Τα αντιφλεγμονώδη εμποδίζουν την ανάπτυξη των μυών;

Σύμφωνα με μελέτη από το Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης, τα αντιφλεγμονώδη φαίνεται να μειώνουν την ανάπτυξη των μυών από την άσκηση. Επομένως μήπως την επόμενη φορά που φεύγεις ή γυρίζεις από το γυμναστήριο να αντιμετωπίσεις του πόνους αλλιώς;

Η μελέτη

Αυτή η μελέτη έλεγξε την υπόθεση ότι υψηλές δόσεις αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ) μειώνει την προσαρμοστική ανταπόκριση των μυών στην άσκηση σε σχέση με τις χαμηλές δόσεις. Για το σκοπό αυτό μελέτησαν νέους άντρες και γυναίκες οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης (όγκου) για 8 εβδομάδες και σύγκριναν την αύξηση της μυϊκής μάζας μεταξύ ατόμων που έπαιρναν ιβουπροφαίνη (ανήκει στα ΜΣΑΦ) και ατόμων που έπαιρναν ασπιρίνη.

Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα

Οι μέγιστες δόσεις των ΜΣΑΦ τα οποία μπορεί να τα προμηθευτεί ο καθένας από το φαρμακείο χωρίς ειδική συνταγή, εξασθενούν την δύναμη και και την επιθυμητή υπερτροφική προσαρμογή των μυών στην άσκηση σε νέους ενήλικες. Για αυτό όσοι κάνουν άσκηση και επιθυμούν την αύξηση της μυϊκής μάζας και δύναμης καλό είναι να αποφεύγουν την υπερβολική πρόσληψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Κι άμα πονάω;

Είναι συχνό για τους αθλητές να εμφανίζουν μυοσκελετικούς πόνος λόγω της εξεσημασμένης καταπόνησης ορισμένων σημείων του σώματος. Αν και για τα ΜΣΑΦ είναι υπό προϋποθέσεις μια επιλογή, δεν είναι απαραίτητα η λύση. Πάντα ξεκινάμε από τις πιο “ελαφριές” δραστικές ουσίες, πχ παρακεταμόλη (Depon, Panadol κλπ). Αναλόγως της εντόπισης, της αιτιολογίας και των ειδικών χαρακτηριστικών του πόνου μπορούμε να βροούμε μικρά κολπάκια που  μπορεί να φανούν σωτήρια, όπως κρύα ή θερμά επιθέματα ή συγκεκριμένες ασκήσεις. Επίσης η ανάπαυση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα είναι συνήθως χρήσιμη. Σε περίπτωση που ο πόνος δεν υποχωρεί η συμβουλή ενός ιατρού ανάλογα με την περίπτωση είναι αναγκαία.

Διαβάστε επίσης  Πείνα και κορεσμός: πώς ρυθμίζουν το σωματικό βάρος;

 

Πηγή

High-doses of anti-inflammatory drugs compromise muscle strength and hypertrophic adaptations to resistance training in young adults Lilja M et al. Acta Physiologica 21 August 2017

Νέα γιατρός. Ενδιαφέροντα εκτός ιατρικής : σινεμά, ταξίδια, χορός και κατά καιρούς συνειδητοποίηση / αποδοχή της μη ύπαρξης νοήματος της ζωής à la Camus. Για τους φίλους Υβέτ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι