Thessaloniki Lions RFC: Μία ελληνική ομάδα Ράγκμπι

Lions
Πηγή εικόνας: facebook.com

Το ράγκμπι είναι από τα ανερχόμενα αθλήματα στην Ελλάδα. Αν ψάξει λίγο κάποιος θα παρατηρήσει πως έχουν αρχίσει σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια να δημιουργούνται σύλλογοι και όλο και περισσότερος κόσμος αποφασίζει να ξεκινήσει το άθλημα.

Το θέμα της συνέντευξης αφορά την ομάδα rugby Lions. Όπως αναφέρουν και στην ιστοσελίδα τους: “Η ομάδα Ράγκμπι Thessaloniki Lions Rugby Club ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2008 από αθλητές του ράγκμπι στην ανάγκη που παρουσιάστηκε για την δημιουργία ενός αθλητικού σωματείου Ράγκμπι που θα συγκέντρωνε 4 χαρακτηριστικά:

  1. Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
  2. Ανάπτυξη και διάδοση του Ράγκμπι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
  3. Δημιουργία αγωνιστικού τμήματος που θα παρέχει στους αθλητές όλες τις προϋποθέσεις (προπονητική υποστήριξη, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) για την διεξαγωγή του Ράγκμπι.
  4. Προπονητική υποστήριξη για την ανάπτυξη αθλητών ράγκμπι, άρτια οργάνωση σε διοικητικό επίπεδο, υγιή οικονομική διαχείριση. Η ομάδα είναι ανοικτή σε κάθε φίλο του αθλήματος που επιθυμεί να συμμετάσχει στο αγωνιστικό τμήμα της oμάδας ή να στηρίξει την oμάδα με κάθε δυνατό τρόπο.”

Για αυτό και εμείς, προκειμένου να εξερευνήσουμε περισσότερο το θέμα, συζητήσαμε με το Σωτήρη Μπατιάνη, ιδρυτικό μέλος των Lions, ομάδα Ράγκμπι που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, για να μάθουμε όλο και περισσότερα για το Ράγμπι, από έναν άνθρωπο που το αγαπάει, δείχνοντας μας ότι, πάνω απ’ όλα, δεν είναι απλά μια ομάδα, αλλά μια παρέα.

Επιμέλεια συνέντευξης: Χρήστος Καρακατσάνης

Advertisements
Ad 14

 

Διαβάστε επίσης  Άγγελος Αναγνωστόπουλος:"Ό,τι τραβάει το μάτι, τραβά και το ενδιαφέρον"

Πως ξεκίνησε η ιδέα για την δημιουργία της ομάδας;

Πριν τη δημιουργία των Thessaloniki Lions, προϋπήρχε άλλη μια ομάδα με το όνομα Σπάρτακος. Η ομάδα αυτή απαρτιζόταν από άτομα δραστήρια και ανιδιοτελή τα οποία αγαπούσαν το άθλημα του Ράγκμπι. Όμως, λόγω διοικητικών και αγωνιστικών προβλημάτων, υπήρξε η ανάγκη για κάτι νέο. Δεκατέσσερεις λοιπόν συμπαίκτες μαζεύτηκαν στο σπίτι του Γιώργου, επέλεξαν για προπονητή αυτόν με την περισσότερη εμπειρία, τον Ζάζα και αποφάσισαν την δημιουργία ενός νέου συλλόγου στην Θεσσαλονίκη, τους Thessaloniki Lions! Και όλα αυτά τον Μάιο του 2008.

Ποιο ήταν το έναυσμα που σας οδήγησε να συνεχίσετε;

Αρχικά αυτό που σε συνεπέρει είναι η φύση του αθλήματος! Είναι ένα άθλημα για όλους τους σωματότυπους και για όλες τις δεξιότητες. Στο Ράγκμπι χρειάζεσαι δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, τεχνική και φυσικά πολύ οξυδέρκεια. Επίσης διδάσκει σεβασμό στον αντίπαλο, στον διαιτητή και στο συμπαίκτη. Αναμενόμενο είναι τα άτομα τα οποία γνωρίζεις μέσα από αυτές τις συνθήκες να είναι μοναδικά!

Lions
Το έμβλημα της ομάδας Thessaloniki Lions RFC -Πηγή εικόνας: facebook.com

Η αρχή ήταν δύσκολη για ένα άθλημα που δεν υποστηρίζεται στην Ελλάδα;

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι (Ε.Ο.Ρ.) προϋπήρχε των Lions, όποτε όταν δημιουργήθηκε η ομάδα, υπήρχε ήδη ένα καθεστώς διοίκησης και οργάνωσης… Δεν ανακαλύψαμε εμείς τη φωτιά. Αλλά ναι, ένα άθλημα παντελώς άγνωστο στη Ελλάδα, που παίζεται από 15 άτομα η κάθε ομάδα και απαιτεί γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα σε διαστάσεις ποδοσφαίρου, δεν είναι και πολύ εύκολο να συσταθεί και να συνεχίσει να υπάρχει. Ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα όμως για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα, είναι η απώλεια οποιασδήποτε στήριξης από την πολιτεία και η μη ύπαρξη δομών.

Διαβάστε επίσης  Rukiye:"Είναι πολύτιμη η ελευθερία"

Είχατε απήχηση από τον κόσμο;

Απήχηση μπορώ να πω ότι υπάρχει αρκετή. Τα τελευταία χρόνια έχουμε και γυναικείο τμήμα! Νομίζω ότι όλες οι ομάδες έχουν προωθήσει αρκετά το άθλημα στο τόπο τους τα τελευταία χρόνια.

Η πορεία ήταν δύσκολη;

Όπως προείπα, χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία και χωρίς την ύπαρξη δομών, οι δυσκολίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Πιστεύεις ότι το ράγκμπι θα φτάσει σε ένα επίπεδο στην Ελλάδα που θα το καθιστά ένα από τα πιο γνωστά;

Ναι φυσικά!‌ Το άθλημα είναι ένα από τα διασημότερα του πλανήτη και έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους. Κάποτε θα έρθει και εδώ! Άλλωστε για αυτό παλεύουμε.

Lions
Στιγμιότυπο από αγώνα – Πηγή εικόνας: facebook.com

 

Τι θα έλεγες στα άτομα που δεν ξέρουν το άθλημα για να τους παροτρύνεις να ξεκινήσουν;

Ότι είναι ένα άθλημα τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα και είναι για όλους και όλες! Και φυσικά δεν χρειάζεται να ξέρεις για να αρχίσεις. Προπονήσεις κάνουμε στο γήπεδο δίπλα από το 1ο Λύκειο Πυλαίας. Δευτέρα και Τετάρτη στις 20:30. ‘Οποιος θέλει φυσικά και είναι καλοδεχούμενος από όλους μας, μπορεί να έρθει να γίνει μέλος της ομάδας μας, ή έστω να δοκιμάσει αν του αρέσει.

Ποια ήταν η πιο δυνατή και πιο πικρή φάση που θυμάσαι από όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, έναν αγώνα με τους Athens, όπου τότε ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ήταν σε ένα γήπεδο γεμάτο νερό και λάσπη, να φανταστείς στο δεύτερο ημίχρονο δεν αναγνωρίζαμε τα χρώματα της ομάδας μας στις φανέλες!‌ Μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα, τους νικήσαμε για πρώτη φορά! Την πιο πικρή θα την αφήσω να την ξέρει μόνο η ομάδα.

Διαβάστε επίσης  Χριστίνα Τεξανού: Η ροκ πλευρά της πυγμαχίας

 

Μπορείτε να γίνεται μέλος της ομάδας των Lions στο group στο Facebook για να μαθαίνετε νεότερα για την ομάδα: https://www.facebook.com/thessalonikilions/

To site της ομάδας: http://www.thessalonikilions.com/

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι