Ποια είναι η Σάντα Φε από το “Pedro” της Raffaella Carrà;

Σάντα Φε

Μπορεί ο “Pedro” να ήταν ό,τι καλύτερο στη Σάντα Φε και η Raffaella Carrà να μη είδε τελικά τίποτα από την πόλη, όπως λέει και το τραγούδι, εμείς όμως θα δούμε τι αξιοσημείωτο υπάρχει στην πόλη της Αργεντινής. Όπως λένε λοιπόν και οι στίχοι του τραγουδιού η Ραφαέλα ερωτεύτηκε τον Pedro κατά την επίσκεψή της στη Σάντα Φε. Συγκεκριμένα, ενώ περπατούσε μόνη της στους δρόμους της πόλης παρατηρώντας τα μνημεία είδε μπροστά της τον Perdo. Ο νεαρός αυτός λοιπόν θέλησε να την ξεναγήσει στη πόλη.

Πού είναι λοιπόν η Σάντα Φε;

Η Σάντα Φε είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Σάντα Φε στην Αργεντινή. Η πόλη είναι στη βορειοανατολική Αργεντινή, ανάμεσα στους ποταμούς Παρανά και Σαλάδο. Αναλυτικά είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα βοοειδή και τους γεωργικούς πόρους της. Όπως και τον πλούτο που δίνει ο ποταμός Παρανά και οι μεγάλες πόλεις που τον περιβάλλουν.

Αν και Ισπανοί άποικοι από την Ασουνσιόν της Παραγουάης ίδρυσαν την επαρχία στα τέλη του 16ου αιώνα, παρέμεινε μια αραιοκατοικημένη περιοχή. Ιδιαίτερα γνωστή για τις εξαγωγές yerba maté (ένα ποτό παρόμοιο με το τσάι) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Αργεντινή δεν γνώρισε σταθερή οικονομική πρόοδο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1850, όταν το Ροζάριο, στα νοτιοανατολικά, έγινε ως επίσημο λιμάνι της. Μετά από αυτό, η Σάντα Φε ήταν ο κόμβος των γεωργικών αποικιών όπου ζούσαν μετανάστες.

Σάντα Φε
By ElGuruCesar – Own work, CC BY-SA 4.0, commons.wikimedia.org

Η κατασκευή δρόμων και υποθαλάσσιων σηράγγων έφερε την ανάπτυξη μιας σημαντικής τουριστικής υποδομής, η οποία, σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά της περιοχής και τη σειρά τουριστικών αξιοθέατων, κάνει τους επισκέπτες χαρούμενους που διάλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους εκεί.

Διαβάστε επίσης  Οδοιπορικό στους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τι έχασε λοιπόν για χάρη του Pedro;

Η Σάντα Φε έχει μια μεγάλη γκάμα από αξιοθέατα. Για την ακρίβεια οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία, τα μνημεία και τα μουσεία της ή να περπατήσουν στα όμορφα πάρκα, ποτάμια και ρυάκια που περιβάλλονται από άγρια ​​χλωρίδα και πανίδα.

Επιπλέον, υπάρχουν δραστηριότητες όπως κυνήγι, ψάρεμα, εκδρομές, βόλτες δίπλα στο ποτάμι ή θαλάσσια σπορ στον ποταμό Paraná για να περάσεις τη μέρα σου. Επίσης υπέροχη ιδέα θα ήταν μία επίσκεψη στον Ζωολογικό-Πειραματικό Σταθμό της Φάρμας La Esmeralda ή στο Κέντρο Χωρικών Παρατηρήσεων.

Pedro
www.eldiariodeturismo.com

Πιο αναλυτικά, η κρεμαστή γέφυρα του μηχανικού Marcial Candioti είναι σήμα κατατεθέν της πόλης. Επίσης, η Μονή Σαν Φρανσίσκο, η Basílica de Guadalupe, το Πάρκο Juan de Garay και η πλατεία 25 de Mayo είναι μερικά από τα αξιοθέατα που πρέπει κανείς να δει οπωσδήποτε.

Πώς να πας στη Σάντα Φε;  Αεροπορικώς, μέσω του αεροδρομίου Sauce Viejo. Εναλλακτικά, μέσω Ruta Nacional 9 και Autopista Rosario-Santa Fe (486 χλμ. από την πόλη του Μπουένος Άιρες), με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο.

Σάντα Φε
minutosantafe.ar

Η Σάντα Φε έχει αξιοθέατα και δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Όμως η Ραφαέλα δεν είδε τίποτα εκτός απ’ τα αστέρια και τον ίδιο τον Pedro, τον οποίον μάλλον ακόμα σκέφτεται…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι