Star Wars: Το απόλυτο διαγαλαξιακό binge-watching ξεκινά.

Star Wars
Πηγή: akamaihd.net

Η σειρά ταινιών Star Wars του George Lucas αποτελεί σημείο αναφοράς στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Έχοντας όμως ξεπεράσει κατά πολύ το όριο αυτό, το Star Wars εξακολουθεί να έχει φανατικό κοινό 50 περίπου χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας. Η ιστορία του εκτυλίσσεται σε βάθος χρόνου και ενώνει ολόκληρες γενιές, καθιστώντας το ένα σύγχρονο έπος.

Η κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας δε σήμανε όμως το τέλος του σύμπαντος του Star Wars. Αντιθέτως, αποτέλεσε εφαλτήριο για την επέκτασή του στον ολοένα και αναπτυσσόμενο χώρο της τηλεόρασης. Διατηρώντας τη βασική δομή του διαγαλαξιακού αυτού έπους, οι τηλεοπτικές σειρές που έχουν προβληθεί κέρδισαν αμέσως το κοινό.

1.The Mandalorian

Ένας περιπλανώμενος μισθοφόρος με άτρωτη πανοπλία από beskar, ο Μανδαλοριανός Din Djarin, συναντά σε μια από τις αποστολές του έναν μικρό μαθητευόμενο Jedi, τον Grogu (γνωστό κι ως baby Yoda). Όταν αποκαλύπτεται πως διακυβεύονται πολλά γύρω από τον μικρό, o Μανδαλοριανός τον παίρνει υπό την προστασία του και το ταξίδι στους γαλαξίες ξεκινά. Το The Mandalorian συνιστά την πιο πετυχημένη τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο σύμπαν του Star Wars, έχοντας ήδη φανατικό κοινό.

The Mandalorian
Πηγή: akamaihd.net

2.The Book of Boba Fett

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς The Mandalorian, ο Μανδαλοριανός Din Djarin έχει μια απροσδόκητη συνάντηση με τον Boba Fett. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε ένα τόσο δυνατό σημείο της σειράς, δίνοντας το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας άλλης, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Boba Fett. Παιχνίδια εξουσίας, διαγαλαξιακές συνωμοσίες και προσωπικές υπερβάσεις τίθενται ξανά στο επίκεντρο άλλης μιας ιστορίας Star Wars.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  5 από τις πιο συγκινητικές στιγμές σε ελληνικές κωμικές σειρές
Ad 14
Boba Fett Star Wars
Πηγή: newsweek.com

3.Obi-Wan Kenobi

Κεντρικός χαρακτήρας στην πλειονότητα των ταινιών Star Wars, ο Jedi πολεμιστής Obi-Wan Kenobi διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Μαθητής κι έπειτα δάσκαλος, ο Obi-Wan συνιστά μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες, κερδίζοντας τη δική του τηλεοπτική σειρά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον Ewan McGregor ο οποίος και υποδύθηκε τον Obi-Wan στη δεύτερη τριλογία του Star Wars (όταν δηλαδή ήταν σε νεαρότερη ηλικία). Η σειρά ObiWan Kenobi μπορεί να μη διαθέτει τον επικό χαρακτήρα των ταινιών, φωτίζει ωστόσο αυτόν τον τόσο ενδιαφέροντα χαρακτήρα.

Obi Wan Kenobi
Πηγή: cnn.com

4.Andor

Σε μια όχι και τόσο γνωστή πτυχή του σύμπαντος του Star Wars μας εισάγει η σειρά Andor. Εν μέσω δολοπλοκιών, συνωμοσιών και πολλών άλλων διαγαλαξιακών κινδύνων, ο αξιωματικός της Επανάστασης Cassian Andor χαράζει το δικό του δρόμο προς την εκπλήρωση του ηρωικού πεπρωμένου του. Η σειρά αποτελεί στην ουσία prequel της ταινίας Rogue One που παίχτηκε στους κινηματογράφους το 2016. Κατά πολλούς θυμίζει το παλιό καλό Star Wars και σίγουρα συνιστά μια άψογη επιλογή για τους απανταχού φαν (και όχι μόνο).

Andor series
Πηγή: futurecdn.net

 

Η anime εκδοχή του Star Wars

Η πέραση των σειρών anime δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους παραγωγούς τηλεοπτικών σειρών με κεντρικό άξονα το σύμπαν του Star Wars. Με πιο εύκολη παραγωγή και μικρότερο κόστος έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος, συμπληρώνοντας το έπος του George Lucas.

anime Star Wars
Πηγή: nbcnews.com

1.Star Wars Rebels

Η ιστορία του Star Wars Rebels εκτυλίσσεται μεταξύ των γεγονότων του επεισοδίου ΙΙΙ (Revenge of the Sith, 2005, prequel τριλογία) και της ταινίας Star Wars του 1977 (η οποία μπορεί να γυρίστηκε πριν την prequel τριλογία αλλά όσον αφορά την ιστορία έπεται των γεγονότων εκείνης). Τότε δηλαδή που η Αυτοκρατορία αρχίζει να εδραιώνει την εξουσία της εξαπολύοντας κυνηγητό κατά των Jedi και η Επανάσταση βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Γνωστοί ηθοποιοί όπως ο David Tennant έχουν χαρίσει τις φωνές τους σε χαρακτήρες της σειράς, η οποία και είναι μία από τις μακροβιότερες, αριθμώντας τέσσερις (4) κύκλους.

Διαβάστε επίσης  H συνέντευξη Χάρι και Μέγκαν στην εκπομπή της Όπρα

2.Clone Wars

Ο Πόλεμος των Κλώνων είναι ένα από τα κυριότερα κεφάλαια του διαγαλαξιακού έπους. Η σειρά Clone Wars αφορά τα τρία χρόνια πριν το ξέσπασμα του πολέμου, αφηγούμενη γεγονότα πριν τα επεισόδια ΙΙ (Attack of the Clones, 2002) και ΙΙΙ (Revenge of the Sith, 2005) της prequel τριλογίας. Εδώ βρίσκουμε (σε anime μορφή φυσικά), χαρακτήρες πολύ γνωστούς, από τον Anakin Skywalker και την Padme Amedala μέχρι τον αυτοκράτορα Palatine και τον Obi-Wan Kenobi.

3.Star Wars: The Bad Batch

Λίγο μετά τον Πόλεμο των Κλώνων, μια «Κακή Φουρνιά» (Bad Batch) πειραματικών κλώνων εμπλέκεται σε ποικίλα επεισόδια διαγαλαξιακών μπελάδων. Το σύμπαν έχει αλλάξει ριζικά και η ομάδα αυτή θα κληθεί να προσαρμοστεί σε μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική από όσα ίσχυαν πριν. Το Star Wars: The Bad Batch είναι εδώ για να μας δείξει άλλη μία (λιγότερο δημοφιλή) πλευρά της ζωής στο σύμπαν του Star Wars.

4.Tales of the Jedi

 Σε επεισόδια των 15 λεπτών η anime σειρά Tales of the Jedi μας παρουσιάζει ιστορίες των πλέον διάσημων πολεμιστών του διαστήματος. Συγκεκριμένα, οι Jedi διακρίνονται για το ταλέντο τους να δαμάζουν τη Δύναμη (Force) μέσα από πολύχρονη, σκληρή και ιδιαίτερα απαιτητική προετοιμασία. Είναι λίγοι σε αριθμό αλλά φοβερά ικανοί, συνιστώντας υπολογίσιμη δύναμη στα παιχνίδια εξουσίας του σύμπαντος. Χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας οι Jedi συνεχίζουν να ενθουσιάζουν με την ήρεμη δύναμή τους.

 

Αναμένονται

Το σύμπαν του Star Wars έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει άφθονη έμπνευση για τη δημιουργία τηλεοπτικών σειρών. Κάποιες από αυτές βρίσκονται στο τελικό στάδιο παραγωγής, ενώ άλλα projects έχουν πάρει το δρόμο τους αλλά βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Διαβάστε επίσης  Game of Thrones: Προβλέψεις για το τέλος – Μέρος δεύτερο
Ahsoka series
Πηγή: bauerhosting.com

 –Ahsoka

Ένα από αυτά τα projects φέρει το όνομα της πρώην Jedi πολεμίστριας Ahsoka Tano που είδαμε στη σειρά The Mandalorian. Τοποθετημένο μετά την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας, το Ahsoka ακολουθεί τον αγώνα της Jedi πολεμίστριας για την αποφυγή μιας επικείμενης καταστροφής στον Γαλαξία. Η αστάθεια της εποχής θα τη φέρει αντιμέτωπη με πολλούς και ισχυρούς αντιπάλους, καθώς και με τον ίδιο της τον εαυτό. Η σειρά αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι του 2023 και συνεχίζει σε κάποιο βαθμό ιστορίες χαρακτήρων της anime σειράς Star Wars Rebels.

-The Acolyte

Άλλη μία φιλόδοξη παραγωγή αποτελεί η σειρά The Acolyte. Εδώ πρόκειται να μεταφερθούμε σε έναν γαλαξία γεμάτο μυστικά και αναδυόμενες σκοτεινές δυνάμεις όταν πια η εποχή της Υψηλής Δημοκρατίας (High Republic) έχει αρχίσει να πνέει τα λοίσθια. Η σειρά αναμένεται μέσα στο 2024.

Επίλογος

Τι περιμένεις λοιπόν; Το απόλυτο διαγαλαξιακό binge watching σε περιμένει από την άνεση του σπιτιού σου.

May the Force be with you!

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Famagusta New Museum

Famagusta New Museum: απόπειρα συμφιλίωσης με το παρελθόν

Το Famagusta New Museum (FNM) φιλοδοξεί να αλλάξει τον παραδοσιακό

«Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης

Το βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» είναι η τελευταία