Assassin’s Creed Black Flag του Oliver Bowden

9 Αυγούστου 2020
Assassin's Creed Black Flag
Πηγή: assassinscreed.fandom.com

Για το Assassin’s Creed

Το Assassin’s Creed αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες και ίσως μακροβιότερες σειρές videogame της τελευταίας εικοσαετίας. Με δώδεκα (βασικούς) τίτλους στο ενεργητικό της η εταιρεία παραγωγής Ubisoft έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εξαιρετικά διασκεδαστική, αλλά και επιμορφωτική ιστορία. Ο πρωταγωνιστής καλείται να διεισδύσει στις αναμνήσεις των προγόνων του μέσω του Animus, μια ειδική συσκευή πρόσβασης DNA. Έτσι, εξερευνά τη ζωή τους με φόντο χώρους και χρόνους σημαντικών αλλαγών στη πλανητική εξουσία, οι οποίοι αναπαρίστανται με τρομακτική λεπτομέρεια και ακρίβεια. Δύο φατριές, οι Assassins και οι Templars, αναζητούν μυστηριώδη αντικείμενα από έναν αρχαίο πολιτισμό ώστε να προωθήσουν το σκοπό τους, την απελευθέρωση του ανθρωπίνου μυαλού και την απόλυτη αφοσίωση στην καθεστηκυία τάξη αντίστοιχα. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα videogame αποτελεί τα πρωτόλεια για ένα ολόκληρο βιβλίο;

Για το Black Flag

Τέσσερα χρόνια έπειτα από τη κυκλοφορία του πρώτου Assassin’s Creed, ο Oliver Bowden, κατά κόσμον Anton Gill, έδωσε ζωή στο πρώτο του βιβλίο βασισμένο στο παιχνίδι του 2007. Από εκεί και μετά κάθε videogame συνοδευόταν και από ένα μυθιστόρημα. Η έκτη ιστορία, κατά σειρά κυκλοφορίας, στη σειρά του Assassins’s Creed ήταν το Black Flag. Αν και πολλοί ισχυρίζονται πως η καλύτερη ιστορία είναι η τριλογία του Ezzio, που διαδέχθηκε το πρώτο videogame (και δίκιο έχουν!) προσωπικά με συνεπήρε κατά κράτος η συγκεκριμένη.

Η δράση ακολουθεί τις περιπέτειες του Edward Kenway, ενός Ουαλού επαρχιώτη, γιου ενός εμπόρου μαλλιού με όνειρα και φιλοδοξίες που ξεπερνούν τη μικρή του πόλη. Φτωχός, νευρικός, σκληραγωγημένος στη δουλειά και σύζυγος προτού κλείσει τα τριάντα, ο Edward προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ζήσει αξιοπρεπώς και ανενόχλητος. Όμως, τα προβλήματα τον ακολουθούν παντού. Παρά τις αντιρρήσεις των γονέων της, η γυναίκα του στέκεται δίπλα του περήφανη δίχως να αφήνει το βιωτικό τους επίπεδο να εμποδίζει την αγάπη της. O Edward, όμως, λαχταρά να της δώσει τα πάντα. Ξέρει πως κολλημένος στην Ουαλία δεν θα καταφέρει τίποτα. Προσβεβλημένος από τον “πυρετό των ναυτικών”, ονειρεύεται τη καλή ζωή, τη ζωή στη θάλασσα, τη ζωή ενός κουρσάρου. Οι πιέσεις των γονέων της γυναίκας του καταφέρνουν να την απομακρύνουν από αυτόν και σε μια έξαρση της στιγμής, εκείνος αποφασίζει να ζήσει το όνειρό του με απώτερο σκοπό να την κερδίσει πίσω.

Διαβάστε επίσης  Ταινίες για τη θάλασσα που θα σας ταξιδέψουν
Assassin's Creed Black Flag
Πηγή: wallpaperswide.com / Assassin’s Creed Black Flag

Pirate-Assassin

Τα ταξίδια του Edward τον οδηγούν στην Καραϊβική στα 1718, στην καρδιά της επονομαζόμενης Χρυσής Εποχής των Πειρατών. Η καριέρα του στο εμπορικό ναυτικό τελειώνει άδοξα όταν ο καπετάνιος του αντιλαμβάνεται πως τα πραγματικά λεφτά βρίσκονται στην πειρατεία. Όμως, στη πρώτη τους απόπειρα πλιάτσικου, το πλοίο τους βυθίζεται. Ο Edward καταφέρνει να επιβιώσει και το κύμα τον ξεβράζει σε μια ακτή όπου και αναγκάζεται να αναμετρηθεί με άλλον έναν επιζώντα από το αντίπαλο πλοίο. Αφότου τον εξουδετερώνει, βρίσκει στα ρούχα του ένα προσωπικό γράμμα από τον κυβερνήτη της Κούβας. Αποφασίζει να υιοθετήσει τη ταυτότητα του ηττημένου αντιπάλου του ώστε να καταφέρει να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί από αυτό το παιχνίδι της τύχης. Δίχως να το ξέρει έχει ήδη αναμειχθεί στην αιώνια διαμάχη μεταξύ των Assassins και των Templars. Η σημαντική διαφορά είναι πως το μόνο που αναζητά εκείνος, είναι ο χρυσός και η ελευθερία.

Assassin's Creed Black Flag
Πηγή: wallpapercave.com / Assassin’s Creed Black Flag

Η αλήθεια του Black Flag

Ο Oliver Bowden περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο την κόντρα πειρατών και κυβέρνησης στο προσκήνιο της διαμάχης των δύο φατριών. Οι μάχες, τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά έχουν τη δύναμη να σε μεταφέρουν στο κέντρο της δράσης, από το ταραχώδες Nassau της Καραϊβικής έως το Principe στις ακτές τις δυτικής Αφρικής. Ο Edward συναντά στο δρόμο του διάφορους υπάρχοντες θρύλους της εποχής από τον Syd Bonnett (τον ευγενή πειρατή) έως τον Edward Thatch (Μαυρογένης) και την Anne Bonnie (η πιο θαρραλέα γυναίκα στη θάλασσα). Οι χαρακτήρες αλληλοσυμπληρώνονται με τον Edward στο ρόλο του καταλύτη και της φωνής της, ημίτρελης, λογικής. Ίσως εάν όσοι έζησαν τότε πίστευαν λίγο παραπάνω στο σκοπό, η πειρατική επανάσταση να είχε πετύχει.

Διαβάστε επίσης  Αssassin’s Creed: Καινούργιος τίτλος στην Αρχαία Ελλάδα

Γεννήθηκα το '96, μεγάλωσα και ζω ακόμα στην Αθήνα. Το μόνο που θέλω όμως είναι να κάνω ταξίδια και να γράφω για αυτά. Ασχολούμαι με τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία, μου αρέσει να κάνω βόλτες με καλή παρέα και ενίοτε μόνος σε μέρη από ερημικές παραλίες έως πολυσύχναστα μπαρ και να ακούω ροκ, τζαζ, μπλουζ ή όποια άλλη μουσική αγνοείται τη σημερινή εποχή, στη διαπασών. Υπάρχει πιθανότητα στη προηγούμενη ζωή μου να ήμουν πειρατής!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από