Χριστίνα Λάμπρου: «Βάζει νυφικό φόρεμα» και τραγουδά

Με εφαλτήριο την έμφυτη κλίση της προς τη μουσική, την πηγαία αγάπη της για πάσης φύσεως δημιουργία, και μία δόση πείσματος για την κατάκτηση του ωραίου, η Χριστίνα Λάμπρου, ή άλλιώς η μόυσα του συνθέτη Κώστα Κανελλόπουλου στο δίσκο «Μια Ιδέα Κυματίζει», μας συστήνεται μέσα από την νέα και πολλά υποσχόμενη συνεργασία της. Αγαπημένες στιγμές του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου ανασύρονται από τη μνήμη μας, διεγείροντας ποικιλοτρόπως τις αισθήσεις μας, και πάνω από όλα, χαρίζοντάς μας τη μοναδική αξία της νοσταλγίας του οικείου.

«Το νυφικό σου φόρεμα», λοιπόν, είναι μόνο η αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα την καλλιτεχνική ψυχοσύνθεση μίας ερμηνεύτριας… που όπως φαίνεται έχει πολλά να προσφέρει ακόμα στο χώρο της μοσυικής σκηνής, καθώς η νεαρή ερμηνεύτρια μετράει ήδη στο ενεργητικό της αξιοσημείωτες συνεργασίες με αναγνωρισμένους ανθρώπους της Τέχνης. Μεταξύ αυτών, και η συμμετοχή της στο δίσκο «Φανός Θυέλλης» των Γρηγόρη Βασίλα και Κώστα Φασουλά, όπου συμμετείχε, επίσης, ο Παντελής Θαλασσινός.

 

Χριστίνα Λάμπρου
Χριστίνα Λάμπρου. Πηγή: ΟΓΔΟΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.


Ποιες είναι οι πρώτες σας μουσικές μνήμες;

Advertisements
Ad 14

Η αγάπη για τη μουσική ήταν έντονη στην οικογένειά μου, έτσι μπορώ να πω ότι τις πρώτες μου αναμνήσεις συνοδεύουν μουσικά ακούσματα της λαϊκής και έντεχνης μουσικής μας παράδοσης.

Το μουσικό είδος που υπηρετείτε ποιο είναι και γιατί το επιλέξατε;

Καταρχάς, θα ήθελα να διευκρινίσω πως η καλλιτεχνική μου θέση υπηρετεί τη μουσική πέρα από τις ταξινομήσεις της σε είδη. Φυσικά κατά τη διάρκεια της πορείας μου στο χώρο αυτό νιώθω μεγαλύτερη συμπάθεια ως προς κάποια συγκεκριμένα είδη, όπως: το κλασικό, το δημοτικό τραγούδι, το ρεμπέτικο, το έντεχνο και το λαϊκό. Η ιδιαίτερη συμπάθεια προς αυτά τα είδη καθορίζεται από τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης που μου προσφέρουν.

Διαβάστε επίσης  Η Ειρήνη Αμανατίδου πάει απ' τα σαλόνια στ' αλώνια

Πηγές έμπνευσης και αγαπημένα σας θέματα;

Πηγή έμπνευσης για μένα θα μπορούσε να είναι μια εικόνα, ένας ήχος, ένα συναίσθημα, μια ευγενική χειρονομία… Σίγουρα ο έρωτας παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική μου έμπνευση, όπως και τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα. 

Πώς συνέβαλλε το περιβάλλον της Αθήνας στην καλλιτεχνική σας πορεία;

Θεωρώ πως μου έδωσε κάποιες επαγγελματικές δυνατότητες που δε θα μπορούσα να έχω στον τόπο καταγωγής μου, και ταυτόχρονα το αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας με την πολλές φορές μυστηριακή και απρόσωπη βοή της σχεδόν με υποχρεώνει να γίνομαι δημιουργική με άκρως προσωπικό τρόπο.

Πρόσωπα και καταστάσεις που επέδρασαν καταλυτικά στη σύνθεση της καλλιτεχνικής, και εν γένει, προσωπικότητά σας;

Οι γονείς μου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του αξιακού μου κώδικα αλλά και της αισθητικής μου. Φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική μου εξέλιξη διαδραμάτισαν οι καθηγητές μου στο μουσικό σχολείο, και κάποιοι σημαντικοί μουσικοί πού είχα την τύχη να συνεργαστώ στο παρελθόν.

Συνεργασία που θα θέλατε να επαναλάβετε;

Μια συνεργασία που θα ήθελα να επαναλάβω είναι με τον συνθέτη Τάκη Σούκα ο οποίος συνέβαλε στο να ανακαλύψω κάποιους ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους του λαϊκού μας τραγουδιού.

«Το νυφικό σου φόρεμα»: πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα σας δουλειά.

Πρόκειται για ένα τραγούδι με ενδιαφέρουσα ιστορία, είναι μέρος της μουσικής επένδυσης μιας πολύ αγαπημένης κλασικής Ελληνικής κωμωδίας Της κακομοίρας με πρωταγωνιστή στο ρόλο του Ζήκου τον Κώστα Χατζηχρήστο. Η χαρούμενη και ρομαντική διάθεση του τραγουδιού με οδήγησαν από πολύ μικρή ηλικία να ονειρεύομαι την επανεκτέλεσή του.

Ποιο θεωρείτε το δυνατότερο στοιχείο της διασκευής;

Διαβάστε επίσης  Η μουσική σε ιστορικά art performances

Από τα πιο ισχυρά σημεία που διαφοροποιούν αυτή τη διασκευή από την κλασική εκδοχή του τραγουδιού, είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο έντονος ρυθμός, συνδυαζόμενος με κάποια balkan στοιχεία.

Έχουν γίνει – και γίνονται – πολλές διασκευές εμπνευσμένες από τον ελληνικό κινηματογράφο. Το ρίσκο της επιτυχίας για πολλούς θεωρείται δεδομένο. Εσείς είχατε ενδοιασμούς πριν αποδεχτείτε την πρόταση για συνεργασία;

Η διασκευή του συγκεκριμένου τραγουδιού αποτέλεσε από την αρχή μέχρι το τέλος δική μου πρωτοβουλία . Στην απόφασή μου αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αγάπη μου για το συγκεκριμένο τραγούδι. Η αλήθεια είναι πως ακολούθησα το ένστικτό μου και δεν έλαβα υπόψιν μου κανενός είδους ρίσκο.

 

Χριστίνα Λάμπρου
Χριστίνα Λάμπρου. Πηγή: ΟΓΔΟΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.


Τρεις λέξεις οποιουδήποτε που περιγράφουν την καλλιτεχνική σας φύση;

Τελειομανής, δημιουργική και αισιόδοξη.

Ποια η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα;

Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι γεμάτη δυσκολίες, το σημαντικό και άρα το δυσκολότερο είναι, να διατηρούμε το αγωνιστικό μας πνεύμα στις συνεχείς προκλήσεις του βίου μας.

Ποια τα σχέδια σας για το προσεχές χρονικό διάστημα και ποια τα όνειρά σας για το μέλλον;

Στο άμεσο χρονικό διάστημα σχεδιάζω την κυκλοφορία δυο νέων τραγουδιών σε συνεργασία με το Ogdoo Music Group, και την πραγματοποίηση ζωντανών εμφανίσεων. Μακροπρόθεσμα θα ήθελα να συνεχίσω να υπηρετώ με αξιοπρέπεια τον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού και να διευρύνω το ακροατήριό μου μέσα από τις καλλιτεχνικές μου δράσεις.

 

Χριστίνα Λάμπρου
Χριστίνα Λάμπρου. Πηγή: ΟΓΔΟΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.


«Το νυφικό σου φόρεμα» κυκλοφορεί ψηφιακά από την Ogdoo Music Group, συνδευόμενο από ένα ανάλφρο video clip με vintage στοιχεία, το οποίο καλύπτει με αρμονικό τρόπο το χρονικό χάσμα μεταξύ της πρώτης εκτέλεσης του τραγουδιού και της σημερινής διασκευής, υπό την ευφάνταστη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Μαυροφοράκη. 

Διαβάστε επίσης  Οι 9 καλύτερες μουσικές στιγμές του Riverdale (1ος κύκλος)

Διατίθεται ψηφιακά εδώ: https://orcd.co/7bznyox

Ακόμα, απολαύστε τη Χριστίνα Λάμπρου στο Youtube: https://youtu.be/uJvZTD1BXB8

 

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Χριστίνα Λάμπρου για τη συνέντευξη. 

Ο Γιώργος Ορφανίδης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του ΑΠΘ – σε συνεργασία (συνεπίβλεψη) με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης ΙΙ. Σπούδασε Αρχαιολογία & Ιστορία της Τέχνης (ΒΑ, ΜΑ), Ιταλική Φιλολογία (ΒΑ), Μάνατζμεντ & Επικοινωνία (ΜΑ) στο ΑΠΘ. Εμπλουτίζει τις γνώσεις του παρακολουθώντας συστηματικά σεμινάρια από αναγνωρισμένους φορείς. Συμμετέχει σε συνέδρια και δημοσιεύει σε ακαδημαϊκά περιοδικά, τόμους, εγκυκλοπαίδειες, κ.ά. της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εργαστεί στο ΥΠΠΟΑ, καθώς και σε ένα πλήθος πολιτισμικών φορέων δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα. Σήμερα, δραστηριοποιείται στον τομέα του Πολιτισμού-Τουρισμού & των Δημοσίων Σχέσεων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод