Ισπανόφωνες σειρές: 5 που πρέπει να δεις οπωσδήποτε

Ναι, το La Casa de Papel αποτέλεσε την σειρά-φαινόμενο του προηγούμενου χρόνου. Μπορεί η επιτυχία που έκανε η σειρά να είναι φαινομενική, όμως κατάφερε και ένα άλλο τεράστιο επίτευγμα. Έφερε τον κόσμο, ιδιαίτερα τους νέους, πιο κοντά στον διεθνή τηλεοπτικό κόσμο. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες ισπανόφωνες σειρές που ο κάθε λάτρης της ισπανικής γλώσσας και τηλεόρασης επιβάλλεται να δει.

Narcos

ισπανόφωνες σειρές - narcos
Πηγή εικόνας: hollywoodreporter.com

Ένα χρονικό των εγκλημάτων που ο διέπραξε ο Κολομβιανός άρχοντας των ναρκωτικών. Η σειρά μελετά τον Pablo Escobar, αλλά αναφέρεται και σε αλλά μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών που επικρατούσαν στην πόλη κατά την διάρκεια των εποχών και μετέτρεψαν την Κολομβία σε μια χώρα βιαιότητας και εγκληματικότητας.

 

El príncipe

ισπανόφωνες σειρές - el principe
Πηγή εικόνας: https://planoaplano.es/

Η δραματική αυτή σειρά απευθύνεται κυρίως σε νέους και διαφέρει ελαφρώς από τις υπόλοιπες ισπανόφωνες σειρές της λίστας, αφού έχει ως κεντρικό θέμα το αίσθημα και την αγάπη. Ένας θρησκευόμενος αστυνόμος στέλνεται στην γειτονιά του El Príncipe στην Κεούτα, κοντά στα ισπανικά σύνορα με το Μαρόκο. Αποστολή του είναι να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα τρομοκρατών, καταλήγει όμως να ερωτεύεται την μουσουλμάνα αδερφή ενός διακινητή ναρκωτικών.

 

Velvet

ισπανόφωνες σειρές - velvet
Πηγή εικόνας: https://pics.filmaffinity.com/

Ένας επιτυχημένης οίκος μόδας στα τέλη της δεκαετίας του 50’. Κέντρο μόδας και δημιουργικότητας, αλλά και δράματος, αγάπης, ζήλιας και προδοσίας. Ιδιοκτήτες και υπάλληλοι μπλέκουν τις διαφορετικές ιστορίες τους, και βρίσκονται αντιμέτωποι με όλο και περισσότερα καθημερινά εμπόδια, με φόντο τον πιο λαμπερό χώρο.

 

Gran Hotel

ισπανόφωνες σειρές - gran hotel
Πηγή εικόνας: https://www.whats-on-netflix.com/

Για άλλη μια φορά, δραματικά γεγονότα βρίσκονται στον κεντρικό άξονα της σειράς. Αυτή την φορά τοποθεσία αποτελεί ένα οικογενειακό ξενοδοχείο το 1905. Φαινομενικά ήσυχο, σκεπάζει αρκετά μυστικά, από τα οποία πηγάζουν πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο ξενοδοχείο. Θεωρείται από τις καλύτερες ισπανόφωνες σειρές της εποχής μας, λόγω της εξαιρετικά προσεγμένης παραγωγής.

Διαβάστε επίσης  5+1 fun facts για τις αγαπημένες μας σειρές

 

Las chicas del cable

ισπανόφωνες σειρές - las chicas del cable
Πηγή εικόνας: http://as01.epimg.net/

Δεκαετία του 1930. Τέσσερις γυναίκες, υπάλληλοι τηλεφωνικού κέντρου, αποδεικνύουν πως η εργασία δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση. Δουλεύοντας σκληρά, κάνουν την δίκη τους μικρή επανάσταση, κομμάτι μόνο της τεράστιας επανάστασης υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών. Μια σειρά που σπάει τα στερεότυπα της εποχής, απαντώντας δυνατά στον σεξισμό.

Πάτησε εδώ για ένα αγγλικό άρθρο με τις καλύτερες ισπανόφωνες σειρές της συνδρομητικής πλατφόρμας του Netflix.

Μπορεί το αντικείμενο των σπουδών μου να είναι οι επιχειρήσεις, η πληροφορική και τα οικονομικά, όμως η μεγάλη μου αγάπη δεν είναι άλλη από την συγγραφή. Ο κινηματογράφος, το θέατρο και το μετρό είναι τα αγαπημένα μου μέρη. Λατρεύω τα ταξίδια.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος