Tokyo ghoul: The complete edition

Το Tokyo ghoul ήταν αδιαμφισβήτητα μια ενδιαφέρουσα σειρά άνιμε που προβλήθηκε μέσα από το Netflix. Συνοψίζοντας όλα όσα είδαμε μέσα σε 3 κύκλους, μπορούμε να πούμε πως είναι ένα  ξεχωριστό άνιμε που αξίζει την προσοχή μας.

1η σεζόν

Η ιστορία εκτυλίσσεραι στο Τόκυο με ανθρώπους και ghoul να προσπαθήσουν να ζήσουν παράλληλα. Τα ghoul είναι  οντά που τρέφονται με αίμα. Έχουν κόκκινα ματιά και σκοτώνουν τους πολίτες με σκοπό να τους πάρουν το αίμα. Οι άνθρωποι πολεμούν τα ghoul μέσω της κρατικής ασφάλειας, καθώς αυτά εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερα διαμερίσματα της πόλης. Ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Κανεκί. Στην αρχή είναι ένα ντροπαλό παιδί, όμως μετά από ένα απρόσμενο ραντεβού με μια κοπέλα, την Ριζέ, ανακαλύπτει ότι γίνεται μισός άνθρωπος μισός ghoul. Η Ριζέ ήταν μια κοπέλα ghoul που τελικά δεν κατάφερε να τον σκοτώσει και πέτυχε αυτή την μεταμόρφωση στον Κανεκί. Έπειτα ακολουθούν πολλές ιστορίες αναμεσά στον κόσμο των ανθρώπων και των ghoul. Στο Tokyo ghoul μάχες και ανατροπές συνθέτουν ένα σκοτεινό σκηνικό που κρατά το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι τέλους.

2η σεζόν

Η δεύτερη σεζόν του Tokyo ghoul ήταν αρκετά καλή. Βέβαια σε μεγάλη μερίδα του κοινού δεν άρεσε το γεγονός πως δεν ακολουθεί πιστά τα αντίστοιχα manga. Ωστόσο η ψηφιακή της εκδοχή ήταν αρκετά καλή με πιο σωστά σκηνοθετικά στοιχεία πλοκής. Βλέπουμε ότι ο Κεν Κανεκί έχει αποδεχτεί την μοίρα του ως ghoul και δρα αυτόνομα αλλά για το καλό των φίλων του. Βέβαια είναι αρκετά απρόβλεπτο το να ακολουθεί μια οργάνωση που είχε έρθει σε σκληρή κόντρα απέναντι του. Ο νέος χαρακτήρας αυτής της σεζόν είναι η κόρη του κυρίου Μαντό, η Άκιρα Μαντό. Στο πλευρό πλέον του Άρον βρίσκεται αυτή, ενώ ο ίδιος πηρέ προαγωγή στην ΥΚΓ σε ανώτατο διευθυντή. Το Ανετικου απειλείται από την ΥΚΓ και ο Κεν πρέπει να δώσει μια λύση. Οι μάχες και αυτή την σεζόν είναι σπουδαίες και πιο εντυπωσιακές. Ο αδερφός της Τόκα από το Αντιόγο συμβάλει με τα δικά του συμφέροντα στην ιστορία περιπλέκοντας την ακόμη πιο πολύ. Στο Αντιεγο πιστεύουν πως τα ghoul και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζουν αρμονικά. Η σύγκρουση όλων των δυνάμεων είναι αναπόφευκτη.

Διαβάστε επίσης  Netflix: 4+1 αθλητικές ταινίες που πρέπει να streamάρεις

Η δεύτερη σεζόν του Tokyo ghoul έχει επίσης αρκετές βουβές κινηματογραφικές σκηνές συναισθηματικά φορτισμένες. Τέλος σπουδαία είναι και η ιστορία της κουκουβάγια πού μάχεται την ΥΚΓ χωρίς όμως να έχει επιθετικές τάσεις προς τους κάτοικους.

3η σεζόν

Η τρίτη σεζόν του Tokyo ghoul αποτελείται από 2 μέρη και είναι η μεγαλύτερη. Έχουν περάσει δύο χρόνια από την επιδρομή της ΥΚΓ στο Αντεικου. Αν και η ατμόσφαιρα στο Τόκιο έχει αλλάξει δραστικά λόγω της αυξημένης επιρροής της ΥΚΓ, τα ghoul συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα καθώς άρχισαν να παίρνουν κι αυτά από μεριά τους μέτρα και οργανώνονται. Στην αρχή της τρίτης σεζόν επικρατεί μια σύγχυση με τους χαρακτήρες. Στο πρώτο μέρος η σειρά επικεντρώνεται στην οικογένεια Τακιζαουα και σε νέους χαρακτήρες όπως η Καρυοθραύστρια. Η μάχη ξεκινά σε μια δημοπρασία. Το δεύτερο μισό είναι πιο ενδιαφέρον. Πλέον ενεργεί αυτόνομα ως Κεν κανεκι και καταλήγει σε μια επική μάχη με τον διευθυντή Αριμα. Έπειτα ιδρύει την οργάνωση Κατσίκα που σκοπό θα έχει την συμβίωση των ghoul και των ανθρώπων. Στο τέλος εκτυλίσσονται συγκλονιστικές μάχες και αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά. Η ζωή του Κεν είναι σε κίνδυνο κι ένα νέο μέλλον τον περιμένει.

Επίλογος

Το Tokyo ghoul είναι ένα συναρπαστικό σκοτεινό άνιμε με πολλή δράση αλλά και κάποιες αστοχίες. Όπως για παράδειγμα η συχνή εναλλαγή σκηνών και οι πολλαπλοί χαρακτήρες που προκαλούν την σύγχυση των ονομάτων. Παρόλα αυτά είναι ένα αρκετά αξιόλογο άνιμε με αρκετές καλές κριτικές που σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα