Hoi- Poi Farplane Wind: «Αν εμείς καταφέραμε να βγάλουμε album από το προβάδικό μας, τότε μπορείτε κι εσείς!»

 

Με εναλλακτικό και grunge ήχο, οι Hoi-Poi Farplane Wind κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στο μήνα τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο Forever Knows Best. Οι τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη μας μίλησαν για τις εμπειρίες τους ως μπάντα, καθώς και για τα μελλοντικά τους σχέδια!

 • Πείτε μας λοιπόν, από ποιoν ξεκίνησε η δημιουργία της μπάντας;

Η μπάντα είναι το αποτέλεσμα πολλών αποτυχημένων προσπαθειών να καταστρέψουμε τον κόσμο με metal μπάντες. Μια από αυτές είχε ως αποτέλεσμα ο Θοδωρής, ο Αλέξης και ο Κώστας να καταφύγουν στην indie rock και τους κλαψιάρικους στίχους. Μετά από καιρό, αποφασίσαμε πως θέλουμε να παίξουμε πραγματική μουσική και προσλάβαμε τον Ανδρέα.

 • Όταν ξεκινήσατε το 2011 ως cover band, είχατε φανταστεί πως μόλις 5 χρόνια μετά θα φτάνατε σε αυτό το σημείο;

Με τίποτα! Αν και θεωρούμε αμφιλεγόμενο το σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει, είμαστε σίγουροι ότι οι τότε εαυτοί μας θα ήταν χαρούμενοι για ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα.

Advertisements
Ad 14

 

 

 • Hoi-Poi Farplane Wind: αναφέρεται σε δύο αντικείμενα από το Dragonball και το Final Fantasy Χ αντίστοιχα (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Θεωρείτε πως η μουσική σας είναι επηρεασμένη από soundtracks παιχνιδιών/ταινιών/σειρών της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου;

Σίγουρα και οι τέσσερις μας έχουμε ακούσματα από την j-rock σκηνή, αλλά η μεγαλύτερη επιρροή αυτής της σκηνής βρίσκεται στην οπτική γωνία από την οποία προσεγγίζουμε το μουσικό μας lifestyle και όχι τόση στην ίδια την μουσική.

 • Το 2015 λάβατε μέρος στο Battle of The Bands. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία σας;
Διαβάστε επίσης  Theo Nt / Birds Of Vale / The Ruckus Habit live at #sixdogs - Τρίτη 31 Μαΐου

Το GBOB ήταν από τις καλύτερες οργανώσεις, αυτού του είδους, και μας προσέφερε την δυνατότητα να παίξουμε μπροστά στο μεγαλύτερο μέχρι τότε κοινό. Πήραμε τα κατάλληλα εφόδια, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και να παίξουμε σε ακόμη μεγαλύτερες οργανώσεις.

 • Πόσο δύσκολο είναι να είσαι φοιτητής και ταυτόχρονα να ετοιμάζεις δίσκο;

Είναι μια δυσκολία που όλοι αντιμετωπίζουμε και δεν περιορίζεται μόνο κατά τις ηχογραφήσεις. Σε συγκεκριμένες περιόδους, δύσκολα βρίσκεται χρόνος ακόμη και για πρόβες, αλλά άμα υπάρχει θέληση όλα γίνονται (έλεγε η γιαγιά του Άλεξ).

 • Με αφορμή το καινούριο σας άλμπουμ «Forever Knows Best» που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, διοργανώθηκε και ένα release party. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας και τι σχόλια έχετε λάβει μέχρι τώρα;

Και οι τρεις μέρες ήταν καταπληκτικές. Στον κόσμο φάνηκε να αρέσει το καινούριο άλμπουμ μας, ή τουλάχιστον έτσι μας είπαν για να μην στεναχωρηθούμε. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή, όλοι ήμασταν πολύ άνετοι και χαιρόμαστε που μπορέσαμε να δείξουμε σε αυτούς που ήρθαν αυτό που ετοιμάζαμε τους τελευταίους 9 μήνες.

 

 

 • Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιδέα πίσω από το εξώφυλλο του καινούριου σας album;

Το εξώφυλλο είναι στυλιστικά επηρεασμένο από το έργο “The Creator” του Lissitzky. Αρχικά, έγινε επιλογή του μέσου της χαρακτικής σε λινόλεουμ για την πραγμάτωση του έργου και έπειτα προέκυψε κάτι σαν πλοκή ή ιστορία που άρχισε να συνδέει τους χαρακτήρες που ακολούθησαν τον τύπο στο εξώφυλλο (του οποίου η φάτσα έχουμε ακούσει ότι είναι ένα αμάλγαμα της φάτσας του Κώστα και του Άλεξ…). Η ιστορία αυτή προτιμάμε να μείνει στη φαντασία του ακροατή. Δε συνδέεται άλλωστε με τους στίχους. Παρόλα αυτά, πιθανώς θα επεκταθούμε πάνω της όταν έρθει η ώρα για video clip… (spoilers)

 • Πώς προέκυψαν τα τραγούδια του καινούριου σας δίσκου; Ήταν αποτέλεσμα brainstorming ή μιας πιο «μεθοδευμένης» δουλειάς;
Διαβάστε επίσης  Στέφανος Σιταράς: Quick Talk με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη

Η διαδικασία πάει κάπως έτσι: Όποιος έχει ιδέα για τραγούδι την παρουσιάζει στην πρόβα. Ο καθένας  έπειτα προσθέτει τις πινελιές του, τις οποίες και δοκιμάζουμε όλοι μαζί μέχρι να συμφωνηθεί πως το κομμάτι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετά από πολλές ώρες και αφού καταλήξουμε σε κάτι που μας αρέσει, το κομμάτι πρέπει να περάσει από το Kage-filter.Τα περισσότερα δεν τα καταφέρνουν.

 • Πριν από μερικές μέρες σας είδαμε στο volume sessions της ΕΡΤ. Πώς ήταν η επαφή με τις κάμερες;

Τις αγνοήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε. Βασικά δεν υπήρχε επιλογή, καθώς ο ιδρώτας στα μάτια μας μπλόκαρε οτιδήποτε μετά τα 2 μέτρα. Όταν είδαμε τους εαυτούς μας στην τηλεόραση γελάσαμε αρκετά με τα κόκκινα μάτια μας.

 • Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να μοιραστείτε κάποια στιγμή το ίδιο live stage;

Το οργασμικό όνειρο όλων μας είναι να ανοίξουμε για τους Dinosaur Jr!

 • Τι σχέδια κάνετε για το μέλλον; Η μπάντα είναι κάτι με το οποίο σκοπεύετε να ασχοληθείτε full time;

Όλοι θα θέλαμε να ασχοληθούμε επί μονίμου βάσεως με την μπάντα (?). Σαν μπάντα, προς το παρόν τα σχέδια μας είναι να διαδώσουμε το καινούργιο μας άλμπουμ όσο το δυνατόν περισσότερο, είτε μέσω live  σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ εντός Ελλάδας, είτε μέσω του συνεχούς σπαμαρίσματος στα social media και σε ό,τι blog υπάρχει.

 • Για το τέλος, τι πιστεύετε πως θα αποκομίσει κάποιος ακούγοντας τη μουσική σας; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσω αυτής;

Γενικά δε θέλουμε να πούμε εμείς τι σημαίνει η μουσική μας (εκτός αν μας ρωτήσετε σε στιγμή αδυναμίας), οπότε το αφήνουμε στους ακροατές να μας πούνε. Αν θέλουμε να μείνει κάτι σαν μήνυμα από αυτό το album είναι ότι (παραφράζοντας τον αγαπημένο Scatman John αρκετά) αν εμείς καταφέραμε να βγάλουμε αυτό το album από το προβάδικό μας με μηδέν professional εξοπλισμό ή συνεισφορά, τότε μπορείτε κι εσείς!

Διαβάστε επίσης  Φώτης Σπύρος: «Η τέχνη είναι η αλήθεια και γι’ αυτό είναι σκληρή»

[punica-divider]

 

Χρήσιμα Links:

Facebook: Hoi-Poi Farplane Wind

SoundCloud: soundcloud.com/hoi_poi

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι