Πυρετώδεις διαδικασίες εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας

eurogroupΑγώνα δρόμου για την επίτευξη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) δίνουν κυβέρνηση και θεσμοί, που θα επιτρέψει στο Eurogroup της Δευτέρας να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους.

Όμως, θα πρέπει πρώτα να επέλθει πολιτική συνεννόηση στα εργασιακά, καθώς άλλα εμπόδια που είχαν προκύψει κατά την αξιολόγηση όπως το ζήτημα του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων μπορούν να ξεπεραστούν.

Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία είναι πολύ πιθανή μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Αν η Αθήνα υποχωρήσει στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και οι θεσμοί στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων τότε ίσως να μπορέσει να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία», επισημαίνει η κυβέρνηση. Επίσης,  υποστηρίζει ότι η διαφορά με τους θεσμούς στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού του 2018 είναι μικρή.  Δε συμμερίζονται αυτή την άποψη μέλη του ΔΝΤ. Επιπλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε από τις Βρυξέλλες πως η συμφωνία θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Ταμείο.

Advertisements
Ad 14

Σε περίπτωση όμως που δεν επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας πληροφορίες λένε πως σίγουρη είναι η δημοσιοποίηση κοινής δήλωσης του Eurogroup στην οποία θα επισημαίνεται η πρόοδος που έχει πραγματοποιήσει η Ελλάδα. «Τα καλά νέα είναι απαραίτητα» επισημαίνουν αξιωματούχοι.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Ρέγκλινγκ του ESM θα παρουσιάσει στο Eurogroup τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εφαρμογή τους από τις αρχές του 2017.

Διαβάστε επίσης  TALES OF THE OLD “The Book Of Chaos”

Ο Πιερ Μοσκοβισί, αναφέρθηκε εκ νέου προχθές στην ανάγκη επίτευξης τεχνικής συμφωνίας που θα επιτρέψει στο Eurogroup να προχωρήσει σε μια σοβαρή συζήτηση για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και σε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη
Ύψιλον Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ο Hot Προορισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Ύψιλον, το “all day μαγαζί” στο κέντρο της πόλης