήλωση με σύνθημα:

Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας!

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 – 24.00

Σας περιμένουμε!

Επισκεφθείτε καθημερινά τη σελίδα μας www.rengreece.com.

Την πλουτίζουμε με νέα και πρωτότυπες δράσεις/εκπλήξεις!

Διαβάστε επίσης  "Facebook Spaces App"-Ήρθε η εκδοχή του Facebook σε VR

Ένα καλό βιβλίο, ένα puzzle 1000 το λιγότερο κομματιών και ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι οι αδυναμίες μου. Με εφόδια τη Δημοσιογραφία και την Ψυχολογία στο σακίδιό μου, θα σου γράψω για οτιδήποτε θελήσεις.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη