Ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής

ΝΙ ΠΙ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΗ

Ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής

Περίληψη του βιβλίου

Βρισκόμαστε στα 1828, στο Αιγαίο Πέλαγος. Ο ελληνικός στόλος μετά από εντολή του Ιωάννη Καποδίστρια επιχειρεί να καθαρίσει τις θάλασσες από τους Έλληνες πειρατές, που επί δεκαετίες τρομοκρατούσαν τα νησιά και λεηλατούσαν τα εμπορικά πλοία των Αγγλογάλλων και των Τούρκων. Μια βάρκα δίχως κουπιά πλέει ακυβέρνητη. Πάνω της δύο εξαντλημένοι από την πείνα και τη δίψα άντρες. Ο ένας, ο Νι Πι, ο πιο άγριος και πανούργος πειρατής του Αιγαίου. Ο άλλος, ο Βαρθολομαίος, φίλος και πλοηγός του Νι Πι. Στα χέρια τους κρατάνε το ημερολόγιο του Γάντζου του Σούσουρα. Οι αμύθητοι θησαυροί του και το καλά κρυμμένο μυστικό του τους περιμένουν.

Στα όρια της Ιστορίας και του Μύθου, οι δύο ήρωες του βιβλίου, αφού διασχίσουν το Αιγαίο, φτάσουν στην Μπαρμπαριά και μετά στην Κρήτη, αφού συναντήσουν Σειρήνες, χανούμισσες, δράκους, όμορφες και σκληρές δεσποσύνες, αφού εμπλακούν σε ναυμαχίες, μονομαχίες, προδοσίες, δολοπλοκίες, έρωτες και θυσίες, στο τέλος θα κάνουν τις επιλογές που θα τους οδηγήσουν στον πιο πολύτιμο θησαυρό της ζωής.

Μία συναρπαστική περιπέτεια, με πολύ χιούμορ, που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους από τον μοναδικό κόσμο του Νι Πι, του τελευταίου πειρατή του Αιγαίου, ως το μυστικό της ζωής!

Advertising

Advertisements
Ad 14

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Χατζόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικά, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Συγκριτική Λογοτεχνία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει γράψει τα θεατρικά: Μοργκεντάου (2003), που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης το 2007, Πλατεία Εμπορίου ή πόσο καλό είναι το φως (2004),  Υδάτινες ιστορίες (2007). Έχει γράψει τη νουβέλα Βγερού γλυκά φανού (Αιώρα, 2015), η οποία ανέβηκε στο Θέατρο Αυλαία και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα.

Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις. Πάθος μου ο χορός και συγκεκριμένα το κλασσικό μπαλέτο. Μου αρέσει να ακούω υπέροχες μελωδίες και να χάνομαι στα όνειρά μου.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Τσαρλς Μπουκόφσκι: Η φωνή των παριών και του περιθωρίου

Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι (Charles Bukowski) γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1920 στο Άντερναχ της Γερμανίας, μοναχογιός…

Βιβλίο

Rachel Cusk: μια αυτοβιογραφική αφήγηση για την εμπειρία του χωρισμού

Η Rachel Cusk είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ευρηματικές και διεισδυτικές συγγραφείς της σύγχρονης…

Βιβλίο

The Summer I Turned Pretty: Από τις σελίδες της Jenny Han στο συγκινητικό φινάλε της Prime Video

  Η τριλογία που μύριζε καλοκαίρι   Η Jenny Han μας σύστησε το 2009 την…

Βιβλίο

Όσα παίρνει ο άνεμος: Το κλασικό έργο της Μάργκαρετ Μίτσελ

  Το Όσα παίρνει ο άνεμος ( Gone with the wind) της Μάργκαρετ Μίτσελ είναι…

Βιβλίο

Τρεις διάλογοι με τα μάτια του Τρούμαν Καπότε

  Ο περίφημος δημιουργός του “Πρόγευμα στο Τίφανις”, Τρούμαν Καπότε συνήθιζε να προκαλεί τόσο με…

Βιβλίο

Λένα Μαντά: Το βιβλίο που θα γίνει τηλεοπτικό φαινόμενο

Η Λένα Μαντά δημιουργεί πάλι έναν κόσμο γεμάτο συγκινήσεις, όπου οι ζωές πέντε γυναικών μπλέκονται…

Βιβλίο

Αν Μπροντέ: Η ξεχασμένη Μπροντέ και το αριστούργημά της

  Η Αν Μπροντέ, η ξεχασμένη αδελφή της διάσημης λογοτεχνικής οικογένειας, σπάνια βρίσκεται στο προσκήνιο.…