Στην Καλαμάτα το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικής Κούκλας

Φεστιβάλ Θεατρικής Κούκλας

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται το 1ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου διοργανώνει στην Καλαμάτα. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται διάφοροι φορείς, όπως η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις», η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.

Τέσσερις μέρες (12-16 Μαΐου 2017) γεμάτες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 14 παραστάσεις, 2 εργαστήρια για παιδιά και 2 εργαστήρια για ενήλικες. Επίσης, θα οργανωθεί  έκθεση θεατρικής κούκλας, με όλα τα είδη Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, στο φουαγιέ του ΔH.ΠE.ΘE.K.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 12 Μαΐου, το πρωί θα υπάρξει παράσταση με δωρεάν είσοδο για τα σχολεία της περιοχής από την Ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας Εμμανουέλλας Καποκάκη «Πράσσειν άλογα» με το έργο «Γοργόνα γοργονίτσα».Το απόγευμα ακολουθούν 2 παραστάσεις για το κοινό, η «Γοργόνα γοργονίτσα» κι «Ο Γαϊγλάρος» από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα πάντα φι».

Advertisements
Ad 14

Το Σάββατο 13 Μαΐου το πρωί θα πραγματοποιηθεί ξανά η παράσταση για το κοινό «Ο Γαϊγλάρος». Στη συνέχεια ακολουθεί ανοιχτό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά. Το απόγευμα περιλαμβάνει δύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Πρώτα μπορούν γονείς και παιδιά να δουν την παράσταση«Ο μικρός εγώ είμαι εγώ». Τη σκυτάλη λαμβάνει η επαγγελματίας εγγαστρίμυθος Κατερίνα Σοπίδη με το mini show «Τhe voice of Katerina».Όσοι δεν προλάβετε το show, μη στενοχωρηθείτε. Θα ξαναδοθεί το πρωί της Κυριακής παράσταση.

Την Κυριακή 14 Μαΐου το πρωί θα υπάρξει επανάληψη του mini show εγγαστρίμυθου από την Κατερίνα Σοπίδη. Επίσης θα δοθεί η παράσταση «Η Πούλια κι ο Αυγερινός», ένα λαϊκό παραμύθι με γιγαντόκουκλες από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Στις 12 μ.μ. τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το ανοιχτό εικαστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού. Για τα μεγάλα παιδιά θα υπάρχει το δωρεάν εργαστήρι θεατρικής αγωγής στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Το απόγευμα θα υπάρχει παράσταση από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα φτερά του μύθου» με το έργο «Όσο πιο γρήγορα».

Διαβάστε επίσης  Παραστάσεις ορόσημα για το θεατρικό σανίδι

Φεστιβάλ Θεατρικής ΚούκλαςΗ εγγαστρίμυθη περφόρμερ Κατερίνα Σοπίδη μαζί με μία κούκλα.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου θα υπάρξει πρωινή και απογευματινή δωρεάν παράσταση σε μαθητές σχολείων από την ομάδα «Τα φτερά του μύθου» με το έργο «Όσο πιο γρήγορα». Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί και το δωρεάν εργαστήρι κατασκευής γιγαντόκουκλας για ενήλικες στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Τέλος, την Τρίτη 16 Μαΐου το πρωί θα δοθεί  δωρεάν οργανωμένη παράσταση σε μαθητές από την κουκλοπαίκτρια Τάμι Ρόρη με το έργο «Η μάγισσα Φούρκα». Αργότερα τα παιδιά θα μπορέσουν να δουν, και πάλι δωρεάν, την παράσταση με γιγαντόκουκλες με το έργο: «Η Πούλια κι ο Αυγερινός». Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα τελευταία δρώμενα(αφήγηση παραμυθιού, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών). Το φεστιβάλ θα κλείσει το πρόγραμμά του στις 8 μ.μ με την τελετή λήξης με ζωντανή μουσική.

Φεστιβάλ Θεατρικής Κούκλας

Η κουκλοπαίκτρια Τάμι Ρόρη επί τω έργω.

Για πληροφορίες συμμετοχής στα σεμινάρια: 27210 21653, 27210 82864, 6977-437279, 6971-540945.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός