Control Z season 2: Ο εκδικητής

Η εφηβική σειρά μυστριού Control Z επέστρεψε με την δεύτερη σεζόν να είναι ήδη διαθέσιμη στο Netflix. Το ίδιο ανατρεπτική και γεμάτη ένταση, ξεκινώντας ακριβώς από το σημείο που μας άφησε. Πρώτα όμως θα κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση της πρώτης σεζόν οπότε, αν δεν την έχετε δει ακόμη, να ξέρετε ότι θα υπάρξουν κάποια spoilers στην εισαγωγή της δεύτερης σαιζόν.

Εισαγωγή Control Z season 1

Αρχικά στην πρώτη σεζόν του Control Z είδαμε πως κατά τη διάρκεια μιας σχολικής συνάντησης, ο χακέρ αποκαλύπτει ένα τεράστιο μυστικό για μια μαθήτρια. Στην συνέχεια απειλεί πως θα συνεχίσει να αποκαλύπτει και αλλά σκοτεινά μυστικά για τους υπολοίπους μαθητές. Αυτό το γεγονός προκαλεί πανικό στην σχολική κοινότητα. Ο χακέρ συνεχίζει να βγάζει στη φόρα τα μυστικά των μαθητών και αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί από αυτούς να έρχονται σε σύγκρουση ο ένας με τον άλλον. Καθώς επικρατεί το χάος, η Σοφία μια εσωστρεφής και αρκετά παρατηρητική μαθήτρια, προσπαθεί να ανακαλύψει σα σύγχρονη ντετέκτιβ τον χάκερ που κρύβεται πίσω απ’ όλη αυτή την αναστάτωση.

Υπόθεση της πρώτης σαιζόν

Μετά την αποκάλυψη του χακέρ και τον θάνατο ενός μαθητή από το εθνικό κολλέγιο, ήρθε η σειρά του εκδικητή. Σκοπός του εκδικητή είναι να αποδώσει δικαιοσύνη για τον θάνατο του συμμαθητή τους Λουίζ. Ο Τζέρι , δολοφόνος του Λουίζ, κρύβεται στο σπίτι του Ραούλ. Ο Πάμπλο καταδιώκει τον Ραούλ. Η Ναταλία και η Μαρία καταφεύγουν σε σκοτεινές μεθόδους για να αποπληρώσουν το χρέος τους. Η Ροσίτα πειραματίζεται, ενώ ο Καντανίγια προσπαθεί να φέρει την προσωπική του ζωή σε μια ισορροπία. Η Σοφία και ο Χαβιέρ κυνηγούν να βρουν το εκδικητή συλλέγοντας στοιχεία από κάθε πράξη του.

Διαβάστε επίσης  2ος κύκλος Mindhunter: Το κυνήγι διαβολικών μυαλών συνεχίζεται

Κοινωνικά στοιχεία

Το Control Z αναμφισβήτητα μας παρουσιάζει πώς διαμορφώνονται και οικοδομούνται οι σχέσεις των νέων στην εποχή των social media. Όλες τους οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις εξαρτώνται από την συναναστροφή τους στο διαδίκτυο. Τόσο ο χακέρ όσο και ο εκδικητής αποστέλουν όλες τους τις απειλές ηλεκτρονικά, εκφοβίζοντας τους πάντες ότι θα τους εκθέσουν δημόσια. Ωστόσο η παρουσία των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγεί το αφήγημα και το διαδίκτυο δεν επηρεάζει έντονα την πλοκή παρά αποτελεί ένα ακόμη μέσο επικοινωνίας.

Advertisements
Ad 14

Παραγωγή

Το Μεξικό συνήθως φημίζεται για τις σαπουνόπερες μιας άλλης εποχής. Αυτό πλέον δεν ισχύει καθώς το Control z αποτελεί μια άρτια σειρά εφηβικού μυστήριου και δράματος. Οι ηθοποιοί ήταν αρκετά καλοί στις ερμηνείες τους και η παραγωγή στο σύνολο της ήταν αξιοπρεπής. Το μόνο αρνητικό είναι πως σε σύγκριση με την πρώτη σεζόν, τα γραφικά της δεύτερης παρουσιάζουν λίγτερο ενδιαφέρον. Σχετικά με την μουσική, αρκετά κομμάτια συντέθηκαν αποκλειστικά για την σειρά. Ωστόσο στις κυρίες σκηνές είχε τα κλασσικά ανάλογα τραγούδια με τις περισσότερες ταινίες μυστήριου.

Επίλογος

Το Control Z είναι μια υποτιμημένη συναρπαστική εφηβική σειρά μυστηρίου . Έχει αρκετή αγωνία, αποφεύγει τις υπερβολές κι είναι αρκετά πρωτότυπη. Αν και είναι νωρίς ακόμη για κάποια ανακοίνωση μιας τρίτης σεζόν, εμείς θα την αναμένουμε. Το σενάριο πάντως είναι ανοικτό για μια ακόμη περιπέτεια.

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,