Mindful mess έρχεται να εκθρονίσει το clean girl aesthetic

mindful mess
Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Mindful mess, ένας όρος που θα ακούμε συχνά στο εξής, τόσο στο fashion όσο και στο beauty κομμάτι. Δεν αφορά μόνο ένα είδους αισθητικής, αλλά αντιπροσωπεύει ένα γενικότερο lifestyle. Είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση της καθημερίνοτητας μας, απαλλαγμένη από όλα αυτά τα φίλτρα που κατά καιρούς βάζουμε για να ωραιοποιήσουμε τις καταστάσεις. Η ανάγκη μας για αυθεντικότητα αλλά και η εξάντληση μας από τη συνεχή προσπάθεια για τελειότητα, μας οδηγούν να αναθεωρήσουμε τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. 

Το clean girl aesthetic αντικαθίσταται από το mindful mess και είμαστε εδώ να το ενστερνιστούμε στο έπακρο. Δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε οτιδήποτε είναι συγκροτημένο, αλλά απορρίπτουμε κάθε τι που μας καταπιέζει και τελικά δεν μας αντιπροσωπεύει. 

Ας ξεκινήσουμε αναλύοντας το κομμάτι της μόδας. Η νέα αυτή αισθητική μας επιτρέπει να επιλέξουμε άνετους, παιχνιδιάρικους και χωρίς όρια συνδυασμούς. Τα outfits χαρακτηρίζονται από μια ανέμελη παιδικότητα, συνδυάζοντας φαινομενικά αταίριαστα στοιχεία. Κάνουμε μια στροφή σε πιο μαξιμαλιστικά outfits, όπου ο μόνος κανόνας είναι να νιώθουμε εμείς καλά μέσα σε αυτά. Επιλέγουμε έντονα χρώματα και φαρδιές γραμμές, ολοκληρώνοντας πάντα με τα πιο chunky και extra αξεσουάρ μας. 

Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Στο μακιγιάζ τα όρια του πειραματισμού διευρύνονται, επιτρέποντας μας να δοκιμάσουμε όλα αυτά τα πιο edgy make up looks, που τόσο καιρό αποφεύγαμε. Έντονα glittery μάτια, bleached φρύδια, έντονα ’90s χείλη, είναι μερικά από τα στοιχεία, που μπορείς να δοκιμάσεις. Είναι η κατάλληλη στιγμή για πειραματισμούς και πιο ατιμέλητα looks.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Καθαριστικά προσώπου: Τα καλύτερα που δεν θα αφυδατώσουν την επιδερμίδα σου
Ad 14
mindful mess
Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Το mindful mess aesthetic, δεν αποτελείται μόνο από παιχνιδιάρικα και έντονα στοιχεία. Έχει, επίσης, μια έντονη grunge και ταυτόχρονα vintage διάθεση. Μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο προσωπικό στυλ του καθενός, καθώς δεν υπάρχουν όρια. Απομακρυνόμαστε από την ιδεολογία του τέλειου και ανέφικτου και αποδεχόμαστε κάθε τι φυσικό και μη προσποιητό.

Τέλος, το mindful mess, αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα μας και τη ζωή μας γενικότερα. Κανείς δεν ζει σε αυτή τη ροζ φούσκα, που προβάλλεται τα τελευταία χρόνια στα social media και ήρθε η ώρα να αποβάλλουμε αυτή την τοξικότητα από τη ζωή μας. Όροι όπως toxic positivity, flex coulture γίνονται απαγορευτικοί και όροι όπως το social realism παίρνουν τη θέση τους. Ελπίζουμε η νέα κουλτούρα να εδραιωθεί και να στραφούμε όλοι προς μια πιο ρεαλιστική εικονική πραγματικότητα. 

Ανήσυχο πνέυμα και υπεραναλυτική. Η πραγματική ομορφιά πηγάζει από τη διαφορετικότητα του καθένος και πως πραγματικά αυτή εκφράζεται μέσα από το στυλ μας. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζεις για εμένα είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν ξέρω τι μου γίνεται.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά