Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Οι πόλεις μιας πόλης: Μία πρωτότυπη διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά

Οι πόλεις μιας πόλης

Μία πρωτότυπη διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά
βασισμένη σε αρχές ψυχολογίας, μουσικοθεραπείας,
όσο και σε εικαστικές και αρχιτεκτονικές θεωρητικές προσεγγίσεις

Η παράσταση που ταξίδεψε την περασμένη χρονιά σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζεται φέτος κάθε Κυριακή στο Θέατρο Εύπολις-Art στην Αθήνα!

Πρεμιέρα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11 π.μ.

Με το καράβι μας να ταξιδεύει μεταξύ ουρανού και θάλασσας, τα παιδιά γίνονται επιβάτες σε ένα ταξίδι προς τόπους ιδιαίτερους και μαγικούς.

Ταξιδεύουμε ως το δάσος των παπουτσιών, και τα βλέπουμε να χάνουν το δρόμο τους, να φτιάχνουν καινούριους μέσα από το βάδισμα τους και το καθένα από αυτά να μας αφηγείται την δική του ξεχωριστή ιστορία για την διαδρομή του.

Στην πόλη του ξυπόλητου μαέστρου, που διευθύνει μια ορχήστρα από κούνιες και συνθέτει το δικό του μοναδικό τραγούδι από τους ήχους όλου του κόσμου. Και όποιος το ακούει, δεν αισθάνεται πια μοναξιά.

Και τέλος αρμενίζουμε μακριά και φτάνουμε σε δύο όμοιες πόλεις χτισμένες από τον ήχο της καρδιάς της γης. Οι κάτοικοι τους δεν μπορούν να ειδωθούν γιατί είναι εγκλωβισμένοι στο σχήμα των παραθύρων τους. Καταφέρνουν, ωστόσο, να επικοινωνήσουν, φτιάχνοντας νέα σχήματα. Και το καινούριο τους παράθυρο βλέπει σε ολόκληρο το σύμπαν, στους πλανήτες, και ακούει την μουσική τους.

Κάπως έτσι, όπως ολοκληρώνεται και το έργο μας:

“Κι έγινε ένα τεράστιο κονσέρτο από τα κομμάτια πολλών πόλεων…”

Ως αρχιτέκτονας του χώρου που έχει μέσα του το κάθε παιδί, συμμετέχει στη διάδραση της παράστασης. Τα παιδιά σε ομάδες δομούν με σχήματα δικές τους συνθέσεις, ενώνουν κομμάτια από χάρτες και παράγουν ήχους από τα σύνορά τους, φτιάχνουν δρόμους και τα βήματά τους επικοινωνούν με τον δικό τους τρόπο, ώστε το άτομο, η ομάδα και ο υλικός χώρος να συνυπάρξουν, φτιάχνοντας ένα μεγάλο κονσέρτο από ήχους.

 

Η παράσταση διαρκεί 70’.

Είναι κατάλληλη και για ειδικές κατηγορίες μαθητών, λόγω των ειδικά διαμορφωμένων ήχων και εικόνων.

 

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Καλλιόπη Κουτροπούλου

Παίζουν: Καλλιόπη Κουτροπούλου, Κατερίνα Μπαξεβάνη, Κάλλη Ντάφλου, Αιμιλία Σιαφαρίκα

Σκηνογραφική και εικαστική προσέγγιση: Κατερίνα Μπαξεβάνη

Μουσική επιμέλεια & videos: Νικόλας Παπατριανταφύλλου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Παναγιώτα Κουτροπούλου

 

Πληροφορίες – Εισιτήρια – Κρατήσεις:

Θέατρο Εύπολις-Art

Έγγελη 10 & Ρενέ Πυώ, κοντά στο Μετρό Νέου Κόσμου

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ

Έκπτωση 50% για άνεργες μητέρες

Ειδικές τιμές για ομαδικά – οικογενειακά εισιτήρια

Πληροφορίες και κρατήσεις: 6907801862, 2107227677

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Περισσότερα από τη στήλη: Θέατρο και παιδί

Θέατρο και παιδί

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Το παιδικό θέατρο έχει μια μαγεία που δεν την βρίσκεις εύκολα στο θέατρο για μεγάλους»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη μετράει πάνω πενήντα χρόνια καριέρας στο θεατρικό σανίδι ενώ η αγάπη της…

Θέατρο και παιδί

«Του τραγουδιού το παραμύθι» στο Θέατρο Άβατον από τις 6 Φεβρουαρίου

«Του τραγουδιού το παραμύθι» του Τάκη Χρυσούλη, σε σκηνοθεσία της Αλίκης Κατσαβού, στο Θέατρο Άβατον…

Θέατρο και παιδί

«Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ! Η πιο αγαπημένη παιδική…

Θέατρο και παιδί

«Μια Γιορτή στου Νουριάν» στο Θέατρο Σύγχρονο: Αλλαγή ώρας παραστάσεων

Η «Συντεχνία του Γέλιου» παρουσιάζει την παράσταση “Μια γιορτή στου Νουριάν” του Volker Ludwig σε…

Θέατρο και παιδί

Κάτι μαγειρεύει ο Αλκιβιάδης στο Μαρκόπουλο…

Γνωστός ως «Άνθρωπος-Ορχήστρα» για την ικανότητά του να παίζει πολλά μουσικά όργανα, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος…

Θέατρο και παιδί

«Το Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε καλοκαιρινή περιοδεία

H παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου και η Long Vehicle Productions συνεργάζονται με το θέατρο…

Θέατρο και παιδί

«Το Χρυσό Αρισμαρί» της Κέλλυς Σταμουλάκη on demand από 22-25 Απριλίου

«Το χρυσό Αρισμαρί» Κέλλυ Σταμουλάκη Ένα ταξίδι από το «Εγώ» στο «Εμείς» Ένα έργο για…