Ζιμπάμπουε: Το πολύτιμο πετράδι της Νότιας Αφρικής

Ζιμπάμπουε
https://www.news.gr

Κρυμμένη στην ηπειρωτική Νότια Αφρική, η Ζιμπάμπουε (άλλοτε γνωστή ως Ροδεσία), είναι μία χώρα σπάνιας ομορφιάς και σπουδαίου ορυκτού πλούτου. Με την ονομασία της να σημαίνει “πέτρινο σπίτι” στην τοπική γλώσσα, η Ζιμπάμπουε ανεξαρτητοποιήθηκε μόλις το 1980, μετά από μία μακρά περίοδο υποτέλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά τον φυσικό της πλούτο, πρόκειται για μία εξαιρετικά πολυπληθή χώρα, της οποίας ο λαός μαστίζεται στην πλειοψηφία του από πείνα και ασθένειες. Στο χαμηλό βιοτικό επίπεδο έχουν συντελέσει τόσο οι ξηρασίες όσο και τα πολιτικά παιχνίδια που κατά καιρούς έχουν λάβει χώρα εις βάρος των ανθρώπων της Ζιμπάμπουε.

https://olafaq.gr

Σύμφωνα με τα ευρήματα και τις αρχαιολογικές μελέτες, η παρουσία της Ζιμπάμπουε στην αφρικανική ήπειρο ήταν αποδεδειγμένη από τον 8ο κιόλας αιώνα. Μάλιστα, εικάζεται ότι η χώρα τούτη φιλοξένησε έναν καθόλου ευκαταφρόνητο πολιτισμό στα σπλάχνα της, όπως μαρτυρούν τα τεράστια πέτρινα οικοδομήματα που στέκουν έως και σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Μεγάλης Ζιμπάμπουε. Τα αρχιτεκτονικά θαύματα, που αντιπροσωπεύουν τα πέτρινα κατάλοιπα της εν λόγω περιοχής και όχι μόνον, στέγαζαν ένα τρανό βασίλειο με ακμάζουσα εμπορική δραστηριότητα, ενώ η περιοχή αποτελεί πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

https://strangepress.gr

Η Ζιμπάμπουε περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό εθνικών πάρκων τεράστιας έκτασης, όπου φιλοξενούνται πολλά σπάνια είδη ζώων, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται υπό εξαφάνιση και είναι προστατευόμενα. Στα πάρκα αυτά οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν μέσω μοναδικών προγραμμάτων σαφάρι και να θαυμάσουν από κοντά ελέφαντες, ιπποπόταμους κι ένα σωρό άλλα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί, επίσης, η κρουαζιέρα στον ποταμό Ζαμβέζη, τον πάμπλουτο σε ποικιλίες χλωρίδας και πανίδας, ενώ την κορωνίδα του ταξιδιού στη Ζιμπάμπουε αποτελεί η επίσκεψη στους μοναδικού κάλλους καταρράκτες της Βικτώρια.

Διαβάστε επίσης  Με θέα την Αθήνα
https://www.getyourguide.com

Στα σύνορα της Ζιμπάμπουε με τη Ζάμπια, ο ποταμός Ζαμβέζης σχηματίζει έναν από τους μεγαλύτερους καταρράκτες στον κόσμο. Η μετάφραση της ονομασίας του στην τοπική γλώσσα είναι “Ο καπνός που βροντά”, καθώς ο τεράστιος όγκος νερών που κινείται ορμητικά μεταξύ μέγιστου ύψους 108 μέτρων και μέγιστου πλάτους 1.708 μέτρων, δημιουργεί ένα φαινόμενο μόνιμης βροχής, με σύννεφο που ανεβαίνει έως τα 400 μέτρα και είναι ορατό σε απόσταση έως 50 χιλιομέτρων μακριά. Τα ουράνια τόξα που εμφανίζονται εντός των φαραγγιών, ως αποτέλεσμα της διάθλασης των σταγόνων του νερού, προσδίδουν μία απόκοσμη διάσταση στο υπερθέαμα του καταρράκτη, ενώ ο συνδυασμός του συνόλου των στοιχείων της φύσης στη συγκεκριμένη περιοχή έχει σφυρηλατήσει ένα θαυμάσιο, δυναμικό έργο τέχνης που κόβει την ανάσα.

Advertisements
Ad 14
https://gr.pinterest.com

Αφού “χορτάσουμε” τη φύση και την ομορφιά της, που πλουσιοπάροχα προσφέρεται στη γη της Ζιμπάμπουε, επιβάλλεται να γνωριστούμε και με την αστική της πλευρά, εν προκειμένω, με την πρωτεύουσά της, Χαράρε. Πρόκειται για μία όμορφη πόλη, εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη, η οποία αποτελεί το εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Φαρδιές λεωφόροι, κομψά κτίρια, ευγενείς άνθρωποι και αρκετά σημεία αναφοράς πολιτιστικού ενδιαφέροντος απαρτίζουν τη μεγαλύτερη πόλη της Ζιμπάμπουε. Μεταξύ άλλων, αξίζει πραγματικά τον κόπο να επισκεφτείς:

  • το μουσείο της βασίλισσας Βικτωρίας
  • την Εθνική πινακοθήκη
  • το Πάρκο γλυπτικής Chapungu
  • τη βιβλιοθήκη της Χαράρε
  • το πάρκο με τα αιλουροειδή
  • το Δάσος Mukuvisi
  • τον Εθνικό Βοτανικό κήπο
https://techbehemoths.com

Ήξερες ότι στη Βόρεια Ζιμπάμπουε ανακαλύφθηκε το απολίθωμα του Mbiresaurus raathi, του αρχαιότερου μέχρι σήμερα δεινόσαυρου της Αφρικής;

Ο ηλικίας 230 εκατομμυρίων ετών, μικροσκοπικός αυτός δεινόσαυρος θα είναι προσιτός στο κοινό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ζιμπάμπουε, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επιστημονική του μελέτη από το Πανεπιστήμιο Virginia Tech.

Διαβάστε επίσης  Αβινιόν: Το πολιτιστικό κόσμημα στο Νότο της Γαλλίας
https://www.yahoo.com

Θέα του Κόσμου από τους Λόφους Ματόμπο

Οι ηλικίας 3 εκατομμυρίων ετών γρανιτένιοι σχηματισμοί, που σμιλεύτηκαν από τις καιρικές συνθήκες, στέκουν αγέρωχοι πάνω στους Λόφους Ματόμπο, προσδίδοντας μία έξτρα πνευματικότητα στο ήδη φορτισμένο ενεργειακά πεδίο της περιοχής. Οι σπηλιές και οι πρωτόγονη τέχνη εντός τους, η πανοραμική θέα και η μοναδικότητα του τοπίου αποτελούν ακλόνητο άλλοθι για τον επισκέπτη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί την εν λόγω περιοχή, υπερβαίνοντας τα συνήθη όρια της τουριστικής περιήγησης του αφρικανικού αυτού προορισμού.

https://www.victoriafalls-guide.net

Βαρκάδα στην Kariba, μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες στον κόσμο

Σε μία έκταση 5.580 τετραγωνικών χιλιομέτρων εκτείνεται η εν λόγω λίμνη με τα νησάκια της, αποτελώντας το σπίτι απίστευτων ποικιλιών χλωρίδας και πανίδας. Το θαυμάσιο αυτό καταφύγιο άγριας ζωής αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ζιμπάμπουε, αναπαριστώντας την ιδανικά αρμονική συνύπαρξη μεταξύ φύσης και ανθρώπου. Περιπλανήσου με ένα βαρκάκι, απολαμβάνοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και γίνε ένα με τη φύση, ανάμεσα στα σπάνια ζωικά είδη που θα περνάνε ξένοιαστα δίπλα σου.

https://www.tripsavvy.com

Ανακάλυψε τα Σπήλαια Domboshawa

Σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων έξω από την πρωτεύουσα, η υπέροχη Ζιμπάμπουε σου επιφυλάσσει μία έκπληξη: Θα βρεθείς σε ένα τοπίο που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, εφόσον οι φυσικοί σχηματισμοί που θα αντικρύσεις εκεί παραπέμπουν αποκλειστικά σε κινηματογραφικά σκηνικά. Θαυμάζοντας το μεγαλείο της φύσης, θα ξεναγηθείς παράλληλα και στην καταπληκτική τέχνη των σπηλαίων που έχουν κληροδοτήσει οι μακρινοί μας πρόγονοι. Η συγχορδία πέτρας, γης, βλάστησης και νερού έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ!

https://zimbabwetourism.net

Είμαι η Σουζάνα, οικονομολόγος, paralegal, μεταφράστρια & επιμελήτρια κειμένων. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες, την περιπέτεια και την αδρή έκκριση αδρεναλίνης. Επίσης, θεωρώ ότι η μάθηση δεν έχει ούτε ηλικία ούτε άλλου είδους όρια και θέλω πολύ να ισχύει το ότι παραμένουμε έφηβοι για όσο το επιτρέπει το μυαλό μας και όχι το κορμί μας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και