Το χαμένο εισιτήριο: ένα feelgood βιβλίο από τις εκδόσεις Μίνωας

Το βιβλίο «Το χαμένο εισιτήριο» είναι ένα πραγματικά υπέροχο feelgood βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2023 (μετάφραση Όλγα Γκαρτζονίκα). Η συγγραφέας Φρέγια Σάμπσον μας διηγείται μια τρυφερή ιστορία, με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές που σε συγκινούν βαθιά. Πέρα από τα στερεότυπα, οι πρωταγωνιστές είναι καθημερινοί άνθρωποι που παλεύουν με τους δικούς του δαίμονες. Η αγαπημένη πλέον πρωταγωνίστρια, η Λίμπι είναι μια γλυκιά προσωπικότητα που μας χαρίζει χαρά και συγκίνηση. Οι υπόλοιπο ήρωες έρχονται να συνθέσουν μια γλυκιά ιστορία για την αγάπη και την δύναμη ψυχής. Και ναι, είναι ένα βιβλίο που έχει αίσιο τέλος που ζεσταίνει την καρδιά του αναγνώστη!

Το χαμένο εισιτήριο
Πηγή: minoas.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Το χαμένο εισιτήριο»

Η Λίμπι, πρόσφατα χωρισμένη, επισκέπτεται την αδερφή της στο Λονδίνο. Η αδερφή της Ρεμπέκα, της παραχωρεί ένα δωμάτιο με υπόσχεση να φροντίζει τον Χέκτορ, τον γιό της. Στην διαδρομή για το σπίτι της Ρεμπέκα στο Λονδίνο, η Λίμπι είχε την πιο αναπάντεχη και σημαντική γνωριμία με τον Φράνκ. Ο Φρανκ, όπως μαθαίνει, κάνει την διαδρομή με το λεωφορείο 88 κάθε μέρα για 60 χρόνια αναζητώντας ένα κορίτσι που συνάντησε όταν είναι νέος και την ερωτεύτηκε. Θέλει να βρει την κοκκινομάλλα που του έκλεψε την καρδιά πριν χρόνια, για να την ευχαριστήσει που του έδωσε την δύναμη να διεκδικήσει τις σπουδές που αγαπούσε.

Η Λίμπι, συγκινείται πολύ από την ιστορία του Φρανκ και προθυμοποιείται να τον βοηθήσει στην αναζήτησή του. Γνωρίζει τον Ντίλαν, τον φροντιστή του Φρανκ και μαζί ξεκινούν το ταξίδι της εύρεσης της κοπέλας του λεωφορείου 88. Η γνωριμία με τον Ντίλαν, ήρθε να αλλάξει την ζωή της Λίμπι ενώ σταδιακά η γνωριμία τους εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Ένα αναπάντεχο γεγονός βάζει την Λίμπι σε διλήμματα που πρέπει να ξεπεράσει. Παράλληλα, η αναζήτηση είναι άκαρπη και ο Φρανκ αρχίζει να απογοητεύεται ενώ η άνοιά του εξελίσσεται ραγδαία. Ο πρώην της Λίμπι την διεκδικεί, ενώ εκείνη αισθάνεται ότι η καρδιά της πλέον ανήκει αλλού.

μινωας
Πηγή: minoas.gr

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου «Το χαμένο εισιτήριο»

Η Λίμπι Νίκολς φτάνει στο Λονδίνο με ραγισμένη καρδιά και τη ζωή της να έχει γίνει συντρίμμια. Ο πρώτος άνθρωπος που συναντά, ο ηλικιωμένος Φρανκ, της αφηγείται ένα περιστατικό που συνέβη το 1962, όταν γνώρισε ένα κορίτσι στο λεωφορείο με τον αριθμό 88, το οποίο είχε όμορφα κόκκινα μαλλιά, σαν τα μαλλιά της Λίμπι. Είχαν κανονίσει να συναντηθούν στην Εθνική Πινακοθήκη, όμως εκείνος έχασε το εισιτήριο, πάνω στο οποίο είχε γράψει το τηλέφωνό της. Από τότε παίρνει το ίδιο λεωφορείο κάθε μέρα με την ελπίδα να τη βρει. Οι προσπάθειές του ωστόσο είναι άκαρπες.

Συνεπαρμένη από την ιστορία, η Λίμπι αναλαμβάνει δράση και, με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου φίλου, κολλάει αφίσες σε ολόκληρη τη δια­δρομή του λεωφορείου. Αρχίζει να ξεπερνάει την επιφυλακτικότητά της, κάνει καινούριες φιλίες και αφήνεται σε έναν νέο έρωτα. Όμως, με την άνοια του Φρανκ να επιδεινώνεται, οι πιθανότητες να βρουν το κορίτσι από το λεωφορείο 88 λιγοστεύουν…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Φρέγια Σάμπσον

Η Φρέγια Σάμπσον εργάζεται ως παραγωγός στην τηλεόραση. Στα διαπιστευτήριά της περιλαμβάνονται δύο σειρές ντοκιμαντέρ για τη βρετανική βασιλική οικογένεια στο BBC και αρκετές ψυχαγωγικές σειρές. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το 2018 συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Exeter Novel. Ζει στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους. Η γυναίκα της βιβλιοθήκης είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες.

Advertising

 

Γειά σας , είμαι η Δήμητρα.
Είμαι στην ομάδα του ΜAXMAG από το 2020.
Υπερ-αναλύω (σχεδόν) τα πάντα και σκέφτομαι πολύ.
Τα βιβλία με διάλεξαν.. και δεν μπορώ να φανταστώ μια μέρα χωρίς αυτά.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Βιβλία που (επιτέλους!) έρχονται στην οθόνη — και δεν κρατιέμαι να τα δω

Αν αγαπάς τα βιβλία όσο κι εγώ, τότε σίγουρα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να…

Βιβλίο

Η συνταγή κατά του άγχους: Ένα βοήθημα για την καθημερινότητα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται εξαιτίας του άγχους. Το “Η συνταγή κατά…

Βιβλίο

Κώστας Κρομμύδας: Μια συγκινητική ιστορία μνήμης και αγάπης στο «Μη με λησμόνει»

  Ο Κώστας Κρομμύδας, με το μυθιστόρημά του «Μη με λησμόνει», μας χαρίζει μια ιστορία…

Βιβλίο

Η ανεπιθύμητη ανιψιά: Ο μίτος των αποκαλύψεων ξετυλίγει σκοτεινά μυστικά

Η ανεπιθύμητη ανιψιά, το νέο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου θα γίνει το αγαπημένο σου αυτό…

Βιβλίο

Οργή, το απαγορευμένο βιβλίο του King

Τι 5, τι 10, τι 400 ευρώ – το βιβλίο Οργή του πολυγραφότατου και διάσημου…

Βιβλίο

Αισχύλεια ψήγματα

Είμαστε συνηθισμένοι να αναζητούμε τις ύψιστες στιγμές των λογοτεχνών σε μεγάλα -σε μέγεθος και σημασία-,…

Βιβλίο

Ανατομία: Ένα σκοτεινό βιβλίο για έρωτα και ανατομία

Ανατομία: Μια ιστορία αγάπης όπου το σκοτάδι της ιατρικής συναντά τον έρωτα Το «Ανατομία: Μια…