Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Βιβλιοπωλείο Δύο: γωνιές που αξίζει να επισκεφτείτε

Βιβλιοπωλείο Δύο
facebook.com/2bookstore

Πάμε να γνωρίσουμε μία ακόμα γωνιά της Ξάνθης, που πραγματικά θεωρώ ότι είναι τόσο γραφική και πανέμορφη. Το Βιβλιοπωλείο Δύο είναι γεμάτο βιβλία και ξύλο, τι άλλο να ζητήσεις; Ο χώρος είναι φωτεινός και το πλακόστρωτο έξω από το μαγαζί σου δείχνει ότι βρίσκεσαι στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Όλα φωνάζουν βιβλίο από μακριά. Η αισθητική του είναι τόσο προσηλωμένη στον στόχο της που θα ήθελες να μπεις και να καθίσεις σε μία από τις καρέκλες ή τις σκαλίτσες του και να διαβάζεις με τις ώρες.

Βιβλιοπωλείο Δύο

Όπως θα δείτε και αν επισκεφτείτε το επίσημο site του Βιβλιοπωλείου Δύο, γίνονται αρκετές εκδηλώσεις και κυρίως παρουσιάσεις βιβλίων στον χώρο του. Οπότε είτε είστε απλά κάποιος που λατρεύει τα βιβλία ή κάποιος συγγραφέας που θα ήθελε να παρουσιάσει το έργο του σε έναν τόσο ζεστό και όμορφο χώρο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το βιβλιοπωλείο και να προγραμματίσετε την παρουσίασή σας ή να παρακολουθήσετε μία παρουσιάση.

Το όνομα του καταστήματος Βιβλιοπωλείο Δύο, έχει αρκετές ερμηνείες όπως με ενημέρωσαν οι ιδιοκτήτες του, Θανάσης Αθανασιάδης και Μαυρουδής Κουτσουράς. Η προφανής είναι οι δύο ιδιοκτήτες του. Μα όχι μόνο.

Βιβλιοπωλείο Δύο

Το κατάστημα έχει κλείσει εννέα χρόνια λειτουργίας πλέον. Είχε όμως παραμείνει κλειστό για πέντε με έξι περίπου χρόνια. Πριν από αυτό το διάστημα ήταν και πάλι βιβλιοπωλείο ο συγκεκριμένος χώρος. Μία όμορφη οπτική και ιδέα πιστεύω. Εξάλλου δεν θα μπορούσα πραγματικά να φανταστώ κάτι άλλο τον συγκεκριμένο χώρο.

Τέλος, πέραν τον διάφορων ειδών λογοτεχνίας, το Βιβλιοπωλείο Δύο διαθέτει τεράστια γκάμα επιστημονικών βιβλίων. Κάτι που εξυπηρετεί και τους σπουδαστές της περιοχής. Οπότε η διπλή ταυτότητά του συνεχίζεται ακόμα και σε αυτό το σημείο. Προσωπικά βρήκα τόσο μεγάλη ποικιλία σε έναν χώρο που μπορεί να θεωρηθεί αρκετά μικρός για τόσα πολλά βιβλία. Δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις.

Βιβλιοπωλείο Δύο

Αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε το μέρος αν μένετε κοντά ή έστω αν κάποια στιγμή βρεθείτε στην Ξάνθη για κάποια από τις τόσες εκδηλώσεις της. Μπορεί να μεγάλωσα εκεί μα θα ήθελα να είχα περάσει περισσότερο χρόνο μέσα στα βιβλιοπωλεία της, ομολογώ. Το να περιπλανιέμαι πλέον σε όποιο βιβλιοπωλείο βρω κοντά μου ή έστω αν περνάω από έξω και έχω λίγο χρόνο στην διάθεσή μου, είναι μία συνήθεια που μου προσφέρει ηρεμία και μείωση του εισοδήματός μου, ξεκάθαρα. Αλλά έχει γίνει μία αγαπημένη συνήθεια που δεν θέλω να σταματήσει ποτέ.

Μπορείτε να βρείτε το Βιβλιοπωλείο Δύο:

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Τις στιγμές που δεν διαβάζει, φωτογραφίζει βιβλία για τον λογαριασμό της στο Instagram και γυρίζει σχετικά βίντεο για την σελίδα της στο TikTok. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Ρέκβιεμ για ένα όνειρο: πως το τολμηρό στυλ γραφής του Hubert Selby Jr. αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη απόγνωση

    Θα ομολογήσω πως, επί πολλά χρόνια αφότου παρακολούθησα την ταινία «Ρέκβιεμ για ένα…

Βιβλίο

Μοραβαζίν, όπως Μπαρνταμού

Το Κακό στη λογοτεχνία ασκεί μεγάλη γοητεία στους δημιουργούς -και περισσότερο προκαλεί πονοκέφαλο στους θεωρητικούς-…

Βιβλίο

Η Ώρα του Αστεριού: Η τελευταία νουβέλα της αινιγματικής Κλαρίσε Λισπέκτορ

    Κλαρίσε Λισπέκτορ: το διαμάντι της βραζιλιάνικης λογοτεχνίας Η Βραζιλία έχει κάθε λόγο να…

Βιβλίο

Η βαλκανική πατριαρχία από τα μάτια της Μπουζάροφσκα

” O άνδρας μου” είναι ο τίτλος ενός ακόμα διαμαντιού, ύμνου στο γυναικείο φύλο. Πρόκειται…

Βιβλίο

Ο Θεός δεν σταμάτησε στο Μπέργκαμο

Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν κάνει σαν να μην υπάρχεις, όπως πάντα. Το κίνημα…

Βιβλίο

Λογοτεχνικές διαδρομές στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για διάβασμα. Περισσότερος ελεύθερος χρόνος,…

Βιβλίο

Rock, Χριστούγεννα και δεύτερες ευκαιρίες: Ένα μυθιστόρημα από την Tessa Bailey

Χριστούγεννα, μουσική και μια ιστορία που ζεσταίνει Το Wreck the Halls (ραντεβού στις γιορτές) είναι…