Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Μάντσεστερ
www.banyards.co.uk

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για το Μάντσεστερ σίγουρα είναι το ποδόσφαιρο. Με τα γήπεδα της Manchester United και της Manchester City να γεμίζουν οπαδούς σε κάθε αγώνα. Ωστόσο, σήμα κατατεθέν της πόλης δεν είναι οι ποδοσφαιρικές της ομάδες αλλά κάτι άλλο. Όποιος έχει περιπλανηθεί σε αυτή την πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου σίγουρα θα έχει παρατηρήσει δύο πράγματα. Πρώτον, την έντονη νυχτερινή ζωή και δεύτερον το σύμβολο της μέλισσας που το συναντάμε παντού στους δρόμους του Μάντσεστερ.

Μάντσεστερ

www.familyadventureproject.org

Η μέλισσα στο Μάντσεστερ

Το Μάντσεστερ είναι γνωστό για τη βιομηχανία του και είναι δικαιολογημένα περήφανο για τη σχέση του με την εργατική μέλισσα. Οι πρώτοι πατέρες της πόλης έπρεπε να επιλέξουν ένα σύμβολο το 1842 που θα αντιπροσώπευε την ταυτότητά της πόλης στον κόσμο. Συγκεκριμένα, για να αναδείξουν την εργασία τους και πως κάνουν εμπόριο μέσω θάλασσας, έβαλαν μια σφαίρα με επτά μέλισσες πάνω της. Η βιομηχανία ήταν ο λόγος της γένεσης της μέλισσας του Μάντσεστερ.

Η μέλισσα του Μάντσεστερ είναι μια μέλισσα – εργάτης. Ως σύμβολο μιας πόλης που είναι δημιούργημα των ανθρώπων της, και όχι μια πόλη που έχει επεκταθεί λόγω της εύκολης πρόσβασης στους φυσικούς πόρους ή της βασιλικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, η μέλισσα στους δρόμους του Μάντσεστερ υπάρχει από τη δεκαετία του 1970, αν και οι περισσότερες από τις μέλισσες είναι δημιουργίες του 19ου αιώνα. Η αναζήτηση μελισσών είναι ένας καλός τρόπος για να περάσεις το χρόνο σου στην πόλη. Όταν περπατάει κανείς στους δρόμους, κοιτώντας ψηλά, θα τις δει παντού να στολίζουν την πόλη.

Διαβάστε επίσης  5+1 tips που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πριν από ένα ταξίδι
Joy Division
www.reuters.com

Η μουσική πρωτεύουσα

Το Μάντσεστερ έχει χαρακτηριστεί ως “Μουσική Πρωτεύουσα” του Ηνωμένου Βασιλείου. Αναλυτικά, οι Oasis, Elbow, Joy Division, The Smiths και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες ξεκίνησαν από αυτή την πόλη. Επιπλέον, είναι no 1 στη λίστα με τις πόλεις με τους πιο πολλούς χώρους μουσικής. Για την ακρίβεια, είναι πρώτο με 0,4 χώρους ανά 100.000 άτομα, ανάμεσα σε 60 άλλες πόλεις.

Ακόμη, το Μάντσεστερ φιλοξενεί τρεις επαγγελματικές ορχήστρες, καθώς και το Royal Northern College of Music και το Chetham’s School, δύο από τα κορυφαία ιδρύματα κλασικής μουσικής της πόλης. Συνεπώς δεν είναι καθόλου άδικος ο χαρακτηρισμός, κάνοντας την να ξεχωρίζει από άλλες πόλεις.

Μάντσεστερ
www.manutd.com

Το ποδόσφαιρο στο Μάντσεστερ

Η παράδοση της Αγγλίας στο ποδόσφαιρο είναι ευρέως γνωστή. Δε θα μπορούσε λοιπόν, κανείς να μη πει τίποτα για το μέρος που φιλοξενεί δύο σημαντικές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την Manchester United και τη Manchester City.  Για παράδειγμα, στο γήπεδο, Old Trafford, της Manchester United μπορεί κανείς εκτός από το να παρακολουθήσει  τους αγώνες να επιλέξει μία ξενάγηση στο χώρο και επίσκεψη στο μουσείο με την ιστορία της. Ομοίως και στο Etihad Stadium της συμπολίτισσας.

Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη στην πόλη αυτή του αγγλικού βορρά προσφέρει μουσική για όλα τα γούστα και σίγουρα πολύ ποδόσφαιρο!

Beckham
www.skysports.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι