Fitness influencers, όσα θες να ξέρεις για αυτούς (Μέρος 2)

20 Σεπτεμβρίου 2017

Στο προηγούμενο μέρος αναλύσαμε τι σημαίνει να ανήκεις στους fitness influencers των social media και μιλήσαμε για δύο εξ αυτών. Την Cassey Ho και την Kayla Itsines. Σε αυτό το μέρος θα μιλήσουμε για δύο ακόμη. Την Jillian Michaels και τον Caleb Marshall (γνωστό ως The Fitness Marshall).

Jillian Michaels 

Είναι μία από τις πιο γνωστές Personal Trainers της Αμερικής με πορεία στην τηλεόραση, το YouTube και με το δικό της fitness reality το «Just Jillian». Έγινε ευρέως γνώστη από το NBC και το πρόγραμμα «Τhe biggest loser». Έκανε πρεμιέρα το 2004 και στόχευε σε υπέρβαρους ανθρώπους οι οποίοι μέσα από ειδικά «σκληρά» αερόβια έπρεπε κατά τη διάρκεια του σόου να χάσουν κιλά με στόχο την καλύτερη υγεία αλλά και ένα χρηματικό πόσο για αυτό που θα ήταν ο/η The biggest loser, δηλαδή αυτός που θα έχανε τα περισσότερα κιλά. Τα βίντεο αυτής της εκπομπής είναι διαθέσιμα στο YouTube και είναι πραγματικά προσεγμένα αερόβια που μπορούν να σε κάνουν να χάσεις κιλά.

Έπειτα η Jillian έκανε μια δική της σειρά με γυμναστική όπου συνδυάζει δυναμικές μορφές άσκησης (βάρη, kick boxing, pilates) για να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία άθλησης. Είναι δυναμική, επίμονη και σε παρακινεί με το πείσμα να συνεχίσεις να κάνεις τις ασκήσεις της. Αν και το επίπεδο της είναι υψηλό, δείχνει πάντα μορφές των ασκήσεων της για αρχαρίους. Τα αερόβια της χαρακτηρίστηκαν τα πιο αποδοτικά για το 2013 ανάμεσα σε πολλούς personal trainers.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Χρώμιο: Ποιά τα οφέλη του στην υγεία μας
Ad 14

To 2012 έβγαλε τη σειρά DVD «Body Revolution» με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ακλούθησαν τα DVD της σειρά BODYSHRED. Πολλά από αυτά είναι διαθέσιμα και στο YouTube.

Χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες της για να ενημερώνει το κοινό της για τα νέα της βήματα (σε τηλεόραση, ίντερνετ, ανοιχτά μαθήματα και βιβλία) αλλά και για να τους παρακινεί να μείνουν πιστοί σε αυτό που θέλουν. Η ίδια άλλωστε είναι ένα τρανό παράδειγμα πως η ηλικία δεν είναι δικαιολογία καθώς πλέον η ίδια είναι 43 ετών και έχει 2 παιδιά.

Caleb Marshall (The fitness Marshall) 

O Caleb είναι ο ορισμός του «αν κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου». Τα τελευταία τρία χρονιά γίνεται όλο και πιο γνωστός κάνοντας αυτό που αγαπά. Χορεύει. Είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε να πάρει τέτοια δημοσιότητα μέσα από τη διδαχή χορογραφιών στο YouTube. Παρέα με δύο ακόμα χορεύτριες συνήθως, μας μαθαίνει σε λίγα λεπτά να χορεύουμε εύκολες χορογραφίες, με 4-5 βήματα συνολικά και το κυριότερο με τραγούδια γνωστά σε όλους μας. Η ενέργεια του είναι απίστευτη, ο τρόπος που χορεύει σε κάνει να θες να κουνήσεις το σώμα σου και δεν χρειάζεσαι καμιά παντελώς γνώση χορού για να τον ακολουθούσης.

Στόχος του είναι να καίει ο «πελάτης» λίπος χορεύοντας. Είτε μπορείς να ακολουθούσης την ίδια χορογραφία 3 φορές συνεχόμενες ή μπορείς να εναλλάσσεις τραγούδια. Εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν τα ντερέκια του στο YouTube ενώ είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που παρακολουθούν τα Live μαθήματα που παραδίδει.

Έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο το πόσο καλή γυμναστική είναι ο χορός για το σώμα αλλά και την ψύχη. Ο Caleb τον αγάπησε από μικρός και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Μεταδίδει αυτή την αγάπη σε εκατομμύρια ανθρώπους. Γυρίζει όλον τον κόσμο και χαρίζει αυτό που ονομάζει Sweat Tours. Χτίζει το brand Fitness Marshall και σε λίγα χρονιά από τώρα ειδικοί θεωρούν πως θα βρίσκεται στο πάνθεο των Fitness Guru (Times, 2016). Πώς να μην είναι άλλωστε ένα νέο χαρούμενο παιδί που κάνει τον κόσμο να χορεύει;

Διαβάστε επίσης  Ορμονικές αλλαγές κατά τη μετάβαση στην εφηβεία

Φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών.
Απόφοιτη personal trainer - pilates instructor.
Μιλάει 7 γλώσσες, αγαπά τη γυμναστική, τον καλό καφέ, τα ζώα και την ποίηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι