«Το κάστρο των παραμυθιών» παρουσίαση από τη Μαρία – Μαριλύ Γαλίζη στις 2/6 στον Χώρο Τέχνης & Πολιτσμού ‘Λείριον’ – Αθήνα

Το κάστρο των παραμυθιών

Την Κυριακή, στις 2 Ιουνίου στις 12.30 στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού ‘Λείριον’ στον Χολαργό, η συγγραφέας Μαρία – Μαριλύ Γαλίζη παρουσιάζει το «Δυο Αχώριστες Αδερφές», ένα παραμύθι που μας μιλάει για την αξία της ειλικρινούς στάσης ζωής, χωρίς φθόνο και εξαπάτηση του συνανθρώπου, τη δύναμη της αδερφικής αγάπης, καθώς και την ανάγκη αδερφοσύνης των λαών για να ζουν με ομόνοια και ειρήνη. Τα μηνύματα περνούν απαλά και συμβολικά καθώς ταξιδεύουν την αθώα παιδική σκέψη σε μέρη μαγευτικά.Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακούς, μακεδονίτικους θρύλους για το σχηματισμό και την ιδιαιτερότητα δύο σπουδαίων λιμνών -λόγω γεωγραφικής θέσης- στα σύνορα της Ελλάδας, της Μικρής και της Μεγάλης Πρέσπας.

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων.  Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα

Facebook page:https://www.facebook.com/pg/tokastrotwnparamythiwn/events/?ref=page_internal

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαριλένα Πονηράκη: ponirakimarilena@gmail.com

Χώρος Τέχνης & Πολιτισμού “Λείριον”: Τηλ: 210 6546599

Advertising

Μαρία (Μαριλύ) Γαλίζη

Η Μαρία (Μαριλύ) Γαλίζη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μετεκπαιδεύτηκε (Μ.Α) στην ειδική αγωγή στη Μ. Βρετανία, όπου διακρίθηκε.
Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Δυσλεξίας (A.M.B.D.A) και κάτοχος τίτλου εξειδικευμένου διδασκάλου.
Διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε δημόσιες, ιδιωτικές διαγνωστικές και εκπαιδευτικές δομές.
Έχουν εκδοθεί άρθρα της σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει έρευνές της σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.
Εργάζεται ως ψυχολόγος – ειδική παιδαγωγός για παιδιά κι εφήβους. Κατάγεται από το ιστορικό Άργος Αργολίδος και από την ακριτική Φλώρινα.
Αγαπά το Λόγο που αφυπνίζει, αλλά και γαληνεύει τον άνθρωπο επανασυνδέοντας τον με τις ρίζες του.
Πιστεύει πως το συμβολικό παραμύθι αγγίζει τις παιδικές ψυχούλες με το «γάντι»…
Δυο Αχώριστες Αδερφές

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Holly Jackson και το θρίλερ που κόβει την ανάσα: Και έζησαν πέντε

Η Holly Jackson, γνωστή για τα δυνατά νεανικά της θρίλερ, έχει πλέον καθιερωθεί στον χώρο…

Βιβλίο

H Colleen Hoover μέσα από το “Αρχίζει με εμάς”

Τα τελευταία χρόνια, αυτό το συγγραφικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Colleen Hoover, παίρνει ολοένα και…

Βιβλίο

Το μέλλον του έντυπου βιβλίου στη ψηφιακή εποχή

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στον κόσμο του βιβλίου, με την άνοδο των…

Βιβλίο

8 γραφικά βιβλιοπωλεία σε ελληνικά νησιά

Καλές οι θάλασσες και τα ταβερνάκια με το ούζο, καλά και τα βράδια πλάι στο…

Βιβλίο

The Striker – ο Επιθετικός, μία ιστορία τραυμάτων και αποδοχής

Το πρώτο μέρος της σειράς Θεοί των γηπέδων The Striker – Ο Επιθετικός της Ana…

Βιβλίο

Βιβλία που (επιτέλους!) έρχονται στην οθόνη — και δεν κρατιέμαι να τα δω

Αν αγαπάς τα βιβλία όσο κι εγώ, τότε σίγουρα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να…

Βιβλίο

Η συνταγή κατά του άγχους: Ένα βοήθημα για την καθημερινότητα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται εξαιτίας του άγχους. Το “Η συνταγή κατά…