Καταπολέμησε το στρες με γυμναστική

 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί σε αύξηση του στρες το οποίο μπορεί να καταπολεμηθεί με τη σωστή γυμναστική. Οι πολλές υποχρεώσεις και ο γρήγορος ρυθμός της κοινωνίας  ίσως μάλιστα οδηγήσουν μακροχρόνια σε κατάθλιψη.

Μέσα σε τέτοια ωράρια κάποιες φορές φαίνεται αδιανόητο να χωρέσει η άσκηση καθώς μοιάζει μια επιπλέον δραστηριότητα κούρασης. Αν όμως προσπαθήσεις να γυμναστείς έστω για 15 λεπτά μέσα σε μια μέρα θα καταλάβεις πως μετά από είκοσι μέρες θα αρχίσει να μειώνετε το στρες και κυρίως να αυξάνεται η σεροτονίνη που μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Ένταξε την γυμναστική στη ζωή σου για 15 λεπτά τις ημέρες που έχεις βαρύ πρόγραμμα και 30-45 λεπτά μια μέρα της εβδομάδας που έχεις περισσότερο χρόνο. Θα δεις θεαματικές αλλαγές. Εκτός από την αύξηση ενδορφινών και σεροτονίνης, οι σωστές αναπνοές είναι το κλειδί στη μείωση του άγχους. Ρυθμίζοντας τα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο σου αναζωογονείται ο οργανισμός σου.  Ιδανική άσκηση είναι η γιόγκα και οι ασκήσεις μέτριας έντασης. Μη προτιμήσεις αερόβια με έντονο ρυθμό γιατί έρευνες έδειξαν ότι αυξάνουν το στρες στον αθλητή.

Advertisements
Ad 14

Ιδανικές ασκήσεις για την καταπολέμηση του στρες :

  • Τρέξιμο σε ανοιχτό χώρο. Μέτρια ένταση, μεγάλη διάρκεια.
  • Jogging ή sprinting σε ανοιχτό χώρο. Μέτρια ένταση, μέτρια διάρκεια.
  • Kickboxing
  • Boxing
  • Capoeira

 

 

Εκτός από τα παραπάνω, κάλο θα ήταν να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα σου ένα δεκάλεπτο γιόγκα και διατάσεων πριν και μετά την άσκηση. Μάλιστα αρκετοί ειδικοί του είδους προτείνουν μια μέρα αποκλείστηκα αφιερωμένη στις διατάσεις.

Διαβάστε επίσης  Καλλισθενική αγωγή (callisthenics): Ασκήσεις με το βάρος του σώματος

Το φυσικό περιβάλλον είναι το καλύτερο για την καταπολέμηση του στρες. Ωστόσο  δεν το προτιμούν όλοι. Μη το αφήσεις να σε σταματήσει. Επέλεξε ένα γυμναστήριο ή κάποιες από τις άλλες επιλογές που μπορούν να γίνουν και σπίτι.

Να θυμάσαι να αναπνέεις βαθιά, να τρως φρούτα και λαχανικά και πάντα να πίνεις πολύ νερό. Δώσε το χρόνο που χρειάζεται και θα δεις τον εαυτό σου να αλλάζει.

Φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών.
Απόφοιτη personal trainer - pilates instructor.
Μιλάει 7 γλώσσες, αγαπά τη γυμναστική, τον καλό καφέ, τα ζώα και την ποίηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες
Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη