That 70’s show: Μια σειρά των 90’s για τα 70’s!

 

Ως συνδρομήτρια της πλατφόρμας του Netflix και έχοντας δει όλες τις καινούριες σειρές, αποφάσισα να δω μια παλιά.  Εκείνη που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το That 70’s show.

Είναι μια σειρά με 6 έφηβους που ζουν στο Point Place του Wisconsin το 1976. Ο “αρχηγός” της παρέας είναι ο Eric Forman που ζει στο πατρικό του με τους γονείς του Red και Kitty. Γείτονες τους είναι η κοπέλα του, Donna Pinciotti με τους γονείς της Bob και Midge. Η υπόλοιπη παρέα αποτελείται από τον Fez, ένας μαθητής από άλλη χώρα που απορροφά τον αμερικανικό πληθυσμό σαν σφουγγάρι, η Jackie Burkhart, το ξανά και ξανά αγόρι της, Michael Kelso, και τον Steven Hyde, έναν θεωρητικό συνωμοσίας που πιστεύει ότι η Xerox θα κατακτήσει τον κόσμο. Η παρέα συνήθως περνάει τον χρόνο της στο υπόγειο του σπιτιού του Eric, και σκέφτονται για τις ζωές τους, τους γονεις τους και το μέλλον τους, αλλά καταφέρνουν να μπουν σε αστείες περιπέτειες και ατυχίες στην πορεία τους μέσα από την εφηβική τους ζωή.

Πηγή εικόνας: netflix.com

Λίγα λόγια για τους χαρακτήρες

Eric Forman

Ο Eric είναι το μικρότερο παιδί σε μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, με τον αυστηρό βετεράνο πατέρα, Red Forman, τη μητέρα του με την επικείμενη ανησυχία του χωρισμού από τον γιο της, Kitty Forman, και την πονηρή, ενοχλητική μεγαλύτερη αδερφή του, Laurie Forman. Ο Eric γίνεται θετός αδερφός του καλύτερου φίλου του, Steven Hyde, όταν τον εγκαταλέιπει η μητέρα του. Είναι αυτός που κάνει πάντα σχέδια, αλλά συχνά αυτά δεν πετυχαίνουν όπως θα ήθελε. Eίναι ένας καλός άνθρωπος και κάπως αδέξιος. Είναι ένας έφηβος πενυματώδης και με σαρκαστική αίσθηση χιούμορ. Τον υποδύεται ο Topher Grace.

 If you can see a future for yourself without me, and that doesn’t, like, break your heart, then we’re not doing what I thought we’re doing here and you know what? Maybe we shouldn’t even be together at all! 
— Eric Forman (Topher Grace), That 70’s show, Season 3: The Promise Ring

Steven Hyde

Ο Steven ειναι γιος του William Barnett και της Edna Hyde, και στην πορεία έγινε θετός γιος του Red και της Kitty. Ο Hyde αντιπροσωπεύει τον έφηβο της δεκαετίας του εβδομήντα που αμφισβητεί την κυβέρνηση και κάθε μορφή εξουσίας. Η νοημοσύνη του υπονομεύεται συχνά, αλλά είναι ένα από τα πιο έξυπνα μέλη. Έχει κι αυτός μία διανοουμενίστικη, αμβλεία αίσθηση του χιούμορ. Δεν φαίνεται να παίρνει τα πράγματα σοβαρά, αλλά καθώς η σειρά προχωράει, η συμπόνια, η ευγνωμοσύνη και η αγάπη που έχει για όσους βρίσκονται γύρω του είναι εμφανής. Η συμβουλή του Hyde αναζητείται συχνά από τα μέλη της ομάδας λόγω της τάσης του να βλέπει τα πράγματα όπως είναι, αλλά ο κυνισμός του τον οδηγεί μερικές φορές να δώσει στους πιο ευάλωτους φίλους του κακές συμβουλές, για να δουν το πλάνο τους να καταστρέφεται κι αυτό για τη δική του ψυχαγωγία. Τον υποδύεται ο Danny Masterson.

Okay, you know what: you forced me to do this. I’m gonna explain my feelings to you through a highly disciplined form of Japanese poetry: Haiku.

My heart aches with pain. 
When I see you, I vomit. 
Die away from me.

          — Steven Hyde (Danny Masterson), That 70’s show, Season 3: Jackie Bags Hyde

Michael Kelso

Υποδυόμενος απο τον Ashton Kutcher, o Michael Kelso είναι το αλαζονικό όμορφο αγόρι του συγκροτήματος και ο μεγαλύτερος της παρέας, πιστεύοντας πως στη ζωή μπορεί να έχει ό,τι θέλει επειδή είναι όμορφος. Εκτός του οτι συμπεριφέρεται τελείως χαζά, είναι επίσης γνωστό πως είναι πολύ ευαίσθητος. Αγαπάει τα σκυλιά και του αρέσουν οι Led Zeppelin, οι Pink Floyd αλλα και οι Styx.

Fez, unfortunately there are some people in this world that are going to judge you on the color of your skin, or your funny accent, or that girly little way you run. But you know what, you’re not alone. Why don’t you think the Martians won’t land here? Cause they’re green, and they know people are going to make fun of them.
— Michael Kelso (Ashton Kutcher), That 70’s show, Season 5: Bring It on Home

That 70's show
Πηγή εικόνας: pinterest.com
Jackie Burkhart

Η Jackie είναι το αυτοσυγκρατημένο, σνομπ, πλούσιο κορίτσι και κοπέλα του Kelso, του Hyde και στη συνέχεια του Fez. Της αρέσει να δίνει συμβουλές που συνήθως ακούγονται χωρίς νόημα και επιφανειακές, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι κατά καιρούς σωστές. Είναι πλούσια, προκλητική και ποτέ δεν προσκλήθηκε πραγματικά στον κύκλο των φίλων – αλλά πιστεύει ότι έχει ένα VIP πάσο επειδή έχει αγόρι τον Kelso. Ενώ αρχικά φαίνεται σκληρή και χειριστική, δείχνει να έχει τις σοβαρές στιγμές της και να είναι πολύ ευγενής. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι πολύ ανασφαλής για τον εαυτό της.  Όταν μάλιστα έβγαινε με τον Hyde, κάθε φορά που έκανε ένα σχόλιο για μια άλλη κοπέλα, αμέσως τον ανάγκαζε να πάρει πίσω ό,τι καλό είχε πει για το άλλο κορίτσι. Τον χαρακτήρα της Jackie υποδύεται η Mila Kunis.

I mean, it’s simple. The woman just needs to be a cook in the kitchen, a maid in the living room, and an acrobat in the bedroom. And I can hire a cook and a maid.
— Jackie Burkhart (Mila Kunis), That 70’s show, Season 5: When the Levee Breaks

Donna Pinciotti

Η Donna, στο ρόλο της οποίας βρίσκεται η Laura Prepon, είναι έξυπνη, πνευματώδης, ψηλή, κοκκινομάλλα και με φεμινιστικά ιδεώδη. Είναι απόλυτα βέβαιη και δυναμική, μερικές φορές μέχρι το σημείο να φαίνεται αλαζονική. Η Donna έχει μεγαλώσει σαν μια από τους άντρες, αφού βγαίνει μαζί τους από τότε που ήταν πολύ μικρή. Είναι χαλαρή και δεν φοβάται να “τους την πει” όταν φέρονται σαν ηλίθιοι ηλίθιοι ή σεξιστές. Περνάει καλά κάνοντας παρέα με τα αγόρια, αλλά έχει ενδιαφέροντα και εκτός παρέας, όπως το να γράφει ποίηση και μικρές ιστορίες, και ονειρεύεται να ζήσει στη Νέα Υόρκη ως συγγραφέας ή DJ.

Wow! It’s every little girl’s dream to get married out of spite!
— Donna Pinciotti (Laura Prepon), That 70’s show, Season 5: Nobody’s Fault But Mine

Fez

Ο Fez είναι από το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και μένει με μια πολύ θρησκευόμενη οικογένεια. Το όνομα του είναι ουσιαστιακά είναι ακρωνύμιο! Το FES  βγαίνει από τη φράση Foreign Exchange Student και ποτέ δεν μάθαμε το όνομα του. Είναι λάτρης των γλυκών και του πορνό. Τα αστεία του είναι συνήθως άσχημα και είναι ο μόνος που γελάει. Τον υποδύεται ο Wilmer Valderrama.

Things at ballet class have taken a turn for the worse. Somehow, I’ve become one of the girls…a hairy, brown girl.
— Fez (Wilmer Valderrama), That 70’s show, Season 4: Bye-Bye Basement

That 70's show
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Αξιολόγηση του That 70’s show

Οι ηθοποιοί ήταν απίστευτοι, η σειρά δημιουργική και το γράψιμο εκπληκτικό. Οι ηθοποιοί ήταν νέοι και εξελίχθηκαν μέσα από τη σειρά. Η ιστορία αγάπης μεταξύ του Eric και της Donna μοιάζει τόσο αληθινή που μπορείς να ταυτιστείς με τη σχέση τους. Η ιστορία πραγματικά μας έδωσε την αίσθηση της δεκαετίας του ’70 λαμπρά αλλά και πόσο funky είναι να είναι σε αυτή την περίοδο. Έχει επίσης ένα λαμπρό χιούμορ καθ’ όλη τη διάρκεια και η σκηνοθεσία είναι πολύ πρωτότυπη και έξυπνη.

Διαβάστε επίσης  Look Both Ways: Η προσθήκη του Netflix που πρέπει να streamάρετε

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλεται το 1998 μέχρι το 2006 και στο IMDb έχει βαθμολογία 8.1/10.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.