5+1 τραγούδια για την επιστροφή στα σχολεία

Ο Σεπτέμβρης έφτασε στα μέσα του και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της πανδημίας, τα σχολεία άνοιξαν. Τι να πρωτοπούμε για το σχολείο. Όλοι έχουμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία να ανατρέξουμε, αναμνήσεις που δύσκολα χάνονται από το μυαλό μας, είτε αρνητικές, είτε θετικές. Όλη αυτή η καθημερινότητα που βιώνουν τόσα παιδιά κάθε χρόνο στο σχολείο δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτη από τον κόσμο της μουσικής. Συνεχώς κυκλοφορούν τραγούδια με θέμα το σχολείο και κάποια έχουν γίνει κλασσικές αξίες, υπάρχουν όμως και κάποια που ξεχνιούνται γρήγορα… Το μόνο σίγουρο είναι πώς η επιστροφή στα σχολεία χωρίς ένα καλό playlist δεν έχει την ίδια «νοστιμάδα»!

1.Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο -Πασχάλης και Olympians

Και ποιος δεν γνωρίζει αυτό το τραγούδι;  Το τραγούδι ακούγεται ακόμη και σήμερα από άτομα όλων των ηλικιών και το σίγουρο είναι πως θα μείνει ζωντανό για πολύ ακόμα. Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος να εκφράσει κάποιος τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα στο σχολείο;

2. To σχολείο των Στρουμφ- Στρουμφάκια

Advertisements
Ad 14

Άλλη μια παιδική ανάμνηση που ξυπνά μέσα από τους στίχους του τραγουδιού αυτού.  Όλοι έστω κάποια στιγμή στη ζωή μας ταυτιστήκαμε με αυτό το όμορφο τραγουδάκι που έβγαλαν τα Στρουμφάκια για την επιστροφή στα σχολεία. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πώς από όλες τις ημέρες, η Κυριακή μας αρέσει περισσότερο!

3. You don’t learn that in school- King Cole Trio

Ας προχωρήσουμε με ένα ίσως λιγότερο γνωστό τραγουδάκι. Αλλάζοντας τελείως πνεύμα και με ένα ελαφρύ ύφος μας υπενθυμίζεται πώς υπάρχουν ακόμη πράγματα που δεν μας διδάσκει το σχολείο… έχει δίκιο άραγε;

Διαβάστε επίσης  THE DAMNATION PROJECT – single “I Can See You” από το επερχόμενο άλμπουμ “4”

4. Nirvana-School

Θα μπορούσαν να λείπουν οι Nirvana από αυτό το playlist; Όχι βέβαια! Σίγουρα τα παιδιά που βρίσκονται στη φάση της εφηβείας θα τους εκτιμήσουν περισσότερο…

5. Ανοίγουν τα σχολεία-Ρένα Παγκράτη

Επιστροφή στην μουσική της δεκαετίας του 60… Ένα τραγούδι που σίγουρα μας υπενθυμίζει πως η τεμπελιά του καλοκαιριού γίνεται παρελθόν. Του χρόνου πάλι, λοιπόν!

6.Πάμε στο σχολείο με ασφάλεια

Για το τέλος, παρουσιάζεται το νέο σποτάκι που δημιούργησε το Υπουργείο Παιδείας για την χρήση των μασκών στην τάξη. Σίγουρα, τα νέα δεδομένα που μας έφερε η πανδημία του Covid-19 καθιστά την επιστροφή στα σχολεία ακόμη πιο ιδιαίτερη φέτος κι ένα παιδικό τραγουδάκι μπορεί να καταστήσει πολύ εύκολη την κατανόηση της κατάστασης.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Πηγές:

www.reader.gr

www.mikrofwno.gr

Ονομάζομαι Άννα και σπουδάζω στο τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Αναπνέω και ξεφεύγω από την ωμή πραγματικότητα μέσα από την ομορφιά της δημιουργίας και της έκφρασης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι