Παναγιώτης Αρχοντής: Θα σου πω…πως έζησε

Ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια, από τον συγγραφέα Παναγιώτη Αρχοντή, με τίτλο “Θα σου πω…πως έζησε”

Βιογραφικό

Παναγιώτης Αρχοντής
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο Παναγιώτη Αρχοντή

Ο Παναγιώτης Αρχοντής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα.

Με καταγωγή από την Θάσο περνάει τα παιδικά του καλοκαίρια στο όμορφο νησί της Μακεδονίας και ονειρεύεται να γίνει Αξιωματικός. Εισάγεται στη Σχολή Ευελπίδων και αποφοιτά το 1991.

Έχει master στις Διεθνείς Σχέσεις και την εφαρμοσμένη Στρατηγική από το πανεπιστήμιο του Plymouth. Επίσης, πιστοποιητικό παρακολούθησης σπουδών στο Τμήμα Ανθρώπινων Επιστημών του Harvard, με εξειδίκευση στη μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας.

Advertisements
Ad 14

Το πάθος του είναι η Ελλάδα, τα βιβλία, και η θάλασσα.

Μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας αποτραβιέται στη Γαλλία, όπου ζει σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Το “Θα σου πω…πως έζησε” είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του. Από τις εκδόσεις Διάνοια έχει εκδοθεί και το πρώτο του συγγραφικό πόνημα με τίτλο “ΕΒΡΟΣ”.

Οπισθόφυλλο

Στα άδυτα του Βατικανού, ένας νεαρός δόκιμος ιερέας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αποτρόπαια διαπίστωση. Στην ιστορία του πλανήτη, είναι πρώτη φορά που οι απαγωγές των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα, γίνονται όπλο στα χέρια των πιο αδίστακτών τρομοκρατών.

Στόχος η διάλυση του Δυτικού τρόπου ζωής και του μοντέρνου κοινωνικού συστήματος. Μέθοδος η θανάτωση των παιδιών με συμβολικό τρόπο, προκειμένου να γκρεμιστεί και η θρησκευτική ασπίδα του Δυτικού πολιτισμού. Τόπος εκτέλεσης του τρομοκρατικού σχεδίου, ο τόπος που όλα ξεκίνησαν. Η Ελλάδα…

Οι τρομοκράτες έχοντας στα χέρια τους το παιδί της Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας ξεκινούν την αιώνια πάλη του καλού και του κακού, αυτή τη φορά με πολύτιμο έπαθλο τους, το μέλλον της ανθρωπότητας. Τα παιδιά…

Διαβάστε επίσης  Από το κείμενο στην παράσταση: Γρανάδα, του Γιάννη Καλαβριανού

Ο Νίκος, σωματοφύλακας της Προέδρου Δημοκρατίας της Ελλάδας. Η Άρτεμις, απόγονος αρχαίων νυμφών και αμαζόνων. Η μοίρα τους φέρνει κοντά στα βουνά της Ελλάδας και ο έρωτας τους ενώνει. Με συμμάχους μια πολιτικό ηγέτιδα, που θα ήθελαν πολλοί λαοί, ένα υψηλό στέλεχος της ΕΥΠ και τρεις ιερείς από διαφορετικά δόγματα, ξεκινούν τη μάχη ενάντια στο χρόνο, για την επικράτηση του καλού ενάντια στο κακό.

Ένα βιβλίο με 24 κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο ένα γράμμα. Η ιστορία ζωής του Νίκου και της Αρτέμιδος, θα γίνει η αιτία για να ξαναγεννηθεί ένα κράτος και μαζί με αυτό, η ελπίδα στον κόσμο.

Παναγιώτης Αρχοντής
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο του Παναγιώτη Αρχοντή

Η δική μου άποψη

Διαβάζοντας το οπισθόφυλλο, μου κινεί την περιέργεια, πως μια τέτοια κατηγορία βιβλίου με συνομωσίες θα με κρατήσει και να φτάσω μέχρι το τέλος.

Από την πρώτη σελίδα καταλαβαίνεις ότι διαβάζεις ένα διαμαντάκι. Η γραφή είναι απλή  και το διάβασμα κυλάει αβίαστα, χωρίς περιττές περιγραφές και χωρίς να πλατειάζει.

Ξεκινώντας την ιστορία, μπαίνεις κατεύθυναν στο θέμα. Κάθε σελίδα που διαβάζεις μπαίνει τόσο μέσα σου που θέλεις να ρουφήξεις κάθε λέξη, θέλεις μέσα σε μια μέρα να το διαβάσεις για να μάθεις την συνέχεια.

Σε αυτό το βιβλίο μου αρέσει που δεν μένει μόνο στο άσχημο θέμα των τρομοκρατών, αλλά μας γνωρίζει την φύση με τόσες ζωντανές περιγραφές, που πολλές φόρες ένιωσα σαν να είμαι σε αυτό το καταπληκτικό δάσος. Μας γνωρίζει την αρχαία ιστορία και την παράδοση που τόσο έχουμε πλέον έχουμε ξεχάσει. Έμαθα τόσα πολλά για τον αρχαίο πολιτισμό, θα ήθελα να ζω με τον τρόπο της Άρτεμης.

Διαβάστε επίσης  Τα "ανέμελα" παιδικά χρόνια (;)

Ταυτίστηκα σε πολλά σημεία με την Άρτεμη, που πολλές φόρες ένιωσα μέσα μου να ξυπνάει το αίσθημα της ευθύνης, της μαχητικότητας και της διαφύλαξης της μητέρας γης.

Ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές, πολλές φόρες ένιωθα σαν να βλέπω ταινία και ένιωθα τα συναισθήματα των ηρώων όταν προσπαθούσαν να σώσουν τις παιδικές ψυχές.

Θύμωσα πολύ με τους τρομοκράτες, αλλά και απόλαυσα την φύση στην απλή της μορφή και τον σεβασμό προς αυτή. Ένιωσα αξίες που κι εγώ η ίδια έχω ξεχάσει, όπως η πατρίδα, η αγάπη και η βοήθεια.

Για μένα ένα κινηματογραφικό βιβλίο που άνετα θα το έβλεπα σε ταινία ή και σειρά και το εύχομαι. Ο Παναγιώτης Αρχοντής με εξέπληξε θετικά, για μια ρομαντική ψυχή που διαβάζει ρομαντική λογοτεχνία, είναι μεγάλη νίκη να καταφέρει να με πάει σε ένα είδος βιβλίου άγνωστο για μένα και να το αγαπήσω περισσότερο και από το δικό μου βιβλίο.

Δεν πρέπει να λείπει από κάθε βιβλιοθήκη, γιατί προσφέρει πολλές γνώσεις, τροφή για σκέψη και ανοίγει το μυαλό για πράγματα που σαν άνθρωποι έχουμε θάψει βαθιά στο παρελθόν.

Βιβλίο: “Θα σου πω…πως έζησε”

θα βρείτε το βιβλίο εδώ.

Συγγραφέας: Παναγιώτης Αρχοντής

Θα βρείτε τον συγγραφέα εδώ.

Εκδόσεις: Διάνοια

Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει την συνέντευξη του Παναγιώτη Αρχοντή, μια συνέντευξη απολαυστική που με έκανε να διαβάσω το βιβλίο.

Γεννημένη στην Τσεχία, μεγάλωσα Θεσσαλονίκη. Εδω και 10 χρόνια μένω Αθήνα . Από μικρή έγραφα, τα συναισθήματα μου έβγαιναν καλύτερα στο χαρτί. Λόγω προσωπικών θεμάτων η συγγραφη δεν προχώρησε. Η ασθένεια με έκανε να καταλάβω οτι το γράψιμο είναι αυτό που πρέπει να κανώ, η σωτηρία της ψυχής. Είμαι πλέον συγγραφέας, με ένα βιβλίο απο τις εκδόσεις Πηγή και περιμένω το δεύτερο βιβλίο μου. Συγγραφέας πλέον και ρομαντική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού