«In A Gadda Da Vida [Επτά Ημέρες Δημιουργίας]»

~ In A Gadda Da Vida ~

[Επτά Ημέρες Δημιουργίας]

 

Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

2ος κύκλος παραστάσεων από 19 Οκτώβρη

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cX1FbysN-_k&feature=youtu.be

Advertising

 

.

*In A Gadda Da Vida σημαίνει In The Garden Of Eden.

 

Ημέρες σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, παρουσιάζεται για δώδεκα ακόμα παραστάσεις, στο «Bios.Basement», από 19 Οκτωβρίου μέχρι 11 Νοεμβρίου , κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

Advertising

 

 

Οι επτά ημέρες της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου, ο πιο γνωστός κοσμογονικός μύθος, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε μία σκηνική σύνθεση που παρουσιάζει τα επτά στάδια της δημιουργίας του κόσμου σε αντιστοιχία με τα στάδια δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού έργου.

 

Μύθος και πραγματικότητα συνδιαμορφώνονται μέσα σε ένα σύγχρονο τελετουργικό δρώμενο που αφηγείται την πορεία αναγέννησης του ανθρώπου, από το χάος στην δημιουργικότητα και από την ένωση στην ουτοπία.

 

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης και η χορογράφος Ελένη Χατζηγεωργίου συνδυάζουν μεθόδους και πρακτικές από το θέατρο και το χορό και μαζί με την video designer Ερατώ Τζαβάρα και τους συνεργάτες τους, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον που μας συνδέει με το μυθικό χρόνο και ταυτόχρονα μας εισάγει σε ένα χώρο όπου φανερώνονται οι πολλαπλές διαστάσεις του φαινομένου της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

 

Έγραψαν για τη παράσταση:

Advertising

Ο Δημήτρης Τσιάμης κατόρθωσε αυτό το ακατόρθωτο, είχε την υψιπετή έμπνευση να συγκεράσει το καθαρά ιερατικό, θεολογικό κομμάτι με την Τέχνη και να αποδείξει πως επί της ουσίας η θρησκεία δανείζεται τα σύμβολα από την Τέχνη και από τη Φύση γι’ αυτό και η Θρησκεία χρειάζεται την Τέχνη όχι για να καλλωπίσει το μυστήριο της λειτουργίας της, αλλά για να το εκφράσει.

Διαβάστε επίσης  Διαμαρτυρίες κατά του Μαδούρο

Μαριλιάνα Ρηγοπούλου, www.fragilemag.gr

 

Αυτή η παράσταση ήταν όντως έργο Τέχνης, ένας διαλογισμός σε κίνηση, ένας επιτυχημένος πειραματισμούς συντονισμού καλλιτεχνών και υποψιασμένου κοινού να συντονιστούν εκεί, στο υπόγειο τού Bios με χθόνιους και συμπαντικούς ρυθμούς υψηλού βεληνεκούς και παγκοσμίου συν-ηχήσεως.

Advertising

Κωνσταντίνος Μπούρας, www.grafei.wordpress.com

 

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως ο Δημήτρης Τσιάμης και η Ελένη Χατζηγεωργίου μας εντυπωσίασαν με μια εξαιρετική performance μεταφέροντας μας την έκστασή τους και την αγάπη τους για το αντικείμενό τους.

Μαρία Διονυσοπούλου, www.youngpeople.gr

Advertising

 

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος

 

“Στην αρχαία θρησκευτική αντίληψη η συμβολική επιστροφή στο πρωταρχικό χάος είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε καινούρια δημιουργία. Στον αρχαίο κόσμο η κοσμογονία συνήθως απαγγελλόταν σε λειτουργικό περιβάλλον, κυρίως κατά την διάρκεια ακραίων περιστάσεων, όταν οι άνθρωποι ένιωθαν μετέωροι μπροστά στο άγνωστο ή στην αρχή κάποιου καινούριου εγχειρήματος. Ο σκοπός της δεν ήταν πληροφοριακός αλλά κυρίως θεραπευτικός. Οι άνθρωποι άκουγαν την απαγγελία ενός κοσμογονικού μύθου όταν αντιμετώπιζαν μια επερχόμενη καταστροφή, όταν ήθελαν να δώσουν τέλος σε μια σύγκρουση ή να θεραπεύσουν τον άρρωστό τους. Η βασική ιδέα ήταν η εκμετάλλευση της διαχρονικής ενέργειας που υποστήριζε την ανθρώπινη ύπαρξη. Ο μύθος και τα συνοδευτικά τελετουργικά ήταν μια υπενθύμιση ότι η επιβίωση και η δημιουργικότητα απαιτούσαν επίμονο αγώνα.”

(Κάρεν Αρμστρονγκ-Σύντομη ιστορία του μύθου, μτφ.Λ.Καρατζάς, εκδ.Ωκεανίδα)

Advertising

 

 

Είδος: Performance

 

 

Συντελεστές

Advertising

Σκηνοθεσία-Κείμενο: Δημήτρης Τσιάμης

Διαβάστε επίσης  Νέα Δημοκρατία Αφιέρωμα 2 σε 1: Γενέθλια και Εγκαίνια

Χορογραφία: Ελένη Χατζηγεωργίου

Video Design: Ερατώ Τζαβάρα

Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας

Advertising

Βοηθός σκηνοθέτη-δραματολόγος: Δημήτρης Μπαμπίλης

Σκηνικά-κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη

Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Video trailer: Γιώργος Αποστολόπουλος

Advertising

Φωτογραφίες: Νίκος Τσάπογλου

Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Κωνσταντίνος Πλατής

 

Ερμηνεύουν: Ελένη Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Τσιάμης

 

Πληροφορίες-Παραστάσεις

Advertising

Από 19 Οκτώβρη έως 11 Νοέμβρη 2018

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21:00

Advertising

Κυριακή: 21:00

 

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος:  10 ευρώ (ενιαίο)

Ανέργων: 5 ευρώ

Advertising

 

Προπώληση εισιτηρίων

https://www.viva.gr/

 

Διάρκεια παράστασης

60’ χωρίς διάλειμμα

Advertising

 

Facebook Page

https://tinyurl.com/ydh5k7ne

 

Φωτογραφίες παράστασης

https://1drv.ms/f/s!AgeykqFrAqJj4G1urkyWlgd16d9y

Advertising

 

Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση

https://1drv.ms/f/s!AgeykqFrAqJj4G5J32PKsFN35bZK

 

Βιογραφικά συντελεστών

[Δημήτρης Τσιάμης]

Advertising

Απόφοιτος της σχολής E.A.T.C.-ΑΚΤ ΖΕΝΤ (GITIS Class). Μέλος του Team of Teachers του European Association for Theatre Culture. Πιστοποιημένος δάσκαλος της μεθόδου Jurij Alschitz. Σκηνοθέτης της ομάδας Per-Theater-Formance (“Τέχνη” του Δ.Δημητριάδη-Bios, “Μότσαρτ & Σαλιέρι -Το Ρέκβιεμ” του Α.Πούσκιν- Bios και στο International Duo Performing Arts Festival, Korea, «Ωραίοι σαν Βερολινέζοι»- Bios και P.A.i.R Festival, Broellin. «Ο Θεός Κυρίλοφ»-Bios και Saint Muse Festival 2016-Mongolia, “Το Κλέφτικο-Μία Τελετουργία”-Bios,“Μέγας Προφητικός Καζαμίας” (Θέατρο Eliart) “Η Γενιά των Κόστια” (Θέατρο Φούρνος), “Στους Dada θα άρεσε μια νύχτα σαν κι αυτή” (Θύρα Τέχνης) κ.α.

Διαβάστε επίσης  48 ώρες στη μαγευτική Βενετία

Επίσης έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: “Ο Ξένος”,του Α.Καμύ (Θέατρο 104 & Από Μηχανής Θέατρο),“White Shadow-A Ritual Encounter” (Heimathafen, Neukoln, Berlin. Συν-σκηνοθεσία με τον Itay Ganot) κ.α.

Έχει διδάξει υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου στην Αθήνα, στο Λονδίνο (East 15 Acting School), στο Βερολίνο (ΑΚΤ ΖΕΝΤ), στο Ταταρστάν (Nauruz Festival), στην Ιταλία (Teatro Cajka ), στην Κορέα (International Duo Performing Arts Festival) και στην Κύπρο (Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος)

 

[Ελένη Χατζηγεωργίου]

Advertising

Σπούδασε σύγχρονο χορό στην Ακαδημία Χορού του Rotterdam Ολλανδίας (CODARTS), και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και έπειτα μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, στο Atelier du Geste Rythmé της F.S-Billmann, στην Πρωτόγονη Έκφραση, τεχνική χορού και μέθοδο Χοροθεραπείας,  που εστιάζει στην ανθρωπολογική έρευνα του χορού, της  τελετουργίας και της έκστασης.  Επίσης, είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt  (Απόφοιτη του Gestalt Foundation). Ως χορεύτρια-performer και χορογράφος έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στα εξής: επιμέλεια κίνησης στο θεατρικό μονόλογο «Τέχνη» του Δ. Δημητριάδη, σκηνοθεσία  Δημήτρης Τσιάμης, BIOS, κινησιολογία στη θεατρική παράσταση «Ο Ξένος» του Α. Καμύ, σε σκηνοθεσία Δ. Τσιάμη, Θέατρο 104 και από Μηχανής Θέατρο,  «Ο χορός των 4 στοιχείων», Θέατρο Άβατον,  «From Nature to Culture» και «Revival of Haiti’s Ritual Dances»,  The Hub-Athens , Κινησιολογία στη θεατρική παράσταση «The Peter Pan Project, Vol 1.»,  σκηνοθεσία Ε. Αλεξανδροπούλου, Θέατρο Άκης Δαβής , Τελετή Έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων (χορογραφία Α. Παπαδαμάκη),  «Carmen»,  θέατρο De Doelen, (Rotterdam), «The Shakers» (Doris Humphrey), Paradijskerk Theater (Den Haag), κ.α.

Από τον Οκτώβριο 2017 συντονίζει,  μαζί με τον Δημήτρη Τσιάμη, το μονοετές εργαστήριο «Ritual Performance» (Η τελετουργία στις παραστατικές τέχνες),  στη σχολή Art Act Area.

 

 

Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία

Κωνσταντίνος Πλατής

Advertising

Τ: 6937709958

E: kon_platis@hotmail.com

Facebook

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Μια γυναίκα με φωνή, ψυχή και φωτιά

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1977, στην
εκπρόσωποι της μεταδομικής σκέψης

Το αίνιγμα της μεταδομιστικής σκέψης

Ιστορία της μεταδομιστικής σκέψης Ο μεταδομισμός αποτελεί ένα φιλοσοφικό-λογοτεχνικό