Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις iWrite!

Το 2018 φέρνει μαζί του νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις iWrite!  Οι πρότυπες εκδόσεις iWrite παραμένουν πάντα δίπλα σε κάθε νέο υποψήφο συγγραφέα μετουσιώνοντας την ιδέα του σε βιβλίο. Βιβλία για κάθε ηλικία αλλά και κάθε αναγνωστική προτίμηση συνθέτουν το πρώτο newsletter της χρονιάς. Αξιόλογα μυθιστορήματα, πρωτότυπα παιδικά βιβλία αλλά και βιβλία δοκιμιακού χαρακτήρα αποτελούν τις πρώτες κυκλοφορίες των εκδόσεων iWrite για φέτος. Ξεκινάμε για φέτος με τα:

Φεβρουάριος iWrite
Άμαχος – Δέσποινα Σίσκου
Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα που εξετάζει την οπτική πλευρά ενός στρατιώτη ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του πιονιού και όχι του παίκτη. Ερωτήματα για την κοινωνία, την ηθική αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο απαντώνται μέσα από το κείμενο της Δέσποινας Σίσκου. Πως μπορεί άραγε ένας άνθρωπος να παρακαλά να έρθει ο θάνατος ώστε να τον λυτρώσει; Ή ακόμη πιο βαθιά, τι μπορεί να είναι αυτό που θα σε κάνει να μετανιώσεις επειδή έζησες;

Δε θα χαθούμε – Έλενα Αυγουστάτου
Όταν η νεαρή καλομαθημένη Σολ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χαθεί στη θάλασσα, γνωρίζει τον Μάριο και τον ερωτεύται με την πρώτη ματιά. Ο Μάριος όμως δεν αποτελεί μέλος της ίδιας κοινωνικής τάξης με την Σολ και η ίδια δέχεται ισχυρές πιέσεις από την ισχυρή κοινωνικά οικογένειά της ώστε να παραμείνει με τον Πωλ, αντίστοιχης οικογένειας. Η εσωτερική μάχη ανάμεσα στο θάρρος και τον φόβο, την σταθερότητα εναντίον της αλλαγής δίνουν ένα δυνατό δυστοπικό μυθιστόρημα.

Φουλίνος ο πιγκουίνος – Φαίη Καλιαντζόγλου
Ένα όμορφο και διδακτικό παιδικό βιβλίο για τις αξίες της φιλίας και της οικογένειας. Ο μικρός πιγκουίνος Φουλίνος αναγκάζεται να μείνει χώρια από την οικογένειά του για λίγες ημέρες και αισθάνεται δυστυχισμένος και μόνος. Είναι όμως τελικά όσο μόνος νομίζει; Το βιβλίο της Φαίης Καλιαντζόγλου έρχεται για να διδάξει στα παιδιά πως, όσο μόνο και εάν αισθανόμαστε μερικές φορές, πάντα υπάρχει κάποιος δίπλα μας αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να τον δούμε!

Advertisements
Ad 14

Πορφυρά παλάτια – Αίγλη Κρίκη
Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από την μυστηριακή Ανατολή και την ιστορία της. Η Σελιζέ, μία όμορφη χωριατοπούλα, κατά την διάρκεια του ιερού πολέμου της Σαμαρκάνδης μεταφέρεται με την βία στο χαρέμι του Σάχη. Ο έρωτάς του για την νεαρή γυναίκα αλλά και όσα αγνοούσε για το παρελθόν της οικογένειάς του, είναι αυτά που δεν είχε υπολογίσει ο γοητευτικός Σάχης και με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος.

Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙ: H φυλακή των χαμένων ψυχών – Γιώργος Αγγελίδης
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του πολλά υποσχόμενου Γιώργου Αγγελίδη, μόλις κυκλοφόρησε. Σε συνέχεια του πρώτου βιβλίου, θα παρακολουθήσουμε την ιστορία του Μάικ ενός φαινομενικά συνηθισμένου εφήβου. Πώς θα μπορούσε να είναι συνηθισμένος όμως όταν έχει δολοφονηθεί όλη η οικογένειά του και ο Μάικ είναι ο μόνος που επέζησε; Και σαν να μη έφτανε αυτό, εμφανίζεται αυτή. Αυτή που αρχικά υπήρχε στα όνειρά του και τώρα ως φάντασμα του αποκαλύπτει πως ο αδερφός του είναι ζωντανός αλλά πως μόνο οι νεκροί μπορούν να μεταβούν εκεί που είναι αιχμάλωτος, στην Φυλακή των χαμένων ψυχών.

Διαβάστε επίσης  Γράμματα στη Μίλενα του Φραντς Κάφκα στο θέατρο Παραμυθίας - Αθήνα

Η φιλοσοφία της μελαγχολίας – Γιώργος Ιωαννίδης
Σήμερα η μελαγχολία αποτελεί συνώνυμο της κατάθλιψης για πολλούς από εμάς. Στο βιβλίο του Γιώργου Ιωαννίδη, θα κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία ανακαλύπτοντας πως η μελαγχολία αποτέλεσε το εφαλτήριο της δημιουργικότητας για τους ποιητές, τους φιλοσόφους αλλά των δημιουργικών ανθρώπων γενικότερα. Ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φτάνοντας μέχρι την σύγχρονη εποχή, θα δούμε πως ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε συναισθηματικό τέλμα, υπάρχει έστω και σε λανθάνουσα μορφή η δύναμη της αφύπνισης που θα μετατρέψει τα δυσάρεστα συναισθήματα σε δημιουργία.

Τα διόδια του έρωτα – Γεωργία Σχοιναράκη
Μήνας του έρωτα ο Φεβρουάριος και οι εκδόσεις iWrite παρουσιάζουν μια ποιητική συλλογή που αποτελεί ιδανικό δώρο για κάθε ζευγάρι. Με ποιήματα νοσταλγικά και βαθιά συναισθηματικά, η Γεωργία Σχοιναράκη παρουσιάζει μία ποιητική συλλογή-ωδή σε ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μας: τον Έρωτα!

Μωβ μελωδία – Αθηνά Γκαλίτσιου
Μία νέα συλλογή διηγημάτων που παρουσιάζουν το αδιάκοπο παιχνίδι μεταξύ ημέρας και νύχτας, μεταξύ λογικής και άφεσης. Όσα έχουν πλαστεί με λογική την ημέρα, αφήνονται ελεύθερα την νύχτα και μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας υποθέσεις-ντόμινο που πέφτουν η μία πάνω στην άλλη.

Ένα φεγγαράκι για σένα – Ζέττα Αργύρη
Ένα παραμύθι για μικρούς και για μεγάλους! Το φεγγαράκι παίζει τον ρόλο της αγάπης. Το φεγγαράκι θα είναι πάντα εκεί όλους όταν θα μας λείπουν οι αγαπημένοι μας!

Marketing breakfast: κατανόησε και εφάρμοσε – Γιώργος Κιτής
Οι εκδόσεις iWrite παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Κιτή αναφορικά με την σπουδαία επιστήμη του marketing. Όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για τις έννοιες που συνθέτουν την επιστήμη του marketing αλλά και τις βασικές τεχνικές εφαρμογής του. Επιπλέον, στο δεύτερο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας καθογηγεί τον αναγνώστη στον σχεδιασμό ενός επιτυχημένου πλάνου marketing βασιζόμενος στον στρατηγικό σχεδιασμό και την αξιοποίηση των τεχνικών προβολής ενώ δε παραλείπεται η επιστήμη του διαδικτυακού marketing.

Το θρησκευτικό ζήτημα στην Γαλλική επανάσταση- Αθανάσιος Γάλλος
Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της προεπαναστατικής Γαλλίας ήταν το θρησκευτικό. Στην μελέτη του Αθανάσιου Γάλλου, θα δούμε πως η θρησκεία από την κοινωνική υπεροχή κατάφερε και έγινε μία από τις κυριότερες δυνάμεις επιρροής σε οικονομικό, πνευματικό αλλά και ιδεολογικό επίπεδο και αποτέλεσε την πρώτη νομοκατεστημένη τάξη του βασιλείου.

Διαβάστε επίσης  Νάσια Παναγοπούλου:"Τέσσερεις εποχές και μια ακόμη"

Το σκοτάδι της αμνησίας – Φανή Μέλφου-Γραμματικού
Η ιστορία ενός άνδρα ο οποίος λόγω ενός ατυχήματος έχασε την μνήμη του. Μαζί με αυτή, έχασε και την οικογένειά του δημιουργώντας μία νέα. Μία φωτογραφία η οποία θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στο εξώφυλλο ενός βιβλίου από τα χέρια της Καλυψώς, της πρώτης του γυναίκας. Γιατί όμως η Καλυψώ αρνείται να αποκαλύψει την φωτογραφία αλλά και το μυστηριώδες παρελθόν της;

Μπλε (κύκλοι από θρύψαλλα) – Στάλω Φωτιάδου
Το πρώτο μέρος της τριλογίας της Κυπραίας συγγραφέως θα μας βάλει στο ταξίδι του Παύλου και του Φίλιππου, δύο αδερφών που μεγάλωσαν σε αυστηρή πατριαρχική οικογένεια αλλά ακολούθησαν διαφορετικές πορείες. Ο Παύλος, δεν εναντιώθηκε στον πατέρα του και παντρεύτηκε την γυναίκα που του υποδείχθηκε. Ο γάμος όμως σημαδεύτηκε από ένα αιματοβαμμένο περιστατικό που θα σημαδέψουν την ζωή του για τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα, ο Φίλιππος επέλεξε την φυγή από την οικογενειακή εστία. Η μοναχή του πορεία όμως δε θα είναι εύκολη και ο εγωισμός του θα τον  οδηγήσει στο να θυσιάσει ακόμη και το ίδιο του παιδί.

Ο χορός των πεταλούδων – Αργυρώ Λεντούδη
Ένα ακόμη διδακτικό παραμύθι από τις εκδόσεις iWrite. Η μικρή πεταλούδα, η Ποθητή, έχει λευκά φτερά ενώ όλες οι άλλες πεταλούδες χρωματιστά. Η Ποθητή θα ζήσει μία περιπέτεια που θα την διδάξει πως δεν έχει σημασία το χρώμα των φτερών σου αλλά το ότι αποτελεί δώρο από την οικογένειά σου και τους προγόνους σου αλλά και πόσο μεγάλη σημασία έχει να επιθυμείς κάτι τόσο πολύ. Η δύναμη της επιθυμίας θα σε ωθήσει ώστε να το καταφέρεις!

Κάνε την ζωή σου απλή και τις πωλήσεις σου παιχνίδι – Ευάγγελος Ανδριόπουλος
Με άξονα πρακτικές και εφαρμόσιμες βήμα προς βήμα συμβουλές, ο Ευάγγελος Ανδριόπουλος υπόσχεται να μας δείξει το μονοπάτι της απλότητας αλλά και της ευημερίας. Μέσα από το βιβλίο, θα κατανοήσουμε το σύστημα “+ και -” και την σημασία του για την καθημερινή λειτουργία μιας μικρής ή μεγάλης επιχείρησης αλλά και πως το σύστημα αυτό μπορεί να μας βοηθήσει στη ζωή μας συνολικά.

Ιστορίες του τόπου μας ¨Γιαννιτσά” – Συλλογικό
Οι εκδόσεις iWrite συνεχίζοντας τον διαγωνισμό Ιστορίες του τόπου μας, προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς κάθε ηλικίας να γράψουν μία ιστορία εμπνευσμένη από τις παραδόσεις και τα τοπία των Γιαννιτσών. Ο τόμος αυτός, συγκέντρωσε τις ιστορίες του διαγωνισμού οι οποίες θα μας κάνουν να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο, τις συνήθειες, τις παραδόσεις αλλά και τους ανθρώπους των Γιαννιτσών.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίζοντας τις αγχώδεις διαταραχές μέσα από τη λογοτεχνία

Γίνε το καλύτερο που μπορείς – Μάριος Σκιαδάς
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη: το πρώτο αφορά την βιολογική ανάπτυξη του ανθρώπου από τις αρχές της εμφάνισης του είδους μέχρι και σήμερα. Αλλαγές στο DNA, δεξιότητες και συνήθειες που υιοθετήθηκαν με την προσαρμογή στις εκάστοτε περιβαλοντικές συνθήκες αλλά αναφορά στις θρησκείες και την ιστορική εξέλιξη των ανθρώπων ανά ήπειρο. Στο δεύτερο μέρος η προσοχή εστιάζεται στην πυραμίδα των αναγκών του Maslow και τη θεωρία προσωπικότητας του Rogers με στόχο να καταλάβουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιδράμε. Στόχος του βιβλίου είναι η προσωπική βελτίωση αλλά και το να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε, τουλάχιστον στα βασικά πράγματα της καθημερινής μας ζωής.

Απ’της ζωής τα χρώματα – Χρηστος Βαρδάρης
Οι εκδόσεις iWrite παρουσιάζουν την συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Βαρδάρη. Συνολικά 22 ιστορίες, άλλες πολύχρωμες και άλλες μελανές όλες όμως αληθινές. Με τόπο εξιστόρησης την Μακεδονία, η συλλογή αυτή θα παρουσιάσει τις καθημερινές χαρές αλλά και τις αδικίες και τις απογοητεύσεις που συναντά κανείς στην ζωή του.

Βαθιά πίστη – Στάθης Καρυπίδης
Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που περιστρέφεται γύρω από την αναζήτηση για το τέλειο ταίρι. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ένας νεαρός ψυχολόγος από την Θεσσαλονίκη, με όπλο την βαθιά του πίστη αλλά και την εμπειρία του προσπαθεί να διερευνήσει πού στηρίζεται η επιλογή μας στην αναζήτηση για το τέλειο ταίρι. Στην λογική, στα συναισθήματα ή μήπως σε κάτι άλλο, ανώτερο;

Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι – Ελένη Λαμπράκη
Η μικρή Νεφέλη θα επισκεφθεί με την τάξη της το αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου και με όχημα την φαντασία της θα κάνει ένα ταξίδι σε αρχαίες εποχές, παρέα με τους φίλους της τον Κεραυνό και την Ηλιαχτίδα. Ένα ακόμη παιδικό και κυρίως, διδακτικό βιβλίο από τις εκδόσεις iWrite που αποτελεί ιδανικό δώρο για όλους τους νεαρούς αναγνώστες.

Ο συμβολισμός των ταρώ – Peter Ouspensky
Στο βιβλίο του φιλόσοφου Peter Ouspensky, θα ανακαλύψουμε το τι είναι ακριβώς τα ταρώ, την μεγάλη Αρκάνα και τον συμβολισμό της αλλά και το πως ακολουθώντας τους συμβολισμούς των καρτών μπορούμε να φτάσουμε στην αυτογνωσία. Το βιβλίο προλογίζει ο ψυχολόγος κα συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης.

Οι εκδόσεις iWrite ξεκινούν το 2018 με ένα πλήρες εκδοτικό πρόγραμμα, γεμάτο από επιλογές για όλους. Ανακαλύψτε τα βιβλία των εκδόσεων και εδώ!

 

Με καταγωγή από Καβάλα και τόπο διαμονής την Θεσσαλονίκη, γράφω για όσα διαβάζω και με συναρπάζουν ή για όσα ακούω και πιστεύω ότι αξίζει να ακουστούν. Αγαπώ ιδιαίτερα τους συγγραφείς που ζουν για να γράφουν και όχι όσους γράφουν για να ζουν. Μαζί θα μιλάμε για βιβλία και συγγραφείς, θέματα πολιτισμού αλλά και όση μουσική μπορώ να αγγίξω! Μπορείτε να με βρείτε στο paul.iakovidis2010@gmail.com!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,