Άνοιξη στα θέατρα της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη
Ο δρόμος περ΄ναει απο μέσα του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Αυλαία. Πηγή: tetragwno.gr

Καθώς πλησιάζει Άνοιξη, η πόλη έχει αρχίσει να ανθίζει και οι σκηνές της Θεσσαλονίκης ανεβάζουν καινούργιες παραστάσεις. Κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα ανεβαίνουν στις σκηνές της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το άρθρο έχουμε επιλέξει 5 παραστάσεις που πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσουν τους θεατρόφιλους αναγνώστες μας. Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμα παραστάσεις που αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και θα τις παρακολουθήσουμε παρέα. Ας αρχίσουμε λοιπόν να ξετυλίγουμε μαζί το κουβάρι της Ανοιξιάτικης θεατρικής σεζόν και Καλή μας θέαση!

Στο Θέατρο Αυλαία από την Τετάρτη 25 Μαρτίου έως την Κυριακή 5 Απριλίου παρουσιάζεται το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα».Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης κλείνει το μάτι στον Μπέκετ, τον Ίψεν και τον Τσέχωφ, και αφηγείται με τρόπο αλληγορικό την ιστορία μιας οικογένειας, που χρόνια τρώει η ίδια τα σωθικά της. Την οικογένεια στοιχειώνουν γεγονότα αδιευκρίνιστα, ακαθόριστα, ερμηνευμένα από κάθε πλευρά με τρόπο που την εξυπηρετεί.
Η σκηνοθεσία ανήκει στον βραβευμένο με «Κάρολος Κουν» Χρήστο Σουγάρη που με την εναλλακτική του ματιά έδωσε μια ποιητική πνοή στο έργο με τη βοήθεια των πολύ σημαντικών και άξιων ηθοποιών: Ρούλα Πατεράκη, Πέρη Μιχαηλίδη, Πάρι Θωμόπουλο, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Αλέξανδρο Βάρθη, με την πρωτότυπη μουσική του Στέφανου Κορκολή, το εικαστικό σκηνικό της Ελένης Μανωλοπούλου και τις φωτιστικές πινελιές του Γιάννη Δρακουλαράκου.

Θεσσαλονίκη
Η απολογία της Μαρί Κιουρί στο Θέατρο Αμαλία. Πηγή: stathmostheatro.gr

«H απολογία της Μαρί Κιουρί», της Ευσταθίας, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή,με την Πέγκυ Τρικαλιώτη. Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί», στην Αθήνα και τις διθυραμβικές κριτικές από ΜΜΕ που έδωσε το βραβείο γυναίκειας ερμηνείας στην Πέγκυ Τρικαλιώτη, η παράσταση έρχεται στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ στην Θεσσαλονίκη. Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της.

Διαβάστε επίσης  «Ανάμνηση Σμύρνης» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Θεσσαλονίκη
Η Τζάσμιν του Γούντυ Άλλεν στο Ράδιο Σίτυ. Πηγή: voria.gr

Η Τζάσμιν της Ελένης Ράντου βασισμένο στο σενάριο του Γούντυ Άλλεν. «Βlue Jasmine», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ. Η πολυβραβευμένη παράσταση ΤΖΑΣΜΙΝ έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ από 12 Μαρτίου έως 12 Απρίλιου. Ένα σπουδαίο θεατρικό έργο πάνω στα χαμένα μεγαλεία, μια παράσταση εξαιρετικών ηθοποιών, μια ερμηνεία ζωής από την Ελένη Ράντου και μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Σταμάτη Φασουλή.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκογκόλ «Το παλτό» σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη και μετάφραση – διασκευή Δέσποινας Καλαϊτζίδου.  Ταλαιπωρημένος από τον βαρύ χειμώνα της Αγίας Πετρούπολης, ο Ακάκιος αναγκάζεται να αντικαταστήσει το παλιό και φθαρμένο του παλτό με ένα νέο κι όμορφο. Αυτή η πράξη, όσο ασήμαντη και να φαίνεται στις μέρες μας, αλλάζει οριστικά κι αμετάκλητα τη ζωή του. Γίνεται η αιτία να βιώσει το πιο σκληρό πρόσωπο της βαθιά ταξικής ρωσικής κοινωνίας στα μέσα του 19ου αιώνα. Ένα πρόσωπο που τον σπρώχνει βίαια στην τραγική του πτώση. Τα πρόσωπα του έργου υποδύονται ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης και ο Βασίλης Κανελλόπουλος.

Θεσσαλονίκη
Οι στυλοβάτες της Κοινωνίας στο Κ.Θ.Β.Ε. Πηγή: ntng.gr

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη νέα μεγάλη παραγωγή «Οι Στυλοβάτες της κοινωνίας», μια ελεύθερη διασκευή πάνω στο ομώνυμο έργο του Χένρικ Ίψεν. Το έργο, που παίζεται πολύ σπάνια στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Ο Χένρικ Ίψεν, με επίκεντρο τον κεντρικό ήρωα του έργου, Κάρστεν Μπέρνικ, φτιάχνει μια μεγάλη σύνθεση προσώπων φωτίζοντας το ασφυκτικό, συντηρητικό περιβάλλον μιας επαρχιακής πόλης που στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια. Στο στόχαστρό του είναι η υποκρισία μιας κοινωνίας που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το φαίνεσθαι και προσπαθεί να καταπνίξει τις φωνές που αντιστέκονται στις επιταγές της. Ο Ίψεν αποκαλύπτει τις ρυπαρές οσμές που αναδύονται πίσω από τον καθωσπρεπισμό και την ηθικολογία.

Διαβάστε επίσης  ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

μυστικά για πηχτές σούπες

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή,
Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα;

Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα;

Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα; Διαφορετικές