Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

29 Μαρτίου 2017

Πλήθος εκδηλώσεων για παιδιά με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους διοργανώνουν οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Από την Παρασκευή 1 Απριλίου έως και το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος οργάνωσαν εκδηλώσεις και δράσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Συγγραφείς και εικονογράφοι θα επισκεφθούν βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και σχολεία στρέφοντας την προσοχή του κοινού στα παιδικά βιβλία.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων αναλυτικά:

  • Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου θα επισκεφθεί το Σάββατο 1 Απριλίου και τη Δευτέρα 3 Απριλίου τις βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων για να παρουσιάσει την τετράτομη σειρά ελληνικής μυθολογίας Ταξίδια στη Μυθολογία που εικονογράφησε η Ίρις Σαμαρτζή.

 

  • Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου θα επισκεφθεί το Σάββατο 1 Απριλίου την Κόρινθο και θα συμμετάσχει ως τιμώμενος συγγραφέας στην 7η Γιορτή Παιδικού Βιβλίου που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

 

  • Η συγγραφέας Σταματούλα Τσιαντή παρουσιάζει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 12:00 μμ στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά στο Χαλάνδρι το ολοκαίνουργο βιβλίο της Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες με εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού.  

 

  • Η συγγραφέας Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρών Περιηγητών του Πολιτισμού και το βιβλιοπωλείο Monogram, παρουσιάζει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 18:00 στον πολιτιστικό χώρο «Λείριον» στο Χολαργό το βιβλίο της Ονειρεύομαι με μάτια ανοιχτά που εικονογράφησε η Ελίζα Βαβούρη.

 

  • Η συγγραφέας και εικονογράφος Κλαίρη Γεωργέλλη παρουσιάζει το βιβλίο της Ποιος έκλεψε τον ήλιο; το Σάββατο 8 Απριλίου στις 12:00 μμ στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αθήνα.

 

  • Ο συγγραφέας Άγγελος Αγγέλου παρουσιάζει το Σάββατο 8 Απριλίου στις 18:00 στο Playgym στα Βριλήσσια το βιβλίο Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει που έγραψε μαζί με την Έμη Σίνη και εικονογράφησε η Σοφία Τουλιάτου.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊώννου θα συναντηθεί με μαθητές δημοτικών σχολείων στη Δημόσια Κεντρικη Βιβλιοθήκη Έδεσσας. Αφορμή  είναι το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση» που εικονογράφησε η Μυρτώ Δεληβοριά. Τέλος, οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, Αντώνης Παπαθεοδούλου και Κώστας Χαραλάς θα συναντηθούν με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Αθήνα και θα μοιραστούν μαζί τους την χαρά που προσφέρει η ανάγνωση βιβλίων.

Κράτα το

Κράτα το

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Ο κόσμος του David Lynch μέσα από 5 βιβλία

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τον θάνατο του David Lynch, ενός από τους σπουδαιότερους…

Βιβλίο

Όταν η αλήθεια έχει δύο πλευρές: διαβάζοντας το Η δική του & η δική της της Alice Feeney

Όταν η αλήθεια έχει δύο πλευρές: διαβάζοντας το Η δική του & η δική της…

Βιβλίο

Η εφεύρεση του Μορέλ: μία sci-fi νουβέλα που εξερευνά τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης

  To 1940, ο Adolfo Bioy Casares δημοσιεύει ένα μικρό μυθιστόρημα με τίτλο «Η Εφεύρεση…

Βιβλίο

Το πιο Χριστουγεννιάτικο Βιβλιοπωλείο: Μια ζεστή ματιά στον κόσμο της Jenny Colgan

Jenny Colgan: Η βασίλισσα του feel-good που θα ήθελες για θεία στα Χριστούγεννα Το πιο…

Βιβλίο

Ρέκβιεμ για ένα όνειρο: πως το τολμηρό στυλ γραφής του Hubert Selby Jr. αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη απόγνωση

    Θα ομολογήσω πως, επί πολλά χρόνια αφότου παρακολούθησα την ταινία «Ρέκβιεμ για ένα…

Βιβλίο

Μοραβαζίν, όπως Μπαρνταμού

Το Κακό στη λογοτεχνία ασκεί μεγάλη γοητεία στους δημιουργούς -και περισσότερο προκαλεί πονοκέφαλο στους θεωρητικούς-…

Βιβλίο

Η Ώρα του Αστεριού: Η τελευταία νουβέλα της αινιγματικής Κλαρίσε Λισπέκτορ

    Κλαρίσε Λισπέκτορ: το διαμάντι της βραζιλιάνικης λογοτεχνίας Η Βραζιλία έχει κάθε λόγο να…