Urania Gazelli: Το πρόσωπο πίσω από τα μοναδικά clutches

Το τελευταίο διάστημα μου κέντρισε το ενδιαφέρον το όνομα Ουρανία Γιουρμετάκη. Είναι το πρόσωπο, που βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο brand “Urania Gazelli”. Το όνομα της εταιρείας είναι εμπνευσμένο από το επίθετο της αγαπημένης της γιαγιάς και αποδεικνύει τόσο σε μένα, όσο και σε αυτούς που ενστερνίζονται την ίδια άποψη, ότι η μόδα είναι μια μορφή τέχνης. Η Ουρανία είναι η δημιουργός πίσω από τα πανέμορφα  τσαντάκια φτιαγμένα από plexiglas, σημειώνοντας μια τεράστια επιτυχία και αναγνώριση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα, αποκτώντας  το Bachelor of Arts in Industrial Design (από το Middlesex University of London). Ασχολήθηκε με διάφορα projects ώσπου το 2010 πήρε την μεγάλη απόφαση και μέσα από την επιχείρηση του πατέρα της – Ranol-, η οποία για χρόνια ειδικεύεται στις Plexiglas κατασκευές, δημιούργησε τα «γαζελάκια» (όπως τα ονομάζει η ίδια).

Urania Gazelli

Τον Μάρτιο του 2012 το brand Urania Gazelli αποκτά την πολυπόθητη αναγνώριση και κάνει την εμφάνισή του στην διεθνή έκθεση αξεσουάρ μόδας στο Παρίσι. Οι διακρίσεις συνεχίζονται και τα γαζελάκια φτάνουν στα χέρια μεγάλων celebrities όπως Chiara Ferragni, Anna dello Russo, Karolina Kurkova, Nausheen Shah, Natalie Joos, Erica Pelosini και Louise Roe.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Urania Gazelli

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια δεν φαίνεται να απειλείται από τις απομιμήσεις των προϊόντων της, που συχνά κυκλοφορούν στην αγορά. Μάλιστα αντιμετωπίζει το φαινόμενο αυτό ψύχραιμα και ευχάριστα θα έλεγε κανείς, αφού θεωρεί πως η αντιγραφή αφορά την τάση και όχι το ίδιο το design.

Διαβάστε επίσης  Μονοχρωμία στο full: Εμπνεύσου από τα top street style

Urania Gazelli

Αρκετά εντυπωσιακή ήταν και η συνεργασία της Ουρανίας με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου ειδικά για αυτό το γεγονός, λάνσαρε δύο clutches. Το ένα είχε μια σκούρη γκρι απόχρωση και κινούνταν σε μία minimal διάθεση ενώ το δεύτερο περιείχε ένα ειδώλιο σε τρισδιάστατη μορφή. Και τα δύο κατασκευάστηκαν με τον απαραίτητο σεβασμό, για το ελληνικό στοιχείο και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Advertising

Τα μοναδικά Plexiglas τσαντάκια κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και συνήθως γίνονται κατά παραγγελία. Ωστόσο, το σχετικά αυξημένο κόστος τους δεν ευθύνεται στο υλικό αλλά στον χρόνο που απαιτείται, για να έρθει στην ζωή ένα γαζελάκι (12-16 ώρες). Για όσες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα τσαντάκι by Urania Gazelli, η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας προσφέρει μια πληθώρα επιλογών: https://www.uraniagazelli.com/

Το να βλέπει κανείς τέτοια ταλέντα να «ανθίζουν» στην Ελλάδα του 2018 σίγουρα είναι πολύ ενθαρρυντικό και η Ουρανία μέσα από την δουλειά της καταφέρνει να είναι πρότυπο, για όλους τους σχεδιαστές και τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Urania Gazelli

Ανήσυχη.Παιδί των 90s.Λάτρης των τεχνών.
Πιο συγκεκριμένα... Σπούδασα Fashion Design και στον ελεύθερό μου χρόνο, προσπαθώ να ενημερώνομαι συνεχώς για τις τάσεις και τις νέες εξελίξεις της μόδας. H μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, υπήρξε σύμμαχος στην μέχρι τώρα εξελισσόμενη πορεία μου και είναι υπεύθυνη, για την «μύησή» μου στον κόσμο της αρθρογραφίας. Θεωρώ ότι η μόδα δεν είναι απλώς "ρούχα" αλλά κάτι παραπάνω από αυτό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η προσευχή του Χριστού στο όρος των ελαιών μέσα από την τέχνη

Η προσευχή του Χριστού στο όρος των ελαιών αποτελεί μια

Μοναχικά ταξίδια: Χρήσιμες συμβουλές για πρωτάρηδες

Πώς να ταξιδέψετε μόνοι σας με ασφάλεια: Χρήσιμες συμβουλές για