Supernatural: Εντυπώσεις 13ης σεζόν

Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ήμουν μόλις 15 χρονών όταν ξεκίνησε το Supernatural και πλέον βάζει πλώρη για την 14η σεζόν. Τί αποκομίσαμε όπως από την 13η σεζόν που τελείωσε πρόσφατα; Ας ξεκινήσουμε από το βασικό “Τίποτα τρομερό”.

Φυσικό είναι όταν μία σειρά προβάλλεται για τόσες σεζόν να παρουσιάζει κόπωση και να προσπαθεί να κάνει τονωτικές ενέσεις όπου μπορεί. Με το Supernatural πολλές φορές καταλήγεις να σκέφτεσαι ότι θα βάλω κάτι χαλαρό να δω αφού μετά από τόσες φορές γνωρίζεις τα πρόσωπα απ’έξω κι ανακατωτά και τίποτα δεν σου προκαλεί έκπληξη. Ώρες ώρες πιστεύεις ότι η σειρά έχει βάλει πλώρη να φτάσει τα επεισόδια του Φώσκολου αναμασώντας ξανά και ξανά τις ίδιες ιστορίες. Πόσα πνεύματα να επανέλθουν, πόσες φορές οι πρωταγωνιστές να κάνουν συμφωνία με τον διάβολο για να μην πεθάνουν και τέλος πάντων γιατί πάμε για 14η σεζόν;

Περίληψη της 13ης σεζόν του Supernatural

Η αρχή της σεζόν

Ουσιαστικά η σεζόν ξεκινά με την προσπάθεια των Dean και Sam Winchester να ελέγξουν τις δυνάμεις του Jack, του γιού του Lucifer. Αυτό το γεγονός προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολλοί παλιοί γνωστοί μας ήρωες όπως ο Asmodeus, o Lucifer κ.ά., κάτι που αρχικά προκαλεί την εχθρότητα του Dean προς τον Jack. Εν τω μεταξύ ο Lucifer πηγαινοέρχεται στον Κόσμο της Αποκάλυψης συχνά πυκνά ανάλογα με τις εξελίξεις-κατά το γνωστό άσμα πάντα ήθελες να το ‘χεις δίπορτο- ενώ η Mary, η μητέρα των δύο πρωταγωνιστών μας, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όντας παγιδευμένη εκεί. Η σεζόν ασχολείται κυρίως με το πως θα ανοίξουν οι Winchesters την πύλη για τον κόσμο της Αποκάλυψης με στόχο να σώσουν την μητέρα τους και να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό Michael που κυριαρχεί εκεί.

Διαβάστε επίσης  Τα αγαπημένα μας τηλεοπτικά opening themes

H επιστροφή του Castiel

Από την άλλη, μετά από αρκετές περιπέτειες, μία διαφωνία ανάμεσα στους Dean, Sam και Jack πυροδοτεί την επιστροφή του Castiel στην Γη από τον κόσμο όπου όλοι οι άγγελοι και οι δαίμονες κοιμούνται παντοτινά. Βέβαια ο Asmodeus, ως πρίγκηπας της κολάσεως, εμφανίζεται κι αιχμαλωτίζει τόσο τον φυγά από τα χέρια του Michael, Lucifer όσο και τον Castiel. Σε άλλα νέα ο Jack ψάχνει τρόπο για να σώσει την Mary κι ανοίγοντας για λίγο την πύλη με την βοήθεια μίας dreamwalker, καταφέρνει να ταξιδέψει στον εναλλακτικό κόσμο και να την βρει.

Στο δωδέκατο επεισόδιο η Rowena, η υποτιθέμενη νεκρή μητέρα του Crowley, επιστρέφει ενώ ο Castiel κι ο Lucifer δραπετεύουν από τα δεσμά του Asmodeus, με τον δεύτερο να συμμαχεί με τον άγγελο Anael και να γίνεται κυρίαρχος του Παραδείσου. Εν τω μεταξύ οι Dean και Sam καταλαβαίνουν ότι με την αποκωδικοποίηση της demon tablet θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά την πύλη για τον άλλο κόσμο, θέλοντας να σώσουν την μητέρα τους. Για αυτό καλούν τον προφήτη Donatello Redfield, ο οποίος ενώ είναι υπό τον έλεγχο του Asmodeus, τους λέει για τα συστατικά που χρειάζονται για να ανοίξει η πύλη. Οι Winchesters δεν καταφέρνουν τελικά να έχουν στα χέρια τους και τα τέσσερα συστατικά κι ανοίγουν την πύλη μόνο για 24 ώρες.

Κι όμως ο Gabriel ζει και βασιλεύει

Ωστόσο κι ο Gabriel επανεμφανίζεται στην σειρά, ξεφεύγοντας από τον έλεγχο του Asmodeus και σκοτώνοντας τον. Οι Winchesters τον αναζητούν για να τους βοηθήσει να ανοίξουν ξανά την πύλη και τελικά το πετυχαίνουν. Αν και η δύναμη του Gabriel δεν τους αρκεί, καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν και τον Lucifer και χάρη και στις δυνάμεις του δεύτερου περνούν στον κόσμο της Αποκάλυψης. Ωστόσο ο Lucifer μαθαίνοντας ότι σε αυτόν τον κόσμο βρίσκεται κι ο γιός του Jack να αντιστέκεται μαζί με την Mary ενάντια στην εχθρότητα του Michael, αποφασίζει να περάσει ξανά στον άλλο κόσμο κι ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης  Eurovision 2021: στον απόηχο το τελικού

Supernatural

Η μετάβαση στον κόσμο της Αποκάλυψης και τα σχέδια των Lucifer και Michael

Εκεί vampires επιτίθενται στην ομάδα των Winchesters κι ένα από αυτά σκοτώνει τον Sam. Ωστόσο ο Lucifer τον επαναφέρει στην ζωή (ω άλλη μία νεκρανάσταση, τι έκπληξη), ζητώντας του να τον βοηθήσει να φτιάξει την σχέση του με τον γιο του Jack. Ο Sam δέχεται υπό τον όρο να τους βοηθήσει ενάντια στον Michael. Καθώς ο χρόνος για να κλείσει η πύλη πιέζει, όλοι σχεδόν καταφέρνουν να περάσουν στην Γη εκτός από τον Gabriel που σκοτώνεται από τον Michael και τον Lucifer τον οποίο εμποδίζουν τελικά οι Winchesters να επιστρέψει πίσω. Οι δύο πρώτοι συμμαχούν και τελικά φτάνουν στην Γη προκαλώντας πανικό. Ο Lucifer αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ο γιος του και απορροφά τις δυνάμεις του Jack, μετατρέποντας τον σε άνθρωπο ενώ ο Dean αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον Michael ενάντια στον Lucifer.

Το σώμα του Dean γίνεται δοχείο για να δεχτεί τις δυνάμεις του Michael κι έτσι καταφέρνει να εξουδετερώσει τον Lucifer με μία Λεπίδα Αρχαγγέλου. Παρά το γεγονός ότι οι Winchesters αναδεικνύονται νικητές, ο Michael αθετεί την συμφωνία κι αποκτά τον ολοκληρωτικό έλεγχο πάνω στον Dean. Η σεζόν ολοκληρώνεται με τον Michael να ταξιδεύει αλλού με το σώμα του Dean.

Ανανέωση για 14η σεζόν

Για την 14η σεζόν έχουμε να περιμένουμε μόνο πως θα απελευθερωθεί ο Dean από τον έλεγχο του Michael. Και ποιος ξέρει τι άλλες περιπέτειες έπονται. Βέβαια οι συντελεστές του Supernatural έχουν δηλώσει ότι ίσως κλείσει ο κύκλος της σειράς κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες σεζόν. Αλλά για να είμαστε και ρεαλιστές, ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟ.

Διαβάστε επίσης  Emily in Paris: Η νέα hot σειρά του Netflix

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. Το διάβασμα και η συγγραφή κειμένων είναι ανάμεσα στα ενδιαφέροντά μου. Φανατικός σειρών και ταινιών κυρίως ξένων παραγωγών. Επιπλέον με ενδιαφέρει να ενημερώνομαι για ότι τρέχει στην επικαιρότητα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που