INCO: “Στη μουσική δεν πρέπει να υπάρχουν όρια. “

INCO

Απόγευμα Σαββάτου και μετά από μια δυνατή μπόρα, συναντήσαμε σε ένα γήπεδο μπάσκετ, κάπου στην Αθήνα, 4 νέους ανθρώπους, πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους, αλλά με κοινό παρανομαστή το ταλέντο και την αγάπη για τη μουσική! Σίγουρα έχετε ακούσει κάπου το όνομα τους, μιας και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν καταφέρει συνεργασίες και έχουν κλείσει δουλειές που πολλοί θα ζήλευαν και που άλλοι προσπαθούν χρόνια. Οι INCO (Incosistencies) λοιπόν, η πιο COOL μπάντα, μίλησε μαζί μας, απάντησε στις ερωτήσεις μας και το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από απολαυστικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μπάντα αυτή ήρθε για να ΜΕΙΝΕΙ!

Επιμέλεια Συνέντευξης: Καμίδου Γεωργία, Κική Παπαδαμιανού

 

 • Αρχικές συστάσεις. Ποιοι είναι οι Inconsistencies και πώς χαρακτηρίζεται ο ήχος τους;

Ηλίας: Οι Inco ( από το Inconsistencies) έχουν δημιουργηθεί εδώ και περίπου 3,5 χρόνια. Ξεκινήσαμε να παίζουμε σε μια εναλλακτική σκηνή, alternative rock/acoustical alternative rock. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, παίξαμε στο EJEKT FESTIVAL που ήταν και από τα πρώτα μας live, γράψαμε τον πρώτο μας δίσκο στην Αγγλία στα Redbull studios και γυρίσαμε στην Ελλάδα και κάναμε το release show. Την ίδια χρονιά παίξαμε και στο Rockwave Festival και κάναμε πολλά shows σε όλη την Ελλάδα. Την επόμενη χρονιά συνεχίσαμε στο Exit Festival, βγάλαμε το δεύτερό μας δίσκο, κερδίσαμε δύο CU on stage στη σειρά, και φέτος τα Χριστούγεννα υπογράψαμε με την Cobalt music όπου βγάλαμε και το πρώτα μας single σε συνεργασία με αυτούς. Τώρα για τον ήχο μπορώ να πω ότι είναι στο ίδιο στυλ που ξεκινήσαμε, αλλά λίγο πιο mainsream, κι αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι παίζαμε σε ένα mainstream μαγαζί το Rock ‘n’ roll.

Advertisements
Ad 14

Αλεξ: Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ ο ήχος μας, έχει προοδεύσει μέχρι ένα σημείο και από εκεί και πέρα αν θα αλλάξει, είναι έτσι κι αλλιώς στην ψυχοσύνθεση ενός καλλιτέχνη να αλλάζει ο ήχος του και να εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου. Δεν κάνουμε κάτι βεβιασμένα, γράφουμε όπως νιώθουμε!

 

 • Με τα υπόλοιπα παιδιά της μπάντας γνωριζόσασταν από παλιά;

Λευτέρης: Με τον Έκτορα είμαστε παιδικοί φίλοι και γνωριζόμαστε από το γυμνάσιο, τον Αλεξ τον γνωρίσαμε στο λύκειο και μετά ήρθε και ο Ηλίας ο οποίος ήταν και ο εγκέφαλος της δημιουργίας των INCO. Οπότε καταλαβαίνεις ότι με τα παιδιά είμαστε φίλοι χρόνια και παρ όλες τις διαφορές που μπορεί να έχουμε καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και υποχωρούμε εκεί που πρέπει, όχι μόνο μουσικά αλλά και σε διάφορα άλλα θέματα που μπορεί να δημιουργηθούν. Τη σχέση αυτή τη χτίζουμε χρόνια αλλά τα τελευταία χρόνια 3,5 χρόνια έχει πάρει μια τελική μορφή και το δουλεύουμε.

Διαβάστε επίσης  Καίτη Κουλλιά / «Μάνα, πηγή του παραδείσου» / Αθήνα @ Δευτέρα 15 Απριλίου

INCO

 • Σε μια εποχή που η δισκογραφία έχει καταρρεύσει τα περισσότερα συγκρότημα βρίσκουν μόνα τους το δρόμο και το κοινό τους. Εσείς αντιθέτως κυκλοφορήσατε στις 13 Απριλίου το ¨ΜΕΙΝΕ¨ σε συνεργασία με την Cobalt music! Πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την εμπειρία και πως προέκυψε;

Ηλίας: Είναι ουσιαστικά η πρώτη μας κυκλοφορία σε συνεργασία με την Cobalt music και εγώ προσωπικά νιώθω ότι έχω δίπλα μου κάποια άτομα που έχουν μια τεράστια εμπειρία στο χώρο, πολλές γνωριμίες και οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και να μας ακούσει περισσότερος κόσμος. Το πιο βασικό όμως είναι ότι έχουμε παραπάνω χρόνο να ασχοληθούμε με ποιοτικά πράγματα πχ σύνθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον έχουν αναλάβει οι άνθρωποι της Cobalt  διαδικαστικά πράγματα που σου τρώνε πολύτιμο χρόνο. Τώρα το πως προέκυψε , είχαμε γενικά αρκετές προτάσεις αλλά η προσέγγιση της Cobalt music ήταν η πιο ολοκληρωμένη,ενδιαφέρουσα και σωστή για την μπάντα. Το συζητήσαμε όλοι μαζί,για ώρες , τα βάλαμε κάτω, συμφωνήσαμε και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας.

 

 • Καταρχάς συγχαρητήρια για την τελευταία σας δουλειά, ήταν πραγματικά πολύ καλή. Τι ανταπόκριση έχετε μέχρι στιγμής;

Ας ξεκινήσουμε ότι όταν κυκλοφόρησε το ΜΕΙΝΕ, την Τρίτη που είχαμε Live στο Rocknroll το παίξαμε 3 φορές γιατί ο κόσμος το ζητούσε και ήταν πραγματικά υπέροχο συναίσθημα. Μακάρι να ήταν όλο το set με δικά μας κομμάτια αντίστοιχα  και 2 ώρες να είχαμε το κοινό έτσι ακριβώς όπως τραγουδούσε με αγάπη το ΜΕΙΝΕ. Γενικά έχουμε πολύ θετικό feedback και από φίλους και από άγνωστους αλλά και από ανθρώπους του χώρου που μας λένε ότι το ΜΕΙΝΕ είναι ένα γεφύρωμα της παλιάς μας μουσικής με την καινούργια και ότι κρατάμε τα στοιχεία μας με καινούργιο και φρέσκο αέρα.


INCO

 • Είστε μια μπάντα που στο παρελθόν προτιμούσατε τον αγγλικό στίχο. Παρόλα αυτά πριν από το “ΜΕΙΝΕ” κυκλοφορίσατε και το “Βρες τη δική σου αλήθεια” με ελληνικό στίχο. Πώς και το αποφασίσατε; Είναι πιο εύκολο να εκφραστείτε στη γλώσσα σας;

Ηλίας: Πρώτη απόπειρα έγινε με το “Βρες τη δική σου αλήθεια” που έγινε αποκλειστικά για μια διαφήμιση της ΕΨΑ και μας ζητήθηκε να έχει ελληνικό στίχο. Δεν το είχαμε ξανακάνει, μας φάνηκε περίεργο αλλά ήταν πολύ πιο εύκολο τελικά γιατί είναι η μητρική μας γλώσσα. Πλέον πιστεύω ότι κι εγώ ο ίδιος μπορώ να το υποστηρίξω καλύτερα πάνω στην σκηνή, κάτι που πριν λίγο καιρό μου φαινόταν περίεργο, ξένο και δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω. Η δυσκολία με τον αγγλικό στίχο είναι ότι πολλές εκφράσεις και συναισθήματα που μπορεί να νιώθουμε είναι δύσκολο να βρούμε πως μεταφράζονται ακριβώς ,όσο καλό λεξιλόγιο και αν έχουμε, οπότε χάνεται η ουσία, κάτι που δεν συμβαίνει με τα κομμάτια με ελληνικό στίχο και συγκεκριμένα με το ΜΕΙΝΕ που βγήκε αβίαστα.

Διαβάστε επίσης  Τα ακουστικά στα αυτιά σε βοηθούν να ξεφύγεις από την πραγματικότητα

 • Υπάρχουν άλλες ελληνικές μπάντες που σας αρέσουν και πιθανώς να έχουν επηρεάσει και τον ήχο σας;

Έκτορας: Δεν θεωρούμε ότι έχει επηρεάσει τον ήχο μας κάποια ελληνική μπάντα αλλά σίγουρα υπάρχουν ελληνικές μπάντες που μας αρέσουν. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν μπάντες από την underground σκηνή,  όπως οι All Vows Collapse και οι Revenge of the Giant Face.

Λευτερης: Εμένα μου αρέσουν οι VIC τους οποίους άκουσα πριν από έναν χρόνο και μου άρεσε πολύ αυτός ο συνδυασμός που έχουν κάνει στον ήχο τους. Είναι κάτι διαφορετικό, έχουν τον δικό τους ήχο και στυλ και μου άρεσε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα και στο hip hop βρίσκω τεράστιο ενδιαφέρον, για παράδειγμα ο Elephant Phinix και ο Ν.Ο.Ε που έχουν καταφέρει με το στυλ τους και με αυτό που πραγματικά γουστάρουν να έχουν κάποια ανταπόκριση και να πορεύονται στην μουσική βιομηχανία όπως επιθυμεί ο καθένας.

Αλέξανδρος:  Εγώ για ελληνικές μπάντες μπορώ να σου πω ότι μια από της αγαπημένες μου είναι οι Despite Everything.

Ηλίας: Οι Mute the silence. Γενικά πιστεύω ότι οι μπάντες που ανέφεραν και τα παιδιά δεν επηρέασαν τον ήχο μας , αλλά έχουν επηρεάσει τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά μιας και μεγαλώσαμε με αυτά.

 

 • Πώς βρίσκετε τον σημερινό μουσικό πλουραλισμό, που ο καθένας μπορεί να κάνει ένα cover ή μουσική και να την προωθήσει μόνος του;

Λευτέρης: Εγώ προσωπικά δουλεύω με άτομα που τους αρέσει να κάνουν covers και να τα ανεβάζουν diy τελείως και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γενικά στη μουσική δεν πρέπει να υπάρχουν όρια. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζεται όπως θέλει και το internet σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Τώρα άμα σου αρέσει ή άμα όχι κι αυτό δικαίωμά σου είναι, εξάλλου υπάρχει και η δυνατότητα να σχολιάσεις και να πεις την γνώμη σου όποια κι αν είναι αυτή.

INCO

 • Είστε μια από τις μπάντες που βιώσατε το internet και τα social media από πρώτο χέρι. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά; Αυτή η ευκολία στην επικοινωνία δουλεύει θετικά, εν τέλει;

Θεωρούμε ότι είναι το πιο δυνατό όπλο αυτή τη στιγμή που έχει ένας καλλιτέχνης. Το άθλημα γενικά των social media προσπαθούμε να το δουλεύουμε καλά, το σπρώχνουμε όσο μπορούμε και αυτό για να προωθήσουμε την δουλειά μας.Αυτή η ευκολία στην επικοινωνία γενικά μόνο καλό μπορεί να κάνει γιατί ο καθένας μπορεί να μην έχει την ευκαιρία αλλιώς να ακουστεί και έτσι μέσα από το Youtube για παράδειγμα να αναδειχθούν ταλέντα που πιθανόν να χάνονταν.Όπως έχει συμβεί μάλιστα με πολύ γνωστούς πλέον καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης  Βιβιάννα Γιαννούτσου: "Πάρ’ το και κάν’ το δικό σου"

 

 • Αυθεντικότητα χωρίς φήμη ή φήμη χωρίς αυθεντικότητα; Θεωρείς πως η εποχή μας μπορεί να προσφέρει πλέον και τα δύo;

Έκτορας: Θεωρώ πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αρκετά υποκειμενικό. Οι γνώμες ποικίλουν και υπάρχει αρκετή προκατάληψη. Εξαρτάται από που έρχεσαι, τι μουσικά ακούσματα έχεις και ποια είναι η μουσική “κουλτούρα” που σε εκφράζει γενικότερα. Κατά την άποψη μου μπορεί να υπάρχει και φήμη και αυθεντικότητα ταυτόχρονα σε ένα καλλιτέχνη η σχήμα άλλα επειδή ακριβώς η φήμη φέρει βλέμματα, τότε θα κριθείς αντίστοιχα και πολύ περισσότερο για το αν είσαι αυθεντικός ή ποιοτικός. Το ζήτημα είναι για ένα καλλιτέχνη να είναι ειλικρινής, αφοσιωμένος και να πιστεύει στο έργο του. τότε εάν έλθει η φήμη, θα έλθει ως παράγωγο της αυθεντικότητας του και αυτό είναι το ιδανικό.

INCO

 • Σας ανοίγει η όρεξη για ευρωπαϊκή περιοδεία; Είναι κάτι που θα τολμούσατε;

Είναι κάτι που όλοι μας επιθυμούμε και θέλουμε πάρα πολύ να συμβεί. Να γυρίσουμε όλο τον κόσμο,να αποκτήσουμε εμπειρίες, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και μέσα από την μουσική μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά. Προς το παρόν έχουμε κλείσει κάποια live μέσα στην Ελλάδα, για να βγούμε όμως έξω θεωρούμε ότι πρέπει να κυκλοφορήσουμε και άλλα κομμάτια και μετά ίσως τα καταφέρουμε.

 

 • Κλείνοντας με πιο «χαλαρές» ερωτήσεις, και έχοντας προ πολλού μπει σε περιόδους μεγάλων θανάτων, έχετε κάποιο μουσικό που αν «φύγει» στη φετινή χρονιά θα στεναχωρηθείτε.

Ηλίας: Για εμένα ο Ed Sheeran , τον οποίο νιώθω σαν να τον ξέρω και θα στεναχωρηθώ πολύ.

Λευτέρης: Justin Timberlake. Έχει επανέλθει πολύ δυναμικά και έχει να δώσει πολλά στον μουσικό χώρο καθώς και ο Kendrik Lamar ακριβώς για τους ίδιους  λόγους.

Αλεξ : Εγώ θα μιλήσω για το τώρα τώρα τώρα, γιατί σε 2 μήνες μπορεί να αλλάξω γνώμη. Ο Bruno Mars  λοιπόν, γιατί με αυτόν τον τύπο είναι σαν να ζω αυτό που ζούσα 12 χρονών με τον Michael Jαckson. Επίσης, θα με πείραζε πολύ αν έφευγε ο John Mayer, τον οποίο μου τον γνώρισε ο Εκτορας.

Έκτορας: Εννοείται ο Jonh Mayer. Αλλά αν μιλήσουμε γι’ αυτούς που είναι αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο θα σου πω κι εγώ τον Ed Sheeran, ο οποίος πιστεύω ότι αν χανόταν θα κατέρρεε παγκόσμια η pop μουσική!

INCO

Φωτογραφικό υλικό: Νότα Νικολαίδη

INCO New Mash up! CHECK IT OUT!!!

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: 

Facebook: Inconsistencies 

Youtube: Inco

Instagram: Inco_Band

Η αρχή έγινε από το τμήμα Χημείας, η συνέχεια από μία καλή φιλία, ύστερα ήρθε το ραδιόφωνο, πολλή μουσική κ ένας μουσάτος σκύλος. Θα μας βρεις εύκολα σε κάποιο συναυλιακό χώρο, ακόμα πιο εύκολα όμως στις συνεντεύξεις του Maxmag. Είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε είδους πρόκληση που θα μας φέρει αυτό το ταξίδι... Φύγαμε;;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι