Fitness influencers, όσα θες να ξέρεις για αυτούς (Μέρος 1)

Τα τελευταία χρόνια με την άνοδο των social media ξεκίνησε να υπάρχει ο όρος fitness influencers για να περιγράψει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως το YouTube) ώστε να κοινοποιήσουν είδη γυμναστικής και συγκεκριμένες ασκήσεις δωρεάν στο ευρύ κοινό. Κάποιοι από αυτούς ξεχώρισαν και σήμερα έχουν εκατομμύρια ακολούθους στο ΥοuTube, Ιnstagram, Facebook κλπ. Η βασική τους πλατφόρμα είναι το YouTube για τον απλό λόγο της παροχής αναλυτικών βίντεο για τα προγράμματα γυμναστικής που παρουσιάζουν. Δεν παραθέτουν απλά κάποιες ασκήσεις αλλά γυμνάζονται ταυτόχρονα με εσένα. Έτσι αναπτύσσεσαι «οικειότητα». Είναι ασκήσεις που μπορεί το άτομο να κάνει σπίτι του με μερικό ή καθόλου εξοπλισμό.

Εδώ θα ασχοληθούμε με μερικούς που ξεχώρισαν για την περασμένη σεζόν, ωστόσο υπάρχουν πολλοί ακόμη που μπορείς να βρεις αναλόγως το στυλ της άσκησης που σε ενδιαφέρει.

Cassey Ho

Η αμερικανίδα pilates instructor που έγινε γνώστη με τα βιντεάκια της σε μια σειρά ασκήσεων που η ίδια ονομάζει pop pilates – blogilates. Μέσα από αυτή την πλατφόρμα την βλέπουμε να γυμνάζεται να μας παρακινεί να γυμναστούμε με pilates έχοντας βιντεάκια για αρχάριους και μη, κυρίως χωρίς εξοπλισμό παρά μονό ένα yoga mat με τρομακτική ποικιλία ασκήσεων.

Μετά τα πρώτα χρόνια δημιούργησε το δικό της blog στο όποιο παρέχει κάθε μήνα ένα ημερολόγιο ασκήσεων ώστε να μην χρειάζεται εσύ να συνθέτεις μια «ρουτίνα» εξάσκησης από τα βιντεάκια της αλλά το κάνει η ίδια μέσα από το ημερολόγιο της. Ωστόσο αν δεν θες να το ακόλουθησεις δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τα βιντεάκια της από μόνα τους αρκούν για να σε παρακινήσουν να γυμναστείς και απλά μπορείς να χωρίσεις κάθε μέρα της εβδομάδας σε μια μυϊκή περιοχή. (Π.χ. Δεύτερα – Χέρια).

Διαβάστε επίσης  Καλλισθενική αγωγή (callisthenics): Ασκήσεις με το βάρος του σώματος

Έχει αφιερώσει χρόνο και σε άλλα είδη γυμναστικής όπως η αερόβια άσκηση και τα «ανοίγματα» ωστόσο δεν είναι αυτή η ειδικότητα της. Απλά στα παρέχει για ολοκληρωμένη άσκηση. Θεωρείται κορυφή στο είδος της.

Το 2012 κέρδισε το βραβείο Fitness Μagazines Fitterati blogger στην κατηγορία “Best Healthy Living Blog”  και το 2014 ήταν στην κορυφή της λίστας Social HealthMarkers on fitness από τη Sharecare.

Είναι απίστευτα ευχάριστη ως γυμνάστρια, μιλεί διαρκώς στα βίντεο ώστε να ξεχνιέται ο ασκούμενος, δίνει συμβουλές και κυρίως πιστεύει σε εσένα χωρίς καν να σε ξέρει. Πώς γίνεται αυτό χωρίς να φαίνεται ψεύτικο; Απλά γυμνάζεται μαζί σου ταυτόχρονα και ξέρει ακριβώς πότε το σώμα ζορίζεται και έτσι γνωρίζει ότι πιθανότατα κ εσύ εκείνη τη στιγμή θα δυσκολευτείς και θα θες να παρατήσεις.

Στο blog της θα βρεις και ρούχα αλλά και παγούρια από τη σειρά blogilates ΒΟDYPOP. Επίσης τα τελευταία 2 χρόνια κάνει ανοιχτά μαθήματα blogilates σε πολιτείες της Αμερικής. Στους υπόλοιπους λογαριασμούς της θα δεις φωτογραφίες που σε παρακινούν να γυμναστείς, σε οδηγούν στον blog της για να βρεις συνταγές υγιεινές και εύκολες, σου υπενθυμίζουν το ημερολόγιο και πολλά άλλα θέματα fitness.

Kayla Itsines

H Ελληνοαυστραλή Kayla θεωρείται από τις πιο πτυχωμένες γυμνάστριες στο θέμα απώλειας βάρους και μυϊκής γράμμωσης ταυτόχρονα. Έχει βιντεάκια στο YouTube και προσωπικά και σε συνεργασία με την Tone It Up αλλά είναι κυρίως γνώστη για την εφαρμογή της Sweat with Kayla. Αυτή η εφαρμογή δημιούργησε περισσότερα έσοδα από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή φυσικής κατάστασης το 2016. Για να ακολουθούσης τις ασκήσεις της χρειάζεσαι ένα yoga mat και κάποια μικρά βάρη. Το αερόβιο της αρκετές φορές απαιτεί σχοινάκι.

Διαβάστε επίσης  Μαλού Λαρσινού: "Χρειάζεται να έχεις αγάπη για την ζωή και πάθος με το well – being!"

Οι ασκήσεις της είναι δύσκολες αλλά με θεαματικά αποτελέσματα. Πιέζουν τον ασκούμενο με σωστό τρόπο ώστε να φτάσει στα όρια του και να αποδώσει το μέγιστο στην άσκηση.

Το πιο γνωστό της πρόγραμμα είναι το  Bikini Body Guides (ΒΒG). Είναι ένα πρόγραμμα σε ένα eBook, δηλαδή ένα βιβλίο που μπορείς να κατεβάσεις από το ιντερνέτ. Βασίζεται σε ασκήσεις διάρκειας 28 λεπτών, υψηλής έντασης, 3 φορές την εβδομάδα. Υπάρχει ποικιλία ασκήσεων αλλά και πρόγραμμα διατροφής μέσα στο όποιο σε οδηγεί απόλυτα στο τι τρως. Έχει πρωινό, δεκατριών, μεσημεριανό, σνακ, βραδύνω. Η δική της ειδικότητα όπως την περιγράφει η ίδια, δεν είναι η απόκτηση όγκου. Στοχεύει στη δημιουργία ενός σώματος lean και μιας αρίστης φυσικής κατάστασης σε θέμα αντοχής.

Το 2016 δημοσιεύτηκε το  βιβλίο “The Bikini Body 28-Day Eating and Lifestyle Guide”  που περιείχε όλη της γυμναστική «ρουτίνα» στην παραδοσιακή έκδοση του βιβλίου.

Στις υπόλοιπες πλατφόρμες παρακινεί τους ακολούθους της να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και να θυμούνται πως δεν είναι δίαιτα αλλά τρόπος ζωής.

Τα τελευταία χρόνια και αυτή κάνει ανοιχτά μαθήματα σε όλο τον κόσμο ωστόσο η βάση της παραμένει η Αυστραλία.

Το 2016 το περιοδικό “Time” την  ανέδειξε ως μια από τις τριάντα προσωπικότητες που ασκούν σημαντική επιρροή στο ίντερνετ.

Φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών.
Απόφοιτη personal trainer - pilates instructor.
Μιλάει 7 γλώσσες, αγαπά τη γυμναστική, τον καλό καφέ, τα ζώα και την ποίηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι
Μίνι Ρίπερτον

Μίνι Ρίπερτον: Μια αγγελική φωνή που σίγησε νωρίς

Η Μίνι Ρίπερτον ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της σόουλ,