Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει: ένα απολαυστικό μυθιστόρημα

Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει
Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει

Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν, είναι μια διαζευγμένη μητέρα με δύο παιδιά. Μετά τον χωρισμό της πιστεύει ότι δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Η μοίρα όμως τις επιφυλάσσει μια κωμικοτραγική περιπέτεια που όχι μόνο θα την βγάλει από το οικονομικό της αδιέξοδο αλλά θα την ανεβάσει και μέχρι τα αστέρια.

Η ιστορία μας ξεκινά ένα πρωινό που η Φίνλεϊ παλεύει να ετοιμάσει τα παιδιά της και να βρει κάπου να τα αφήσει αφού ο πρώην σύζυγος της απόλυσε την νταντά της, για να είναι στην ώρα της στο ραντεβού με την ατζέντισσα της. Οι λογαριασμοί της είναι στοίβες στο τραπέζι και απελπισμένη προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να τους ξεπληρώσει χωρίς να χρειαστεί να ζητήσει χρήματα από τον πρώην σύζυγο της, ο οποίος απειλεί να πάρει την επιμέλεια των παιδιών της. Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον πρώην σύζυγο της είναι ένα άλλο θέμα που την επηρεάζει αφού δεν έχει ούτε τα χρήματα να πληρώσει δικηγόρο.

Η συνάντησή της με την ατζέντισσα της δεν πάει καλά αφού την προειδοποιεί ότι ο εκδοτικός οίκος όπου υπόγραψε συμβόλαιο για το επόμενο της βιβλίο απειλεί να ακυρώσει το συμβόλαιο λόγω του ότι καθυστέρησε να παραδώσει το προσχέδιο για το επόμενό της βιβλίο και θα πρέπει να επιστρέψει την προκαταβολή που της δόθηκε. Καταλαβαίνει ότι ο χρόνος την πιέζει περισσότερο και με τόσες εκκρεμότητες δε θα καταφέρει να επιστρέψει την προκαταβολή αφού ήδη χρησιμοποίησε τα χρήματα.

Στο διπλανό τραπέζι μια απελπισμένη σύζυγος ακούει τη συνομιλία τους και της κάνει μια εξωπραγματική «επαγγελματική» πρόταση που παρόλο που ξέρει ότι θα τη βάλει σε μπελάδες το ποσό που της προσφέρεται είναι τεράστιο και δε θέλει να χάσει αυτή την ευκαιρία. Ενώ προσπαθεί να ολοκληρώσει την «δουλειά» κάτι πάει στραβά και η ιστορία μας ξεκινά να εκτυλίσσεται με ένα κωμικό και διαφορετικό τρόπο που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Διαβάστε επίσης  "Γάμος από Έρωτα" της Μόνικα Αλί: το πάντρεμα των κοινωνικών προτύπων
Advertising

Advertisements
Ad 14

Μέσα από την ιστορία της Φίνλεϊ παρακολουθούμε μια μητέρα που προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τα δύο της παιδιά στο οικονομικό κομμάτι αλλά και το ψυχολογικό. Αυτό το βιβλίο δεν συγκαταλέγεται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μυθιστορήματος αφού περιέχει λίγο από όλα: αστυνομικό, κοινωνικό, ρομαντικό και χιουμοριστικό. Μπορεί να αποδείξει σε όλους πως τίποτα δεν τελειώνει με μια αποτυχία. Απολαυστικότατο και διαφορετικό, κερδίζει τον αναγνώστη από την πρώτη στιγμή.

Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει της Ελ Κοσιμάνο
Εικόνα από ellecosimano.com

Η Ελ Κοσιμάνο είναι μπεστ σέλλερ συγγραφέας της USA Today, βραβευμένη με το International Thriller Award και υποψήφια για τα βραβεία Edgar και Bram Stoker. Τα εφηβικά μυθιστορήματά της περιλαμβάνουν τα Nearly Gone, Holding Smoke, The Suffering Tree και Seasons of the Storm. Το πρώτο της μυθιστόρημα ενηλίκων με τίτλο “Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει” επιλέχθηκε από το People Magazine και το New York Public Library ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2021. Κείμενά της δημοσιεύονται στο Huffington Post και το περιοδικό Time. Ζει με τον σύζυγό της και τους δύο της γιους στη Βιρτζίνια.

Γεια! Ονομάζομαι Μαριάννα Λάντου και είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ουαλίας στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αγαπώ τη λογοτεχνία και τη γυμναστική με τα οποία ασχολούμαι στον ελεύθερό μου χρόνο. Όπως και ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες "Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις...

Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις…

“Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις” όπως γράφει

«Η πιο πλούσια αγελάδα του κόσμου» ονειροπολεί

Φρέσκα βιβλία από τις εκδόσεις Μάρτης μόλις κυκλοφόρησαν! Η νέα