Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Λιβύη: 7η επέτειος από την πτώση Καντάφι

Η 17η Φεβρουαρίου αποτελεί μια ξεχωριστή ημερομηνία για το λαό της Λιβύης, καθώς το 2011 έγινε η αρχή της επανάστασης για την ανατροπή της κυβέρνησης Καντάφι. Χθες λοιπόν, πλήθος κόσμου βγήκε σε δρόμους και πλατείες για να γιορτάσει αυτό το γεγονός, το οποίο ωστόσο φαίνεται να διχάζει τους πολίτες.

Η κρίση στην Λιβύη

Η Λιβύη, κυρίως μετά τις πολιτικές ταραχές κατά του καθεστώτος, πέρασε μια βαθιά κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση, η οποία δείχνει να κρατά μέχρι σήμερα. Οι δημόσιοι φορείς δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, ενώ υπάρχει παράλληλα έντονη απόκλιση απόψεων σχετικά με τη διαχείριση καταστάσεων και την πορεία της χώρας στο διεθνή χώρο. Αυτός ο διχασμός εκδηλώθηκε έντονα και χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσον αφορά στο κατά πόσο θα πρέπει να γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις την εν λόγω ημέρα.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η έναρξη της επανάστασης, που οδήγησε στην πτώση του Καντάφι μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, είναι άξια εορτασμού και πρέπει να μνημονεύεται. Από την άλλη, σημαντική μερίδα πληθυσμού υποστηρίζει πως δεν συντρέχει κανένας λόγος εορτασμών και εκδηλώσεων, μιας και θεωρούν ότι αυτή η επανάσταση προξένησε ακόμα περισσότερα κοινωνικά προβλήματα και οδήγησε τη χώρα σε πιο δύσβατα μονοπάτια.

Η βαθιά πολιτική κρίση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Λιβύη, διχάζει όλο και πιο πολύ τους κατοίκους. Η απουσία μιας ενοποιημένης δράσης από την πλευρά των κρατικών φορέων με σκοπό τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών, έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και τη δημιουργία έχθρας και αντιπαραθέσεων μεταξύ τους. Στόχος είναι όλοι οι πολίτες να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και να επικρατεί εθνική συμφιλίωση, ούτως ώστε να ξεπεραστεί αποτελεσματικά αυτή η κρίση.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν εμπόδισαν την πλειονότητα να γιορτάσει την έβδομη επέτειο από την ανατροπή του καθεστώτος, με συναυλίες και παρελάσεις, έχοντας ως άτυπη αφετηρία των εκδηλώσεων την πλατεία των Μαρτύρων στην Τρίπολη (πρωτεύουσα της Λιβύης). Ορισμένοι πολίτες μάλιστα δήλωσαν πως αισθάνονται αισιόδοξοι για ενδεχόμενη βελτίωση των πραγμάτων και ελπίζουν σε μια καλύτερη χρονιά για τη χώρα τους.


Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Η Μεσογειακή Διατροφή ως αντίβαρο στο οξειδωτικό στρες

Το οξειδωτικό στρες, παρά την ευρύτερα διαδεδομένη άποψη πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα του οργανισμού,…

Χωρίς κατηγορία

Μετατραυματικό Στρες: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Όταν συμβαίνει κάτι αναπάντεχο και οδυνηρό, ο εγκέφαλος μας λειτουργεί με μοναδικούς τρόπους. Ένα άτομο…

Χωρίς κατηγορία

Τα όρια ανάμεσα στην παιδική υπευθυνότητα και την καταπίεση

    Στην ανατροφή ενός παιδιού υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την…

Χωρίς κατηγορία

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και το θαύμα της ινσουλίνης

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη; Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μια μαζική, παγκόσμια εκστρατεία…

Χωρίς κατηγορία

Μουσική: το ανώνυμο σωσίβιο της ψυχής

www,huffingtonpost.gr Υπάρχουν στιγμές που η μουσική δεν είναι απλώς ήχοι είναι σωσίβιο… Ένα βλέμμα προς…

Χωρίς κατηγορία

Ξερόλας 2.0: Η γενιά που ξέρει τα πάντα…(ή νομίζει ότι ξέρει)

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Κάθε απάντηση είναι ένα «γκουγκλάρισμα» μακριά, κάθε άποψη έχει χιλιάδες…

Χωρίς κατηγορία

Η Ψυχολογία των εποχικών εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού

Πηγή: https://unsplash.com/photos/a-white-bed-sitting-on-top-of-a-sandy-beach-6F4v5ShIiLg Ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους, οι περισσότεροι…