Ποιές τροφές να προτιμήσω και ποιές να αποφύγω

τροφέςΠηγή εικόνας : theocmx.com

Υπάρχουν κάποιες τροφές τις οποίες όλοι καλό θα ήταν να περιορίσουμε και κάποιες που καλό θα ήταν να προτιμούμε, ανεξάρτητα από την διατροφή ή τα όποια θέματα υγείας μπορεί να έχει κάποιος. Σήμερα θα δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές.

Don’t

  • Το ζωικό λίπος και οι πέτσες από όλα τα κρέατα και τα πουλερικά καλό θα ήταν να μην βρίσκονται συχνά στο πιάτο μας, όπως επίσης και τα λουκάνικα και οι σάλτσες από μαγειρεμένο κρέας.
  • Η ζάχαρη φυσικά και είναι μέσα στις τροφές προς αποφυγή και όλες οι μορφές της, είτε σε γλυκά, μαρμελάδες, σοκολάτες κλπ.
  • Το τυρί αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο αλλά καλό θα ήταν να μην καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, όπως επίσης και τα αυγά και το κόκκινο κρέας. Δεν χρειάζεται να τις αποκλείσουμε από την διατροφή μας, απλά να περιορίσουμε τις ποσότητες που λαμβάνουμε.
  • Τα τηγανιτά, κυρίως τις πατάτες τηγανητές, τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες διότι απορροφούν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα.
  • Τα φαγητά στον φούρνο, όταν το κρέας ή το κοτόπουλο με πέτσα έχει μαγειρευτεί μαζί με πατάτες, ρύζι ή άλλα αμυλώδη, επειδή αυτά απορροφούν όλο το λίπος του κρέατος.
  • Τις πολύ αλμυρές τροφές όπως οι σαρδέλες, οι αντζούγιες, τα αλλαντικά, το μπέικον κλπ. και τις πλούσιες σε χοληστερόλη τροφές, όπως το συκώτι και η καρδιά πολλών ζώων, συμπεριλαμβανομένων και των πουλερικών, η γλώσσα, τα γλυκάδια, τα μυαλά κλπ καθώς και ο κρόκος του αυγού.
  • Όσοι ειδικά υποφέρουν από αρθρίτιδα θα πρέπει να αποφεύγουν όλες τις παραπάνω τροφές, επειδή στις τροφές αυτές τα αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης και χοληστερόλης συνδυάζονται με υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών. Το κρέας πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο επειδή περιέχει όλα τα συστατικά που προκαλούν αρθρίτιδα. Η χορτοφαγία, από την άλλη μεριά, συνιστάται ιδιαίτερα στις περιπτώσεις αρθρίτιδας.
Διαβάστε επίσης  Πώς σχετίζονται τα μούρα με την υγεία μας

Do

  • Τα δημητριακά, τα αμυλώδη, οι σαλάτες, τα φρούτα και τα λαχανικά καλό θα είναι να κάνουν πιο τακτικές εμφανίσεις στο τραπέζι σας. Τα λαχανικά πρέπει να τρώγονται ωμά ή να μαγειρεύονται στον ατμό. Ο ατμός διατηρεί τις βιταμίνες καλύτερα από το βράσιμο.
  • Προτιμήστε το ελαιόλαδο στα μαγειρευτά σας, αλλά και αυτό με μέτρο και προσθέστε περισσότερα βραστά ή ψητά στην διατροφή σας.
  • Τα ψάρια είναι μία τροφή η οποία προτιμάται στην υγιεινή διατροφή, και το κοτόπουλο ή το κόκκινο κρέας από το οποίο έχει αφαιρεθεί η πέτσα και όλο το λίπος.
  • Προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα από αποβουτυρωμένο γάλα.

Και το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Προσθέστε στην διατροφή σας δύο ή τρία ποτήρια κόκκινο κρασί την εβδομάδα. Το κρασί είναι πιο υγιεινό από μερικά από τα αντίστοιχά του οινοπνευματώδη ποτά.

Advertisements
Ad 14

Advertising

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου μένω μέχρι και σήμερα. Ασχολούμαι με την διατροφή και την άσκηση τα τελευταία 10 χρόνια. Αγαπάω τα ταξίδια και το καλό φαγητό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άσκηση και εγκεφαλική λειτουργία

Άσκηση και εγκεφαλική λειτουργία Το παρόν άρθρο, με τίτλο Άσκηση

Πάσχα αλλιώς: 4 εναλλακτικές εξορμήσεις

Το Πάσχα πλησιάζει κι αναζητούμε πως μπορούμε να περάσουμε λίγες