Marvel’s Inhumans: ήρθαν για λίγο κι έφυγαν (ευτυχώς)!

Οι “Inhumans” της Marvel ταλαιπωρήθηκαν πολύ… Πρώτα ανακοινώθηκαν σαν ταινία που θα εντασσόταν στο MCU κάποια στιγμή στο μέλλον. Μετά εντάχθηκαν σαν concept στο δεύτερο κύκλο του “Agents of S.H.I.E.L.D” και η ταινία τελικά ακυρώθηκε για να καταλήξει ως μια ξεχωριστή σειρά που θα εισήγαγε τη βασιλική οικογένεια των Inhumans. Με όλα αυτά τα πήγαινε-έλα, έπρεπε να την είχα ψιλιαστεί την περίπτωση, ειδικά όταν όλες οι πρώτες κριτικές συμφωνούσαν σε ένα και μόνο πράγμα: είναι ό,τι χειρότερο έχει βγάλει ποτέ η Marvel. Είπα, ωστόσο, να τη δοκιμάσω και αν μη τι άλλο, να θυσιαστώ εγώ για να προφυλάξω όλους εσάς από το ίδιο λάθος! Γιατί παιδιά, είχαν δίκιο οι κριτικές. Είχαν δίκιο…

Inhumans

Για όσους δεν είχαν διαβάσει την παρουσίαση της σειράς εδώ στο MaxMag, να πούμε ότι οι Inhumans είναι μια αρχαία φυλή ανθρώπων με υπερδυνάμεις, αποτέλεσμα πειραμάτων από την εξωγήινη φυλή των Kree σε πρωτόγονους ανθρώπους, πριν από χιλιάδες χρόνια. Απομονωμένοι από την ανθρωπότητα, ζουν σε μια μυστική πόλη στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, το Attilan. Η σειρά επικεντρώνεται κυρίως στη βασιλική οικογένεια των Inhumans με τους Black Bolt, Medusa, Karnak, Gorgon, Crystal και Maximus. Όταν ο τελευταίος αποφασίζει να κλέψει το θρόνο από το βασιλιά (κι αδερφό του) Black Bolt, τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας δραπετεύουν στη Γη και προσπαθούν να σώσουν τον εαυτό τους αλλά και το λαό τους.

Μέχρι εδώ όλα καλά… Τα πράγματα πήραν όμως την κάτω βόλτα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και αφού κατάφερα, με κόπο, να δω και τα οκτώ, ήρθε η ώρα να απαριθμήσω το τι τελικά πήγε στραβά μ’ αυτή τη σειρά:

Διαβάστε επίσης  Alias Grace: Η μίνι-σειρά που πρέπει να δείτε!

1. Η ίδια η πλοκή. Με τα περισσότερα κλισέ που έχουμε δει σε σειρά τη Marvel, με τις τεράστιες τρύπες στο σενάριο και με σκηνές που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, το “Inhumans” αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα “what-not-to-do”. Στο σύνολο των οκτώ επεισοδίων, προσπαθείς με το ζόρι να βγάλεις νόημα, να αιτιολογήσεις τις αδικαιολόγητες πράξεις των βασικών χαρακτήρων και να βρεις τέλος πάντων ένα ενδιαφέρον βρε αδερφέ! Οι δε χαρακτήρες δεν έχουν καμία απολύτως ανάπτυξη και απλά τους βλέπεις να γυρνάνε από δω κι από κει απλά για να γεμίσει ο χρόνος.

Inhumans

2. Τα ειδικά εφέ. Όταν πας να κάνεις μια σειρά για μια ομάδα ατόμων με υπερδυνάμεις, που κατάγονται εν μέρει από εξωγήινους και πηγαινοέρχονται σε Γη και Φεγγάρι, μάλλον  θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα CGI. Έλα όμως τελικά που κάτι τέτοιο δεν έγινε! Όχι μόνο τα ειδικά εφέ (στις λιγοστές περιπτώσεις τους) ήταν κάκιστης ποιότητας, η εξέλιξη της πλοκής ήταν τέτοια ώστε να απαιτούνται όσο το δυνατόν λιγότερα. Π.χ έχουμε τη Medusa που κινεί τηλεπαθητικά την πλούσια κόμη της ως όπλο; Της ξυρίζουμε τα μαλλιά στο πρώτο επεισόδιο. Έχουμε το Lockjaw, ένα τεράστιο bulldog που τηλεμεταφέρεται; Θα τον έχουμε σχεδόν σε όλη τη σειρά κλειδωμένο σε μπουντρούμι ή τραυματισμένο κι ανήμπορο. Για να μη μιλήσω για τις σκηνές που μας έδειχναν την πόλη των Inhumans, το Attilan… Το Arrowverse έχει καλύτερα εφέ!

Inhumans

3. Οι ερμηνείες. Δε ξέρω αν πρέπει να κατηγορήσω στην προκειμένη περίπτωση το cast ή το γενικότερο γράψιμο της σειράς. Αλλά, ειλικρινά, οι ερμηνείες ήταν κακές. Ακόμη κι ο Iwan Rheon (που προσωπικά λατρεύω μετά το Misfits και το Game of Thrones) δεν είχε καμία ευκαιρία να αξιοποιήσει το υποκριτικό του ταλέντο και “χάθηκε” μέσα στη γενικότερη αποτυχία του “Inhumans”. Όσο για τους υπόλοιπους, δεν ξέρω τι να πω. Κρίμα… Πολύ κρίμα!

Διαβάστε επίσης  Beef: Μια ψυχολογική ανάλυση της γενιάς των millennials

4. Η θέση της σειράς στο ευρύτερο MCU. Εντάξει, έχουμε μάθει πλέον ότι το μότο της Marvel “It’s all connected” δε φαίνεται να αφορά κι ιδιαίτερα τις σειρές της. Ακόμη και το “Agents of S.H.I.E.L.D.” που έχει επηρεαστεί αρκετά σε κάποιες περιπτώσεις από τα γεγονότα των ταινιών, δεν έχει καμία επίδραση στο MCU. Αλλά, στην περίπτωση του “Inhumans”, όλο αυτό ήταν λίγο εκνευριστικό. Η σειρά δε συνδέθηκε καθόλου ούτε με τις ταινίες ούτε με το “AoS”, παρόλο που εκεί είδαμε για πρώτη φορά τους Inhumans. Δε περιμέναμε φυσικά να εμφανιστούν χαρακτήρες από το “AoS” στο “Inhumans” αλλά θα μπορούσαν να έχουν ενταχθεί κάποια easter eggs που να αποδεικνύουν ότι όλα διαδραματίζονται στο ίδιο “σύμπαν”. Αν ρωτάτε εμένα, αυτό θα πει “κακός προγραμματισμός” από πλευράς Marvel. Just saying…

Inhumans

Δε ξέρω αν έχω καταφέρει να σας αποθαρρύνω ή φαίνομαι λιγάκι υπερβολικός αλλά θεωρώ ότι μετά από τόσες superhero σειρές που έχουμε δει, ο πήχης έχει ανέβει αρκετά ψηλά και οι Inhumans όχι μόνο δεν τον έφτασαν αλλά δεν τον είχαν ποτέ στο οπτικό τους πεδίο! Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως εξαιτίας τους, καθυστέρησε η έναρξη του πέμπτου κύκλου του “Agents of S.H.I.E.L.D.”, που προσωπικά τη θεωρώ εξαιρετικά υποτιμημένη, αλλά τέλος πάντων αυτό είναι δικό μου παράπονο!

Θα σας αφήσω με ένα gif του πιο ενδιαφέροντα χαρακτήρα της σειράς που δυστυχώς είδαμε τόσο λίγο… Το Lockjaw!

Inhumans

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.