Επικρίσεις και λογοκρισία από την ΝΔ στην ΕΡΤ-Στα ύψη η αντιπαράθεση

7 Φεβρουαρίου 2017

Χωρίς τέλος μοιάζει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της δημόσιας τηλεόρασης, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές και κατηγορίες τη Δευτέρα. Η κόντρα που ξέσπασε με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου γα την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο και την θεματολογία του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1, έκανε τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, να επιτίθεται στη δημοσιογράφο, Νατάσα Γιάμαλη για το σχόλιό της, καθώς και στη διοίκηση της ΕΡΤ για τον τρόπο που παρουσιάζει τις ειδήσεις.

Το πρωί της Δευτέρας, ο κύριος Λαζαρίδης, επιτέθηκε στους επικεφαλής της ΕΡΤ (μέσω του twitter), Λ. Ταγματάρχη και Δ. Τσακνή, καθώς όπως ανέφερε, η ΕΡΤ «βρίσκει το χρόνο να μεταδίδει τις αθλιότητες των πληρωμένων πιστολιών του Μαξίμου εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν βρίσκει για το ταξιδάκι του κ. Τσίπρα στο Παρίσι με το κυβερνητικό αεροσκάφος» σημείωσε ο Μ. Λαζαρίδης. Έπειτα συνέχισε:

«Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που προηγείται η Νέα Δημοκρατία και δείχνει μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή αφήνει την κυρία Γιάμαλη να χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Μητσοτάκη.
Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δεν σέβεται – όπως η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της – τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή, αντίθετα, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους, επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.
Με τις πράξεις αυτές η διοίκηση της ΕΡΤ στρέφεται απέναντι στον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Ακολουθεί τα βήματα του αποτυχημένου υπουργού – καναλάρχη των βοσκοτοπίων κ. Παππά».

Νωρίτερα, ο Μ, Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το comme-il-faut της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Δεν θα μας υβρίζετε κύριε κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε, και για τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου».

Advertising

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Μια CETA σαγανάκι
Ad 14

Όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ζήτησαν διευκρινίσεις απάντησε: «Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ», προσθέτοντας επίσης ότι «η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Πολλές και συνεχείς ήταν οι ανακοινώσεις που εξέδωσε τόσο η ΕΡΤ όσο και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αυτό το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης απέναντι σε δημοσιογράφους των οποίων η γνώμη δεν ταιριάζει με την λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΕΡΤ: Δεν ωφελεί τη δημοκρατία η στοχοποίηση δημοσιογράφων

Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΡΤ στα όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι: «Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

ΝΔ: «Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών»

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που -ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους- επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

Διαβάστε επίσης  Η σημασία της εξέγερσης στη Ρουμανία
Advertising

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί που έκλεισαν την ΕΡΤ ας μην το παίζουν διαπρύσιοι κήρυκες της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας»

«Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, παρά τις επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις περί “νέου”, συνεχίζει πιστά την πολιτική Σαμαρά. Όχι μόνο δεν διαχωρίζει τη θέση της από τις χυδαιότητες, τις ύβρεις και τους εκβιασμούς που εξαπέλυσε ο κ. Λαζαρίδης εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, αλλά προβαίνει και σε υποδείξεις για τους σχολιασμούς των δημοσιογράφων, και για την επιλογή των παρουσιαστών των εκπομπών. Τους ενοχλεί που κρίσιμα ζητήματα προβάλλονται από τη δημόσια συχνότητα, ενώ αποσιωπώνται πλήρως από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για την ΕΡΤ.


Ωστόσο η κατάσταση αυτή συνέχισε να εκτυλίσσεται και στην απογευματινή ζώνη της ΕΡΤ καθώς ο κύριος Λαζαρίδης θέλησε να παρέμβει και στην εκπομπή “Αίθουσα Σύνταξης” κάτι που ανάγκασε να την τηλεφωνική παρέμβαση και του Προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή.
Επιπλέον, παρέμβαση ζήτησε να κάνει και στην ενημερωτική εκπομπή “Focus” με τον Πάνο Χαρίτο ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα.

Advertising

Ο Μ. Λαζαρίδης στην «Αίθουσα Σύνταξης» – Απάντηση Δ. Τσακνή

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τις σημερινές εντάσεις: 

Advertising

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις επικρίσεις του Μακάριου Λαζαρίδη κατά της ΕΡΤ

Τέλος, σε αυστηρό ύφος απάντησε η ΠΟΣΠΕΡΤ, το σωματείο των εργαζομένων της ΕΡΤ.

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές από τους αρχιτέκτονες του “μαύρου”»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση καθημερινά αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε από τα λάθη του “μαύρου” παρελθόντος της, συνεχίζοντας τις ίδιες τακτικές των Μουρούτηδων, Λαζαρίδηδων, Καψήδων κλπ», αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

Advertising

«Στην ημερησία διάταξη, sites και έντυπα που διατυμπανίζουν ότι την εκπροσωπούν και εκφράζουν την πολιτική της, ψευδόμενα συκοφαντούν λιβελογραφώντας εναντίον της ΕΡΤ και των εργαζομένων της.
Είναι καθοδηγούμενα; ή καθοδηγούν;
Πώς εξηγείται ότι μετά από τα δημοσιεύματά τους, πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν τη σκυτάλη και κατόπιν ακολουθεί και το κόμμα;
Η πυραμίδα ένθεν και ένθεν λειτουργεί απρόσκοπτα, αρκεί να ξεπεράσει τον Γκέμπελς και να γίνει η δουλειά τους.

Διαβάστε επίσης  Δήμαρχος Σαντορίνης : «Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό»

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ένα ανελέητο, καθημερινό, μαζικό εκφοβισμό και ρεβανσιστικές τάσεις για τους εργαζόμενους και τη λειτουργία της ΕΡΤ, με “προληπτικά” προκλητικά κηρύγματα αποδεικνύει ότι ο εσμός της κυβέρνησης Σαμαρά ζει και βασιλεύει, όσα “comme il faut”  κι αν χρησιμοποιεί.

Τα ζητήματα ενημέρωσης και δημοκρατίας δεν είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών και πάει πολύ να μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί που “μαύρισαν” τη δημοκρατία και επιπλέον ας μην ξεχνούν (έγιναν με επιβολή) συνεντεύξεις τύπου Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ που το μόνο που δεν έκανε …ήταν να κρατάει την κάμερα!!

Αναφέρονται με απύθμενο θράσος για την ΕΡΤ και υποστηρίζουν ότι ανήκει σ’ όλους, αυτοί που τη θεώρησαν φέουδο και λάφυρο και θέλησαν να τη διαμελίσουν προς όφελος φίλων και γνωστών.

Advertising

Γνωρίζουμε ότι το “comme il faut” και την υποταγή σας τα έχετε μόνο για τους δανειστές που είστε συνδαιτυμόνες.
Γνωρίστε κι εσείς ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέδειξαν ότι δεν φοβούνται και αγωνίζονται για τα ιδανικά, τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία και δεν δέχονται τετελεσμένα και απειλές από την εκάστοτε “εξουσία”.

Δεν γινόμαστε κολυμβήθρα του Σιλωάμ κανενός, ούτε δίνουμε συγχωροχάρτι στα λάθη που γίνονται ακόμα και σήμερα, όμως προειδοποιούμε όλους, ότι δεν δεχόμαστε να επανέλθουν λογικές και πρακτικές του “μαύρου” παρελθόντος που θέλουν την ΕΡΤ ορντινάντσα τους στις πολιτικές επιδιώξεις τους, που θέλουν την ΕΡΤ δεσμευμένη στην πολιτική εξουσία και στα παράκεντρά της, που θέλουν την ΕΡΤ θύμα για πάσα νόσο…
Αν αυτοί δεν θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που να αξίζει στην κοινωνία, οι εργαζόμενοι και θέλουν και μπορούν».

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Χρόνης Αηδονίδης: Σπουδαίος Έλληνας μουσικός

Ο Χρόνης (Πολυχρόνης) Αηδονίδης ήρθε στον κόσμο στις 23 Σεπτεμβρίου

Γνωστικές δεξιότητες και γήρανση

Γνωστικές δεξιότητες και γήρανση Πώς οι γνωστικές δεξιότητες μειώνονται με