Προστασία της ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι

29 Αυγούστου 2022
Προστασία ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι
Πηγή εικόνας: EvZeen.gr

Η προστασία της ευαίσθητης περιοχής κυρίως το καλοκαίρι είναι πάρα πολύ σημαντική. Αυτό συμβαίνει διότι, πρέπει να προστατευθούμε από κάθε ανεπιθύμητη παρενέργεια μπορεί να προκαλέσουν διάφορες παθήσεις. Τέτοιες μπορεί να είναι ουρολοιμώξεις, κολπίτιδες, μυκητιάσεις ή δυσάρεστη κακοσμία.

Πως θα προστατέψουμε την ευαίσθητη περιοχή

Για να προστατέψουμε αποτελεσματικά την ευαίσθητη περιοχή μας, καλό είναι να ακολουθήσουμε κάποιες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε αυτό.

Αποφύγετε την άμμο

Στην άμμο συσσωρεύεται μεγάλος αριθμός μικροβίων και μυκήτων, πράγμα που την καθιστά ανθυγιεινή για την ευαίσθητη περιοχή.  Καλό είναι λοιπόν, να αποφεύγουμε την άνεση επαφή της ευαίσθητης περιοχής μας με την άμμο. Εάν όμως αυτό καθίσταται μη εφικτό, τότε θα πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την επαφή καθαρισμός της περιοχής, είτε με προϊόντα καθαρισμού, είτε με πολύ νερό.

Καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής

Η καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής είναι πολύ σημαντική, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η γενική σύσταση των ιατρών είναι να ρίχνουμε άφθονο νερό κατά την διάρκεια του μπάνιου ή ντουζ. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνεται χρήση ειδικών καθαριστικών, αναγκαίων για αυτήν την περιοχή.

Advertisements
Ad 14

Καλό είναι να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι, πρέπει να αποφεύγονται προϊόντα κολπικών πλύσεων, χωρίς την σύσταση του γυναικολόγου. Επιπλέον, κατά τις καλοκαιρινές αποδράσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα ειδικό καθοριστικό και μανταλάκια μιας χρήσης για την τακτική πλύση της ευαίσθητης περιοχής.

Ακόμη, η χρήση του αντισηπτικού χεριών συνιστάται διότι, με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων από αυτά στην ευαίσθητη περιοχή.

Διαβάστε επίσης  Καλοκαιρινές τροφές για ενίσχυση του μεταβολισμό
Αφαιρέστε το βρεγμένο μαγιό

Σημαντική οδηγία είναι, η αφαίρεση του βρεγμένου μαγιό μετά από την λήξη της παραμονής μας στην παραλία. Η υγρασία που εγκλωβίζεται στο μαγιό, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση βακτηριδίων, τα οποία οδηγούν σε μολύνσεις.

Στεγνά ρούχα και εσώρουχα

Όπως με τα μαγιό, έτσι και με τα ρούχα και τα εσώρουχα, θα πρέπει να γίνεται συχνή αλλαγή τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διότι συσσωρεύεται σε αυτά ο ιδρώτας, οπότε μπορεί να δημιουργήσουν και αυτά βακτήρια.

Όσο αναφορά στα εσώρουχα πιο συγκεκριμένα, επιλέγετε αυτά που είναι βαμβακερά, διότι προστατεύουν στο έπακρο την ευαίσθητη περιοχή.

Πλύσιμο πετσέτας

Η πετσέτα είναι φορέας βακτηρίων και μικροβίων, λόγω του ότι εγκλωβίζει υγρασία, επειδή δε στεγνώνει εύκολα. Για αυτό λοιπόν, θα πρέπει πάντα να έχουμε μαζί μας μία με δύο επιπλέον πετσέτες, προκειμένου να της αλλάζουμε τακτικά. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφεύγουμε τυχόν μόλυνση της ευαίσθητης περιοχής.

Έμμηνος Ρήση και κολύμπι

Η περίοδος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μία όχι και τόσο ευχάριστη κατάσταση για τις γυναίκες. Καλό θα είναι, να αποφεύγουμε την χρήση σερβιετών σε τακτική βάση. Αντ’ αυτού, μπορούμε να χρησιμοποιούμε ταμπόν, το οποίο κάθε 2-3 ώρες θα το αλλάζουμε. Έτσι, θα αποφεύγουμε την συσσώρευση υγρασίας στην ευαίσθητη περιοχή, καθώς θα αναπνέει καλύτερα.

Εγκυμοσύνη και κολύμπι

Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος για τη γυναίκα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να προσέχουμε πολυ περισσότερο, προκειμένου να έχουμε καλή υγεία.

Μία έγκυος πρέπει να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 το πρωί και 5 το απόγευμα. Αυτό διότι, εκείνες τις ώρες ο ήλιος είναι πιο ισχυρός και η δημιουργία μελανίνης κάνει κακό στον οργανισμό της εγκύου και του εμβρύου.

Διαβάστε επίσης  Η επίδραση της άσκησης στην γυναίκα

Επίσης, η έγκυος μπορεί να κολυμπάει ελεύθερα, όμως καλό είναι λαμβάνει συμβουλές από τον γυναικολόγο, της προκειμένου να παραμένει ασφαλής καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σεξουαλική επαφή και προφύλαξη

Η σεξουαλική επαφή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται ραγδαία. Άρα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε πάντοτε προφύλαξη.

Ο γυναικολόγος είναι ο πλέον αρμόδιος να υποδείξει τον σωστό τρόπο για να προφυλαχτούμε από τυχόν βακτήρια μύκητες ή οποιουδήποτε άλλου είδους μικρόβια.

Αποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής

Ένα ακόμη θέμα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι αυτό της αποτρίχωσης της ευαίσθητης περιοχή. Η αποτρίχωση για τις γυναίκες είναι πάρα πολύ αναγκαία. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να αποφεύγουμε την χρήση του ίδιου ξυραφιού πάνω από μία φορά. Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέγουμε σωστά τα προϊόντα αποτρίχωσης όπως κερί, τα οποία θα πρέπει να είναι προστατευτικά με την ευαίσθητη περιοχή.

Καλοκαιρινή διατροφή

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι, πολύ σημαντική για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού και συνεπώς την προστασία της ευαίσθητης περιοχής είναι η καλή διατροφή.

Με τον όρο καλή διατροφή εννοούμε πολλά φρούτα, λαχανικά και αυξημένη κατανάλωση νερού. Αντιθέτως, αποφεύγουμε την ζάχαρη, το ζωικό λίπος και τα γλυκά.

Έτσι δημιουργούμε μία ασπίδα προστασίας της ευαίσθητης περιοχής, από οποιονδήποτε εξωγενή παράγοντα, ο οποίος μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για αυτήν.

Πηγές

10 χρυσοί κανόνες για το καλοκαίρι – Στυλιανός Κογεώργος – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: kogeorgos.gr (Τελευταία τροποποίηση: 28/8/2022)

Η προστασία της ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι – Μενέλαου Κων. Λυγνός – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: eleftheria.gr (Τελευταία τροποποίηση: 28/8/2022)

Είμαι η Ξανθή, μητέρα δύο παιδιών και τελειόφοιτη του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan University, στο τμήμα της Ψυχολογίας και έχω ενα μεταπτυχιακο στο Marketing. Στο παρελθόν ασχολήθηκα ενεργά με τον χώρο της μόδας, πλέον όμως δραστηριοποιούμαι γύρω από τον χώρο της επικοινωνίας και αρθρογραφίας. Έχω εργαστεί στην τηλεόραση και εταιρίες διαφήμισης. Είναι μεγάλη μου τιμή που αποτελώ μέλος του περιοδικού και σας προσκαλώ όλους να γίνουμε μια όμορφη παρέα που θα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για ότι αφορά στην σωματική ή ψυχική μας υγεία μέσα από τη στήλη «Σώμα και υγεία» . Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην